„Vorbim de o inversiune termică la acest final de săptămână. Practic, lucrurile s-au liniștit, a nins, nu mai avem precipitații, avem o vreme stabilă, pentru că presiunea atmosferică a crescut. Atunci când crește presiunea, nu mai sunt precipitații, se liniștesc lucrurile. Deasupra țării noastre s-a instalat o masă de aer rece. Aerul rece iarna este greu dezlocuit atunci când apare circulația atmosferică, vânturile. Practic aerul rece fiind mai dens staționează la suprafață. Iar toate zonele joase de relief vor avea în următoarele zile o situație interesantă în care la câmpie va fi frig, vor fi temperaturi scăzute, vor fi nori joși, ceață, iar la munte va fi soare, frumos și cald. Dacă vom merge pe Platoul Bugeci vom vedea întinderi de nori. La Sinaia Cotă 2000, temperaturile vor fi mai ridicate chiar decât în București. În București va fi nebulozitate joasă și ceață”, a declarat meteorologul ANM Mihai Huștiu, la un post TV.
Potrivit specialistului, valul de aer rece cu care s-a confruntat țara noastră în săptămâna care tocmai s-a încheiat va fi înlocuit de o vreme mai caldă. De precipitații nu scăpăm, însă acestea se vor manifesta sub formă de ploaie.
Reprezentantul ANM a venit cu vești importante și pentru perioada Crăciunului, care se apropie cu pași repezi.
„De Crăciun vor fi vești bune pentru cei care iubesc zăpada. Din weekendul viitor, o masă rece va cuprinde țara, iar în săptămâna dinaintea Crăciunului va aduce temperaturi mai coborâte, perioada 18-25 decembrie va aduce temperaturi scăzute în toată țara, va fi mai rece decât normalul perioadei și precipitațiile vor apărea, dar nu vor fi însemnate cantitativ, chiar deficitare prin vest.Iar în săptămâna cu Crăciunul, 25 decemrie până spre 1 ianuarie ar aduce o tendință ușoară de încălzire, dar tot despre temperaturi normale vom vorbi, iar atunci precipitațiile vor fi mai multe în țara noastră. Iar dacă temperaturile vor fi coborâte, vom vorbi de ninsori. Săptămâna viitoare vom avea însă multe ploi”, a mai spus Heiuș.