Articolele din categoria ACTUAL:

Vreme capricioasă în totă țara, cu diferențe mari între regiuni
Vreme capricioasă în toată țara, cu diferențe mari între regiuni. Cod galben de vânt puternic în 26 de judeţe, până luni dimineaţa
Cu toții suntem obișnuiți ca vremea să se schimbe de la o zi la alta, de la o oră la alta și chiar de la un loc la altul. În prezent, România se confruntă cu o vreme capricioasă care poate crea probleme în multe regiuni ale țării. Într-o intervenție la Realitatea PLUS, meteorologul ANM Alina Șerban a prezentat evoluția vremii în următoarea perioadă.
Atacuri devastatoare în Gaza. Foto: Profimedia
Atacuri devastatoare în Gaza, o școală ONU a fost bombardată. Teroriștii Hamas postează luptele pe internet
Țările arabe pun presiuni pe Statele Unite pentru a cere Israelului să oprească bombardamentele. Este apelul făcut de 5 miniștri de externe la adresa lui Anthony Blinken care a venit în Iordania pentru a căuta soluții de rezolvare a conflictului. În cel mai recent atac israelian, o școală a ONU a fost distrusă, iar 15 persoane au murit, anunță Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas. Israelul face apel la populație să ucidă comandantul Hamas ca atacurile să se oprească. 
Republica Moldova organizează alegeri locale. Foto: Profimedia
Republica Moldova organizează alegeri locale. Număr record de candidați pentru primăria Chișinăului
Sunt alegeri locale în Republica Moldova. Moldovenii urmează să aleagă aproape 900 de primari și peste 11 mii de consilieri locali. Candidații Partidului prorus "Șansă" au fost excluși din cursa electorală. Decizia vine după ce directorul Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova a declarat că țara este vizată de atacuri hibride de o amploare fără precedent. 
Recoltă ca în mijlocul verii, datorită temperaturilor ridicate
Recoltă ca în mijlocul verii, datorită temperaturilor ridicate. Fermierii spun că vor aduce legumele în piețe chiar și de Crăciun
Temperaturile ridicate din această perioadă au adus belșug în solariile cultivatorilor de legume din județul Mehedinți. Deși suntem în luna noiembrie, solariile sunt pline de roșii, castraveți, ardei, fasole verde dar și multe alte legume. La fel ca în mijlocul verii. Și cum în continuare se așteaptă temperaturi ridicate, cultivatorii spun că vor aduce legumele în piețe chiar și de Crăciun sau pentru masa de Revelion. 
Horoscopul zilei, duminică 5 noiembrie 2023
Horoscopul zilei, duminică 5 noiembrie 2023. Tensiuni între astrele puse pe harță. Patru zodii vor avea parte de vindecări surpriză
Astrologii ne anunță că duminica, 5 noiembrie 2023, vine cu provocări și tensiuni, deoarece Luna, aflată în pasionalul Leu, va face cuadratura cu Soarele în intensul Scorpion. Aceasta combinație explozivă ar putea determina o creștere a intensității emoțiilor și o accentuare a tensiunilor care deja există între noi și alți oameni sau, poate, doar în dispoziția noastră generală.
Ucraina a intrat în ziua 620 a războiului. Foto: Profimedia
Război în Ucraina, ziua 620. Occidentul propune Kievului posibile negocieri de pace cu Moscova - Răspunsul dat de Zelenski, inclusiv lui Trump
Ucraina a afirmat că a lovit sâmbătă un şantier naval în peninsula Crimeea ocupată de Rusia, în portul Kerci. În timp ce Ucraina raportează succese pe front, diverși oficiali occidentali abordează cu Kievul problema unor posibile negocieri de pace cu Moscova. În replică, Volodimir Zelenski spune că războiul nu e în impas și că are nevoie de mai mult ajutor pentru apărarea aeriană. Ucraina a intrat în ziua 620 a războiului.
Provocările astrelor până la sfârșitul anului: planetele retrograde
Provocările astrelor până la sfârșitul anului: Care sunt planetele retrograde și cum vom trebui să le înfruntăm în următoarea perioadă
Cu fiecare an care trece, astrologii studiază și observă mișcările stelelor și planetelor, în încercarea de a înțelege cum ne influențează aceste evenimente cosmice. În perioada următoare, rețeaua cosmică prezintă noi provocări pentru toate zodiile, în special în ceea ce privește retrogradarea planetelor. Acest tip de mișcare retrogradă a planetelor poate fi o sursă de tensiune și încurcături pentru unii, dar poate fi, de asemenea, o oportunitate pentru a ne dezvolta și a ne transforma.
Băile Herculane. Foto: Profimedia
Izvoarele miraculoase ale României, la un click distanță: A fost lansată harta digitală ale celor mai bune surse de apă minerală și termală de la noi din țară
România este una dintre cele mai importante țări din Europa când vine vorba de izvoarele de apă minerală și termală. O treime din resursele termale ale continentului european se află în România, o sursă importantă pentru turismul balnear și pentru sănătatea fizică și psihică a oamenilor. În acest context, lansarea Balneomap, o hartă digitală a resurselor balneologice ale României, este o veste bună pentru toți cei interesați.
Escrocheria valizelor pierdute pe Otopeni face ravagii pe internet. Foto: Facebook
Escrocheria valizelor pierdute pe Otopeni face ravagii pe internet. Reprezentanții aeroportului avertizează: „Nu vindem bagaje nerevendicate!”
Un nou tip de înșelătorie a apărut în mediul online și ținteșlte conturile bancare ale oamenilor din București și nu numai. Este vorba despre o tentativă de fraudă care îi ademenește pe vânătorii de chilipiruri prin oferte extrem de mici pentru valizele și obiectele uitate sau pierdute în Aeroportul Internațional Henri Coandă. Conform reprezentanților aeroportului, aceste anunțuri aparțin unei pagini false care îi folosește numele, cu scopul de a obține câștiguri financiare necuvenite.
Predicțiile lui Nostradamus: Al treilea război mondial va începe când “Cămila” va bea apă din Dunăre
Predicțiile lui Nostradamus care dau fiori: Al treilea război mondial va începe când “Cămila” va bea apă din Dunăre
Deși există multe teorii și speculații, umanitatea încă nu a atins pragul unui război global devastator, cu toate că lucrurile nu sunt întotdeauna la fel de calme pe cât par la suprafață. De-a lungul istoriei, am avut parte de diverse conflicte mai mici care au fost purtate în diferite părți ale lumii, iar un astfel de război nu ar fi o noutate. Cu toate acestea, ultimele decenii au adus o creștere a tensiunilor și a rivalităților dintre anumite țări sau blocuri de putere, ceea ce a dus la unele situații foarte tensionate, iar un catren al vestitului Nostradamus vine să ne pună în gardă.