Articolele din categoria ACTUAL:

"Șacalul" și victimele sale/ Colaj foto
Ancheta crimelor în serie de la Constanța ia amploare. Un copil de 15 ani, principala cheie în audierile procurorilor: filmul ororilor, refăcut
Ancheta crimelor în serie de pe litoral ia amploare. Copilul de 15 ani al concubinei ucigașului este cheia principală în audierile procurorilor. Oamenii legii vor să afle dacă „Șacalul” a mai avut și alte victime. Anchetatorii au refăcut filmul ororilor și au realizat profilul criminalului. Acesta este descris de procurori drept un individ sadic, cu o minte bolnavă și consumator de droguri, având în istoricul său mai multe fapte penale grave, inclusiv viol. Bărbatul de 26 de ani și-a vânat victimele și a premeditat meticulos uciderea acestora, spun procurorii. Culmea, individul era monitorizat de polițiști de la prima crimă, iar întrebarea care se pune acum este de ce nu a putut fi salvata a doua victimă. 
Medicamentele pentru animale se vor putea lua doar cu REȚETĂ. Ce a dus la această decizie radicală luată de autorități/ Profimedia
Medicamentele pentru animale se vor putea lua doar cu REȚETĂ. Ce a dus la această decizie radicală luată de autorități
Medicamentele pentru animale vor putea fi procurate doar cu acordul medicului veterinar în baza unei rețete. Decizia vine după ce numărul de cazuri de copii deparazitați cu soluții pentru animale și care au ajuns în comă la spital a crescut simțitor. Pe de altă parte fermierii sunt de părere că această decizie îi va face să piardă animalele din gospodării deoarece le este foarte greu să se deplaseze până la medicii veterinari pentru rețete. 
Marea recalculare i-a împărțit pe pensionari în două tabere/ Arhivă foto
Marea recalculare i-a împărțit pe pensionari în două tabere. Unii cer lămuriri privind decizia primită, alții speră să prindă "al doilea tren"
Continuă haosul din sistemul public de pensii! Românii cer în continuare lămuriri după marea recalculare, iar alții depun în paralel documentele pentru a doua etapă a acestui proces. În cadrul micii recalculări se iau în considerare veniturile nepermanente precum acordul global sau prime și sporuri. Mulți seniori sunt nevoiți în continuare să plătească tarife uriașe la firmele de arhivare, iar costurile pot depăși 2.800 de lei. 
Război în Ucraina, ziua 932. Factorul cheie în conflictul armat: de cine depine
Război în Ucraina, ziua 932. Factorul cheie în conflictul armat: de cine depine "victoria" Ucrainei asupra Rusiei. Anunțul lui Zelenski - LIVE TEXT
Războiul din Ucraina a ajuns în ziua cu numărul 923. La mai mult de 2 ani şi jumătate de la începutul invaziei ruse, forţele ucrainene sunt presate pe câmpul de luptă de un inamic mai bine înarmat şi mai mare, în timp ce încearcă să respingă forţele ruseşti din estul ţării, unde Moscova îşi concentrează atacurile. În încercarea de a recâştiga o parte din teritorii şi de a deturna forţele ruse, Kievul a trimis luna trecută trupe în regiunea rusă Kursk, dar progresele au stagnat. "Victoria" Ucrainei în războiul său cu Rusia depinde "în mod esenţial" de sprijinul american, a declarat miercuri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.
Sărbătoare 12 septembrie. Un mare și important sfânt este pomenit astăzi în calendarul ortodox
Sărbătoare 12 septembrie. Un mare și important sfânt este pomenit astăzi în calendarul ortodox
Sfantul Autonom a fost episcop in Italia. In timpul prigoanelor lui Diocletian, Sfantul Autonom a parasit Italia stabilindu-se in Bitinia (Asia Mica), in localitatea Soreus, aducand aici multi pagani la credinta crestina. Sfantul Mucenic Autonom a ridicat pentru comunitate o biserica inchinata Sfantului Arhanghel Mihail. Pe seama acestei biserici sfantul hirotoneste pe Cornelius, un crestin plin de ravna pentru Hristos, mai intai diacon, iar mai apoi preot. Sfantul Mucenic Autonom a predicat cuvantul lui si in tinuturile Lykaonia si Isauria.
România a ajuns prima în topul țărilor din Europa în care americanii să se retragă la pensie
România a ajuns prima în topul țărilor din Europa în care americanii să se retragă la pensie. Clasamentul, întocmit de cea mai mare revistă financiară din lume
În ultima vreme, discuțiile despre pensionarii americani care aleg să se retragă în străinătate au câștigat o amploare considerabilă, fiind amplificate de publicațiile internaționale și platformele de socializare. Conform unei analize recente a publicației Forbes, România s-a evidențiat ca o destinație atrăgătoare pentru acești pensionari, datorită costului de trai relativ scăzut, peisajelor pitorești și culturii bogate. Atragerea americanilor în această colț al Europei nu este doar o tendință temporară, ci reflectă o schimbare de paradigmă în modul în care sunt percepute opțiunile de retragere la pensie la nivel global.