Articolele din categoria ACTUAL:

Nicolae Ciucă: „Traficul de persoane este o activitate infracţională extrem de gravă! Conlucrăm cu alte state pentru destructurarea reţelelor”
Nicolae Ciucă: „Traficul de persoane este o activitate infracţională extrem de gravă! Conlucrăm cu alte state pentru destructurarea reţelelor”
Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat joi, la dezbaterea ”Eforturi în vederea combaterii traficului de fiinţe umane: bune practici în cooperarea transnaţională”, organizată de Ambasada Regatului Spaniei la Bucureşti, că traficul de persoane este o activitate infracţională extrem de gravă, cu un impact dramatic şi de lungă durată asupra victimelor şi care generează multe alte infracţiuni asociate şi este imperativ să conlucrăm cu alte state pentru destructurarea reţelelor de trafic şi mai ales a mediului în care se dezvoltă asemenea activităţi infracţionale. Preşedintele PNL a mai arătat că avem nevoie de mai multe resurse pentru prevenţie, astfel încât traficanţii să nu mai aibă succes în găsirea de victime, iar instituţiile de stat şi familiile să poată detecta mai devreme apariţia riscurilor de traficare.
BNR menține rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an
BNR menține rata dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an
Rata anuală a inflaţiei va continua să scadă până la finele anului curent, iar dincolo de finele anului curent, incertitudini şi riscuri majore la adresa perspectivei inflaţiei decurg însă din configuraţia pachetului de măsuri fiscal-bugetare ce se prefigurează a fi implementat în vederea continuării consolidării bugetare, arată Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), care a decis joi menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 7% pe an.
Republica Moldova
Rezoluție crucială privind aderarea Rep. Moldova la UE, adoptată în PE. Când ar putea începe negocierile cu Chișinăul
Parlamentul European (PE) a adoptat joi, la Strasbourg, o rezoluţie prin care îşi reafirmă angajamentul faţă de viitoarea aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană şi cere ca negocierile cu Chişinăul să fie lansate înainte de sfârşitul anului, informează un comunicat al PE. Potrivit sursei citate, rezoluţia a fost adoptată cu 448 voturi pentru, 45 împotrivă şi 43 abţineri.
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Atac virulent la industria jocurilor de noroc, venit de la Palatul Victoria. Marcel Ciolacu: S-a depășit orice limită!
Premierul Marcel Ciolacu a lansat joi un atac, joi, un atac fără precedent la adresa industriei jocurilor de noroc, industrie în care se vor introduce noi taxe și se va limita drastic spațiul de publicitate. „S-a depășit orice limită. Nu e normal ca industria pariurilor să aibă atâta putere. În pandemie au stat la masa Guvernului, acum amenință politicieni și concediază jurnaliști. Cred că este suficient, s-a ajuns mult prea departe!", a declarat Ciolacu. Ministrul Finanțelor Marcel Boloș declara, marți seara, că reforma păcănelelor este imperativă.
Alina Gorghiu/ Foto: Facebook
Alina Gorghiu, despre lupta împotriva traficului de persoane: Grupările de criminalitate organizată trebuie lipsite de mijloacele necesare dezvoltării şi extinderii
Ministerul Justiţiei rămâne „un partener dedicat în lupta împotriva traficului de persoane, păstrând în vedere corelarea şi echilibrarea măsurilor atât pe plan intern, cât şi extern”, a declarat, joi, Alina Gorghiu. În context, ea a arătat că Grupările de criminalitate organizată trebuie lipsite de mijloacele necesare dezvoltării şi extinderii "prin aplicarea pe scară largă a instrumentelor legislative". Vorbim aici despre măsuri asigurătorii, confiscare specială şi extinsă, valorificarea rapidă a bunurilor sechestrate, abordarea infracţiunii de spălare de bani "ca infracţiune autonomă, în acord cu jurisprudenţa obligatorie a ÎCCJ".