Reformele urmează să fie introduse printr-o serie de proiecte legislative, în cadrul cărora va fi introdusă și o lege legată de gradul de conștiință al animalelor, care va conține prevederi atât pentru animalele de companie, cât și pentru cele de fermă, relatează The Guardian.
O parte a măsurilor, printre care microciparea pisicilor și interzicerea deținerii de primate ca animale de companie, se află în lucru de mai mulți ani în timp ce altele, cum ar fi, spre exemplu, interzicerea exporturilor de animale vii fac subiectul dezbaterilor de decenii.
„Suntem o națiune de iubitori de animale și am fost prima țară din lume care am adoptat legi de bunăstare a animalelor”, a afirmat George Eustice, ministrul britanic al Mediului.
Potrivit reprezentantului guvernului britanic, planul de acțiune al autorităților privind bunăstarea animalelor va pune în aplicare angajamentul legat de "interzicerea exporturile de animale vii în vederea sacrificării și îngrășării, interzice păstrarea de primate ca animale de companie și aduce noi legi de a combate contrabanda de cățeluși”.
Specialitate culinară de lux, pe cale de dispariție: Foie-gras, în pericol, din cauza noii legi pentru bunăstarea animalelor din Marea Britanie
Ultima măsură vizează combaterea furturilor de animale de companie care a devenit o reală problemă în Marea Britanie, în ultima vreme, ca urmare exploziei cererii în timpul pandemiei de coronavirus, dar și schimbarea reglementărilor de import pentru a opri contrabanda.
De asemenea, se are în vedere interzicerea controversatelor zgardele electrice pentru animalele de companie. Totodată, Guvernul promite noi razii pentru depistarea celor care organizează curse ilegale de iepuri.
Folosirea cuștilor în fermele de păsări nu va fi interzisă. Utilizarea lor urmează să facă obiectul unei analize, fermierii urmând să primească stimulente pentru a îmbunătăți condițiile de păstrare a animalelor prin subvenții.