Articolele din categoria ACTUAL:

"Avem putere tehnologică uriaşă", spune fostul ministru al Educaţiei, Gheorghe M. Ştefan. Exclusiv
ŞCOALA, DUPĂ 25 DE ANI: Profesorul universitar Gheorghe M. Ştefan: "Avem putere tehnologică uriaşă!"
Gheorghe M. Ştefan, cel de-al doilea ministru al Educaţiei, după Revoluţia din '89, a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate REALITATEA.NET despre impactul pe care îl are evoluţia tehnologică în procesul educational. "Nu mai construim pe ceva foarte stabil, tot ce construim, construim într-un proces cu o dinamică uriaşă", a spus profesorul universitar. (IV)
"Trebuie să facem diferenţe la BACALAUREAT", spune fostul ministru al Educaţiei. Exclusiv
ŞCOALA, DUPĂ 25 DE ANI. Fost ministru al Educaţiei, despre BACALAUREAT: "Trebuie să facem diferenţe"
BACALAUREAT 2014 Gheorghe M. Ştefan a fost ministru al Educaţiei în perioada 28 iunie 1990 - 16 octombrie 1991, în Guvernul Roman. Profesorul universitar a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate REALITATEA.NET despre dezastrul de la examenul de BACALAUREAT, precizând că o mare parte din vină o poartă clasa politică din România. "După Revoluţie, se poate constata că, în ansamblul ei, întreaga clasă politică este complet dezinteresată de şcoală". Profesorul universitar susţine cu tărie că ar trebui introdus BACALAUREATUL diferenţiat. "Nu putem să decretăm că toţi oamenii sunt traşi la xerox. Este un mod de a-i jigni. Trebuie să facem diferenţe". (II)
Cum să îţi antrenezi creierul ca să fii fericit
Cum să îţi antrenezi creierul ca să fii fericit
Secretul unei fericiri de durata ar putea fi rezumata in numai cateva cuvinte mai putin obisnuite: „Neuronii care colaboreaza se interconecteaza mai bine”. Aceasta propozitie este sustinuta de neuropsihologul Rick Hanson. „Cu cat mai mult neuronii (celulele creierului) lucreaza impreuna, cu cat mai intensitatea colaborarii cu atat mai bine se vor interconecta si va creste forta lor interioara in ceea ce priveste sentimentele de fericire, recunostinta, incredere, succes, ai iubi si a se simti iubit”.