Articolele din categoria ACTUAL:

Horațiu Potra este un veteran al zonelor de conflict din Africa
Șeful mercenarilor români uciși în Congo, un Prigojin de România? Trecut dubios și legături cu patronul de la Roșia Montană
Moartea violentă a doi mercenari români, implicați în luptele dintre facțiunile politice din Congo, a readus în prim-plan numele angajatorului acestora, Horațiu Potra. Trecând peste o oarecare asemănarea cu fostul lider Wagner, Evgheni Prigojin, românul ar fi avut legături cu armata de mercenari a acestuia, potrivit unei investigații Deutsche Welle. Fost luptător în Legiunea Franceză, implicat în mai multe dosare penale, Potra ar fi avut contracte și cu un alt personaj controversat, Vasile Frank Timiș, fondatorul exploatării de la Roșia Montană.
Sebastian Burduja
Reacția ministerului Energiei după ce două persoane au fost reținute de DNA în dosarul spăgilor din Energie
Două persoane au fost reținute, iar alte două au fost puse sub control judiciar în urma descinderilor DNA la societăți comerciale care activează în domeniul energiei. Este vorba de directori de la companii energetice care sunt acuzați că ar fi obținut contracte cu statul prin trafic de influență.  Ministerul Energiei a emis un comunicat de presă în legătură cu acest subiect.
Protestele fermierilor
Avocatul Gheorghe Piperea trage un semnal de alarmă: Procese colective contra Uniunii Europene
Fermieri și cetățeni europeni au posibilitatea de a intenta procese colective împotriva Uniunii Europene pentru politici considerate dăunătoare în agricultură și comerț, subliniază Gheorghe Piperea. Acesta menționează că Uniunea acționează în mod contrar principiilor de transparență și interesului cetățenilor în domeniul agriculturii, promovând politici controversate și permitând concurența neloială cu produsele din Ucraina și Rusia. Fermierii români sunt încurajați să se implice în aceste acțiuni legale, iar avocatul explică chiar modalitățile prin care poate fi făcut acest lucru.
Ploșnițele pot provoca pagube financiare importante
Ploșnițele de pat, coșmar pentru bugetul unei familii. Cum putem preveni apariția insectelor parazite
Știrile legate de înmulțirea ploșnițelor au alimentat apariția celor mai diverse opinii legate de sursa apariție, precum și a metodelor de combatere sau prevenire a apariției acestor paraziți. Micile insecte pot infesta atât casele, cât și apartamentele, iar igiena unei locuințe nu este o barieră infailibilă în calea lor. Iată câteva sfaturi pentru a diminua riscul apariției acestor dăunători.
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Premierul Ciolacu, victima unui DEEPFAKE pentru promovarea unor investiții la Hidroelectrica! Reacția companiei
Premierul Marcel Ciolacu este cea mai recentă victimă a deep fake-ului din mediul online! Șeful Guvernului apare într-un videoclip editat în care pare că îndeamnă oamenii să investească în compania Hidroelectrica. Imaginile contrafăcute sunt marcate drept conținut sponsorizat pe Facebook. Anterior, miniștrii Transporturilor și Energiei, Sorin Grindeanu și Sebastian Burduja au fost victimele unor astfel de practici și au sesizat autoritățile pentru că imaginea lor este folosită pentru înșelăciune.