Articolele din categoria ACTUAL:

Petrecere Andra Mangu (centru)/ Foto: Facebook
Baloane colorate peste picturi valoroase și platouri cu bunătăți pe masa de epocă, în palatul istoric al Ambasadei Române din Paris. Imagini scandaloase
Ca să sărbătorească plecarea secretarei, personalul Ambasadei Române din Paris a decis să dea o petrecere, și nu oriunde, ci în palatul istoric Béhague. Aici au fost atârnate baloane sub picturile franceze din anii 1800, de o valoare inestimabilă, și angajații s-au pozat în grup cu platourile pline cu bunătăți așezate pe masa de epocă. Imaginile au scandalizat opinia publică, dar și pe iubitorii de artă, fiind considerate total inadecvate cadrului de patrimoniu.
Poveste cutremurătoare într-un renumit azil al groazei din Capitală./ Arhivă foto Exclusiv
Poveste cutremurătoare într-un renumit azil al groazei din Capitală. Familia unei paciente acuză conducerea de OMOR!
Povestea din azilele groazei se repetă în Capitală. Familia unei paciente acuză conducerea unui renumit cămin din București de omor. Asta după ce, spun rudele, femeia a fost adusă acolo în stare bună de sănătate, însă în 17 zile a decedat. Pe de altă parte, conducerea casei de bătrâni neagă acuzațiile și spune că pacientă a fost monitorizată zilnic de medici. 
Sfantul si Dreptul Simeon si Sfanta Prorocita Ana
Sărbătoare 3 februarie: Zi mare în calendarul ortodox din România. Ce sfânt este pomenit astăzi
Vechiul Testament a fost tradus din limba ebraica in limba greaca de 70 de intelepti, din porunca lui Ptolomeu, regele Egiptului. Potrivit Traditiei, printre acestia s-a numarat si Sfantul si Dreptul Simeon. In momentul in care a ajuns la textul din Isaia 7,14: "Iata fecioara va lua in pantece si va naste fiu“, a inlocuit cuvantul "fecioara" cu "femeie", gandind ca nu este posibil ca o fecioara sa nasca. Pentru necredinta sa, Dumnezeu i-a fagaduit ca nu o sa moara pana nu va vedea pe Mesia nascut din Fecioara (Luca 2, 25-26). La 40 de zile de la nasterea lui Hristos, se implineste fagaduinta facuta de Dumnezeu, caci Sfantul si Dreptul Simeon, indemnat de Duhul Sfant, va lua in brate pe Cel nascut din Fecioara si va spune: "Acum slobozeste pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau, in pace, ca vazura ochii mei mantuirea Ta". "Acum slobozeste" inseamna acum am inteles ca s-a implinit ceea ce s-a fagaduit. Aceasta rugaciune "Acum slobozeste", este rostita de noi, la fiecare slujba a Vecerniei, adica la inceputul unei zile liturgice.
Horoscop chinezesc pentru săptămâna 5-11 februarie 2024
Horoscop chinezesc pentru săptămâna 5-11 februarie 2024. Ultimele zile din anul Iepurelui ne pregătesc pentru fiorosul an al Dragonului
Săptămâna 5-11 februarie 2024 este ultima din anul Iepurelui de Apă din horoscopul chinezesc, înainte de a da binețe Dragonului de Lemn. Tranzitia de la un semn zodiacal la altul aduce propriile schimbări subtile în energia cosmică și în influența asupra vieților noastre. Ultima săptămână din anul Iepurelui de Apă este plină de o atmosferă de reflecție și pregătire pentru începerea unui nou ciclu cu Dragonul de Lemn, pe data de 10 februarie.
Ce putem face cu legumele rămase din supă, în loc să le aruncăm
Ce putem face cu legumele rămase din supă, în loc să le aruncăm. 3 rețete pentru preparate delicioase
Supa este un fel de mâncare reconfortant și plin de nutrienți, perfect pentru a ne încălzi în timpul sezonului rece sau pentru a ne hrăni într-o zi aglomerată. Dar ce facem cu legumele rămase din supă? În loc să le aruncăm, putem transforma aceste resturi în preparate delicioase și pline de savoare. Astfel, nu numai că vom evita risipa alimentară, ci vom și explora noi arome și texturi. 
Se consumă benzina premium mai repede decât benzina obișnuită?
Se consumă benzina premium mai repede decât benzina obișnuită? Mitul, supus testării printr-un experiment video
Între posesorii de mașini circulă un mit comun: benzina premium se consumă mai repede decât cea standard. Cu toate acestea, mulți se întreabă dacă acest lucru este într-adevăr adevărat sau doar o supoziție fără fundament. Pentru a clarifica această situație, un grup de internauți pasionați de mașini și tehnologie au hotărât să supună acest mit controversat unui test riguros.
Jaf de proporții pe autostrada din Italia. Foto: Captură YouTube
Jaf de proporții pe autostrada din Italia. VIDEO cu hoții înarmați care atacă trei vehicule blindate și fug cu 4 milioane de euro
Un grup de indivizi înarmați până-n dinți au pus la cale un jaf demn de cele mai spectaculoase scenarii cinematografice. Atacul s-a desfășurat într-un mod coordonat și meticulos, pe autostrada 131 din Sardinia, la intersecția cu Siligo (Sassari), unde infractorii au blocat circulația și au atacat trei vehicule blindate care transportau patru milioane de euro.
Începe Anul Dragonului de Lemn.
Începe Anul Dragonului de Lemn. Care sunt zodiile favorizate, dar și cele defavorizate, în noul an chinezesc
Anul Nou Chinezesc, care va începe pe 10 februarie 2024, va marca trecerea de la Anul Iepurelui la Anul Dragonului de Lemn. În astrologia chineză, acest an este considerat a fi sub influența Dragonului de Lemn, un simbol al puterii, norocului și transformării. Anul 2024 promite să fie un an plin de energie și schimbări, deschizând uși către noi începuturi și oportunități. Cu toate acestea, nu vor lipsi nici provocările care pot fi transformate în momente favorabile pentru creștere și dezvoltare personală. 
Horoscopul dragostei, săptămâna 5 - 11 februarie
Horoscopul dragostei, săptămâna 5-11 februarie. Astrele vin cu idei nonconformiste asupra vieții în cuplu. Patru zodii vor ceda tentațiilor
Horoscopul dragostei pentru săptămâna 5-11 februarie vine cu o abordare neconvențională asupra vieții în cuplu. Astrele par să aducă idei inedite și provocări pentru cei implicați în relațiile de dragoste. mai multe semne zodiacale se vor găsi în lupta pentru inima unui nativ, creând o competiție acerbă în dragoste. Această săptămână va dezvălui atât latura înverșunată a unora, cât și puterea de a rămâne stabil în fața provocărilor. Provocarea astrelor este: cine va ceda și va lăsa ca destinul să decidă perechile potrivite.
Video filmat de o româncă într-un magazin din Elveția. Foto: TikTok
Prețurile din Elveția, la fel ca cele din România, dar la salarii duble. VIDEO filmat de o româncă într-un magazin din Țara Cantoanelor
Într-un videoclip ajuns viral pe TikTiok, o româncă a filmat prețurile produselor dintr-un magazin obișnuit din Elveția și le-a comparat cu cele din România. Surprinzător, prețurile se aseamănă în multe cazuri, însă nivelul salariilor mult mai mare în Elveția, ceea ce creează un contrast semnificativ în puterea de cumpărare a locuitorilor din cele două țări.