Articolele din categoria ECONOMIE:

Nicolae Ciuca
Ciucă, după întâlnirea cu președintele bulgar: Sporirea capacității de transport gaze este în beneficiul tuturor țărilor din regiune
Premierul Nicolae Ciucă anunţă că a discutat, la Sofia, cu preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, despre demersurile care pot fi făcute de către societăţile naţionale de transport gaze ale celor două ţări pentru creşterea capacităţii de tranzit al gazelor. „Sporirea capacităţii de transport gaze nu este doar în beneficiile ţărilor noastre, ci este în beneficiul tuturor ţărilor din regiune şi de asemenea asigurăm o capacitate de transport mai mare pentru Europa Centrală”, a declarat Ciucă. 
Stagflație și recesiune, în Europa. Foto/Profimedia
Vin vremuri grele. Europa, sub semnul stagflației și recesiunii. Ce soluții au economiștii la îndemână
Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a avertizat că ar putea dura câţiva ani până când producţia globală de energie se va diversifica, prelungindu-se riscul stagflaţiei sau al unei perioade de creştere redusă şi inflaţie ridicată, transmite Reuters. Economistul a susţinut că pare tot mai probabilă o recesiune în Europa, în timp ce economia Chinei încetineşte semnificativ, iar cea a SUA s-a contractat în primul semestru din 2022.
Mihai Daraban alături de Tanczos Barna. Foto/CCIR
Mihai Daraban: „Lemnul românesc n-ar trebui să părăsească țara decât sub formă de produse de mobilier”
Camera de Comerț și Industrie a României și Asociația Industriei Lemnului – Prolemn au organizat miercuri, 28 septembrie, conferința „SMART GREEN INDUSTRY: Potențial verde pentru o industrie a viitorului". Evenimentul a adus în prim plan realizările unei industrii vitale pentru România și, totodată, a identificat, împreună cu factorii de decizie instituționali, modalitățile cele mai propice pentru a transforma potențialul verde al pădurilor României în instrumente pentru o dezvoltare economică durabilă.
Gaze vs energie - imagine de arhivă
România ar fi de acord cu plafonarea prețului la gaze. SCRISOAREA care urmează să fie trimisă Comisei Europene - presa elenă
Autoritățile din România par a fi și ele de acord cu plafonarea prețului la gazele naturale, măsură intens susținută de țări precum Grecia Italia, Belgia și Polonia. Acestea din urmă  promovează chiar o scrisoare pe tema plafonării prețurilor la gaze, care urmează să fie trimisă Comisiei Europene, în perspectiva Consiliului Miniștrilor Energiei din UE ce va avea loc la finalul acestei săptămâni, respectiv pe 30 septembrie.
Foto arhivă Exclusiv
Românii mănâncă tot mai prost și mai puțin. Legumele și fructele scumpe se strică pe tarabe
Situație incredibilă în piețele din țară. Legumele și fructele sunt pur și simplu aruncate la gunoi. Și asta, din cauza prețurilor tot mai mari. Românii nu-și mai permit să facă zacuscă sau murături pentru toamnă. Cât despre produsele bio, nici nu poate fi vorba. Cândva la mare căutare, acum se strică pe tarabe. Mai mult, de săptămâna viitoare dulceața, dar și pasta de tomate se vor scumpi cu până la 50%.