Articolele din categoria ACTUAL:

Dacă vezi buruiana asta în curte nu o îndepărta
Dacă vezi buruiana asta în curte nu o îndepărta. Aduce o mulțime de beneficii, de care puțini știu
Când vine vorba de natură și peisajul nostru personal, există multe convingeri greșite legate de plantele pe care le considerăm buruieni. Iarba grasă este adesea privită ca un intrus neplăcut în spațiul nostru verde și, de cele mai multe ori, suntem dispuși să o îndepărtăm cât mai curând posibil. Cu toate acestea, este important să ne oprim și să ne gândim la beneficiile pe care această plantă le aduce și să îi acordăm șansa de a-și demonstra valoarea.
Parlamentul Ungariei a aprobat oficial aderarea Suediei la NATO. Foto: Profimedia
Parlamentul Ungariei a aprobat oficial aderarea Suediei la NATO. Premierul suedez salută o "zi istorică"
Parlamentul ungar a dat un semn puternic de sprijin pentru aderarea Suediei la NATO prin ratificarea decisivă a acestui pas crucial într-o ședință solemnă desfășurată luni. Acest vot reprezintă ultima etapă necesară pentru țara nordică în drumul său către integrarea în Alianța Nord-Atlantică, după ce și-a exprimat ferm dorința de a adera la NATO în contextul tensionat generat de invazia Rusiei în Ucraina acum doi ani. 
Navalnîi ar fi fost la un pas de libertate, susține un apropiat. Foto: Profimedia
Navalnîi ar fi fost la un pas de libertate, susține un apropiat. Care era planul prin care urma să fie eliberat
Politicianul rus de opoziţie, Aleksei Navalnîi, era pe cale să fie eliberat într-un schimb de prizonieri înainte de moartea sa, potrivit declarațiilor făcute luni de Maria Pevcih, unul dintre aliații săi apropiați. Acesta a repetat acuzația că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi ordonat asasinarea lui Navalnîi, subliniind astfel atmosfera tensionată din lumea politică rusă. 
 Florin Barbu: „Modificările privind rotația culturilor și terenul lăsat pârloagă au fost acceptate de Comisia Europeană”
Florin Barbu: „Modificările privind rotația culturilor și terenul lăsat pârloagă au fost acceptate de Comisia Europeană”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat, luni, că modificările propuse la rotația culturilor și terenul lăsat pârloagă au fost acceptate de către Comisia AGRIFISH. Aceste modificări reprezintă o mișcare semnificativă către o mai mare flexibilitate în gestionarea terenurilor agricole și promovează o abordare mai sustenabilă și eficientă în cadrul practicilor agricole.
Colegiul Medicilor București trage un nou semnal de alarmă: Sănătatea costă, dar trebuie finanțată! Mesajul transmis reprezentanților CNAS
Colegiul Medicilor București trage un nou semnal de alarmă: Sănătatea costă, dar trebuie finanţată! Mesajul transmis reprezentanților CNAS
Colegiul Medicilor din Municipiul București (CMMB) atrage atenția reprezentanților Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) asupra necesității de a asigura o finanțare adecvată pentru spitale, în scopul realizării unei îngrijiri medicale de calitate pentru pacienți, informează organizația, într-un comunicat dat luni publicității. "Finanţaţi corespunzător spitalele! Sănătatea costă, dar trebuie finanţată!", este mesajul transmis de aceștia într-o postare pe Facebook.
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Marcel Ciolacu: Peste 1.100 de lei în fiecare lună! Atât ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază!
Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că peste 1.100 de lei în fiecare lună ar fi plătit în plus milioane de familii dacă nu am fi plafonat preţurile la energie, gaze şi alimentele de bază. Şeful Executivului a adăugat că „datele arată că prin plafonarea preţurilor la energie, gaze şi alimente, costurile cu bunurile şi serviciile necesare unui trai decent, pentru o familie cu doi copii au scăzut cu 11%”.