Articolele din categoria ACTUAL:

Nicolae Ciuca
Nicolae Ciucă, mesaj de Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice: Reafirm angajamentul nostru de susținere și promovare a politicilor menite să sprijine seniorii României
Nicolae Ciucă a reafirmat angajamentul PNL de susţinere şi promovare a politicilor menite să sprijine seniorii României, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. „Să nu neglijăm, aşadar, să veghem la binele părinţilor şi bunicilor noştri şi să le fim alături, îngrijindu-i cu blândeţea şi căldura pe care şi noi am primit-o, în timp, din partea dumnealor”, a mai spus liderul liberalilor. 
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, mesaj pentru bunici: "Vrem ca pensia să reflecte corect contribuţia de o viaţă a fiecărui român"
Premierul Marcel Ciolacu afirmă, în mesajul transmis de Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice, că, în tradiţia poporului român a existat întotdeauna respectul pentru persoanele vârstnice şi că, personal, preţuieşte această tradiţie. ”Grija faţă de persoanele în vârstă este măsura respectului faţă de părinţii, bunicii şi toţi înaintaşii noştri”, declară Ciolacu. El se referă şi la măsurile sociale destinate persoanelor de vârsta a treia, subliniind că Executivul doreşte ca pensia să reflecte corect contribuţia de o viaţă a fiecărui român. 
Patriarhul Daniel
De ce e îmbrăcat în alb Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române
În Biserica Ortodoxă, toți monahii și clericii, adică diaconii, preoții sau episcopii, poartă ceea ce se cheamă ținuta clericală. Formată din reverendă și rasă, de obicei ea este de culoare neagră, diferențiindu-l pe cel care o poartă de restul credincioșilor, ca semn al demnității slujirii la care a fost chemat de Dumnezeu și de Biserică, dar și ca simbol al smereniei și al pocăinței, arată Pr. asist. dr. Silviu Tudose de la Facultatea de teologie ortodoxă din București pentru Basilica.ro.
Pechezitii
Zeci de percheziții în mai multe județe - Operațiune masivă a autorităților - Cine sunt cei vizați
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, fac duminică 44 de percheziţii domiciliare, în judeţele Arad, Bihor, Hunedoara, Alba, Sibiu, inclusiv la sediile şi punctele de lucru ale unor firme, îfiind vizaţi membrii unui grup infracţional organizat, specializat în introducerea fără drept în ţară de deşeuri provenite din spaţiul intracomunitar, în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale. Pe parcursul activităţii de urmărire penală, au fost depistate 57 de astfel de transporturi, însumând peste 1.500 de tone de deşeuri. Aproximativ 80 de persoane urmează să fie duse la audieri, la DIICOT Timişoara.