Cum a fost descoperită comoara
Pe 11 noiembrie, un instalator care lucra în subsolul vilei a observat o frânghie pe podea, dar nu i-a acordat prea multă atenție. A doua zi, un alt muncitor a fost curios să vadă unde duce frânghia. Trăgând de ea fără rezultat, acesta a luat o lopată și a început să sape în locul respectiv.
După câteva lovituri de lopată, a descoperit o cutie de metal bine sigilată, ascunsă în beton. Când muncitorii au scos cutia și au deschis-o, au găsit în interior o cantitate impresionantă de monede de aur, despre care se crede că ar fi fost ascunse înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial.
Proprietarul casei, complet surprins
Actualul proprietar al vilei, o clădire veche din Viena, nu avea nicio idee despre comoara ascunsă în subsol.
„Este ceva de necrezut. Muncesc în construcții de la vârsta de 15 ani și, deși găsim uneori câte o monedă sau alte obiecte mici, o descoperire de această amploare este incredibilă”, a declarat instalatorul, potrivit unei publicații austriece.
Conform Codului Civil Austriac, în astfel de cazuri, comoara urmează să fie împărțită între persoana care a făcut descoperirea și proprietarul terenului unde a fost găsită. Aceasta înseamnă că instalatorul și proprietarul casei vor beneficia în mod egal de valoarea impresionantă a monedelor.
Specialiștii cred că aurul ar fi fost ascuns înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial, posibil de către foștii proprietari ai vilei, care ar fi dorit să protejeze bunurile de eventualele confiscări sau jafuri din timpul conflictului.