Articolele din categoria ACTUAL:

Tânăr de 20 de ani, inculpat pentru tentativă de omor, după ce a atacat cu toporul un băiat de 18 ani, într-o benzinărie din Bucureşti
Tânăr de 20 de ani, inculpat pentru tentativă de omor, după ce a atacat cu toporul un băiat de 18 ani, într-o benzinărie din Bucureşti
Un tânăr în vârstă de 20 de ani este cercetat pentru tentativă de omor de către procurorii bucureşteni după ce l-a atacat cu toporul pe un băiat în vârstă de 18 ani cu care avea neînţelegeri mai vechi, incidentele violente au avut loc într-o benzinărie din Sectorul 5 al Capitalei, sub privirile mai multor clienţi. Victima a reuşit să scape, în primă fază pentru că s-a ferit de lovitura de topor, iar apoi pentru că s-a închis într-o încăpere.
Povestea femeii care s-a dat bărbat timp de 50 de ani, pentru a deveni un chirurg renumit
Povestea femeii care s-a dat bărbat timp de 50 de ani, pentru a deveni un chirurg renumit. I-au aflat secretul doar după moarte, la autopsie
În această zi specială de 8 martie, în care celebrăm ziua internațională a femeii, merită să ne oprim și să reflectăm asupra poveștilor extraordinare ale unor femei remarcabile care au făcut sacrificii colosale pentru a-și urmări visurile și a-și atinge idealurile. Printre aceste povestiri impresionante se află și cea a lui Margaret Bulkley, o femeie curajoasă care și-a dorit atât de mult să devină chirurg încât a fost dispusă să se prezinte ca bărbat timp de 50 de ani, pentru a-și ascunde identitatea și a-și urma pasiunea pentru medicină. Un secret bine păzit care a fost descoperit abia după moartea ei, în timpul unei autopsii, dezvăluind adevărul uluitor care a șocat lumea medicală și societatea vremii.
Horoscop WEEKEND 9-10 martie 2024
Horoscop WEEKEND 9-10 martie 2024. Influx impresionant de energie și vitalitate în comunicare și gândire. Patru zodii sunt favoritele astrelor
În acest weekend, 8-10 martie 2024, cerul astral ne aduce schimbări importante. Comunicatorul Mercur se va muta în zodia activă a Berbecului, anunțând o perioadă potențial energică și plină de acțiune. Această mutare vine cu doar o zi înainte de Luna nouă în Pesti, sugerând o tranziție semnificativă către noi începuturi și oportunități.
Trucul prin care putem verifica de unde provin căpșunele
Trucul prin care putem verifica de unde provin căpșunele: Spania sau Maroc? Avertismentul autorităților europene
În ultima vreme, problema siguranței și calității alimentelor a devenit tot mai stringentă în Europa, iar ultimele notificări emise de către autorități nu au făcut decât să amplifice această preocupare. O notificare emisă luni pe portalul comunității RASFF a atras atenția asupra „prezenței hepatitei A în căpșunile din Maroc”, detectate la un punct de intrare în Spania. Această descoperire a stârnit îngrijorarea Asociației Fermierilor din Valencia (AVA-Asaja), care a solicitat cu insistență „măsuri urgente” din partea Guvernului central și a Uniunii Europene pentru a proteja sănătatea consumatorilor.
Horoscopul dragostei, săptămâna 11 - 17 martie
Horoscopul dragostei, săptămâna 11 - 17 martie. Astrele mai dau o șansă cuplurilor pe cale de a se destrăma. Trei zodii trăiesc clipe de vis alături de persoana iubită
n săptămâna 11 - 17 martie, zodiile vor fi sub influența puternică a planetei iubirii, Venus, care ajunge în constelația Peștilor chiar în prima zi a săptămânii. Acest tranzit aduce o explozie de sentimente și trăiri unice în viața celor îndrăgostiți, intensificând emoțiile și consolidând conexiunile existente. 
Maia Sandu (foto: FB)
”Vladimir Putin trebuie să fie oprit”, trage un semnal de alarmă, într-un interviu acordat Le Monde, preşedinta moldoveană Maia Sandu
Preşedinta moldoveană Maia Sandu pledează în favoarea unei susţineri sporite a Ucrainei, un ”meterez” al Republicii Moldova ”atât timp cât Kievul rezistă” şi consideră că ”trebuie ca Vladimir Putin să fie oprit” de dragul securităţii europene, într-un interviu publicat în ediţia de vineri a cotidianului Le Monde, relatează AFP.
InfoCons, sfaturi esențiale pentru cumpărarea bijuteriilor
InfoCons, sfaturi esențiale pentru cumpărarea bijuteriilor. Cum să ne ferim de falsurile care ne pot „lua ochii” la prima vedere
Dacă ești în căutarea bijuteriilor perfecte, este esențial să fii extrem de atent la calitatea și autenticitatea acestora, pentru a evita falsurile care pot păcăli chiar și ochiul antrenat. Cu o piață inundată de imitații și copii ale unor branduri celebre, InfoCons vine în ajutorul tău cu sfaturi esențiale pentru cumpărarea bijuteriilor autentice și de calitate.
Locul din România unde un meniu cu două feluri costă doar 7 lei
Locul din România unde un meniu cu două feluri costă doar 7 lei
În contextul în care costurile pentru mâncare au crescut semnificativ în diverse domenii, existența unui loc în România unde un meniu cu două feluri costă doar 7 lei reprezintă o raritate și o surpriză plăcută pentru mulți consumatori. Așteptările legate de prețuri exorbitante în restaurante sau la firmele de livrare sunt contrazise de aceste locuri speciale, unde se poate savura hrana la un preț accesibil, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea sau gustul. 
Testul special de 8 martie: Alege o floare și află mesajul subconștientului tău pentru această primăvară
Testul special de 8 martie: Alege o floare și află mesajul subconștientului tău pentru această primăvară
Primăvara este anotimpul reînnoirii și al înfloririi naturii, iar Ziua Internațională a Femeii, celebrată pe 8 martie, marchează un moment important pentru recunoașterea și aprecierea femeilor din întreaga lume. Un test special propus în această perioadă sugerează o modalitate diferită de a descoperi mesajul subconștientului tău pentru această primăvară, prin simpla alegere a unei flori. 
România ar putea plăti o despăgubire record / Foto: Inquam Photos
Ore decisive în dosarul Roșia Montană. Va fi silită România să plătească despăgubiri de MILIARDE de dolari?
Zi decisivă în dosarul Roșia Montană. Din moment în moment, România află dacă este obligată să plătească despăgubirile de miliard de dolari în dosarul Roșia Montană. După decizia ce va fi anunțată în cursul zilei, documentele care au dus la acest deznodământ ar putea fi desecretizat. Între timp, potrivit unor surse, Marcel Ciolacu vrea referendum să vadă dacă e oportun să scoatem aurul din Roșia Montană. 
Catedrala Națională
Arhiepiscopia Bucureștilor, reacție după ce Clotilde Armand a anunțat închiderea primăriei: „Dezaprobăm utilizarea finanțării Catedralei Naționale cu scop electoral”
Arhiepiscopia Bucureștilor a reacționat după ce primarul Sectorului 1 a anunțat închiderea primăriei pentru că nu mai are bani de funcționare, acuzând consilierii PSD și PNL că au transferat sumele către catedrală. Forul bisericesc a anunțat că „dezaprobă folosirea cu scop electoral a pretextului de a sprijini sau nu construirea Catedralei Naționale”  
Horoscopul săptămânii 11 - 17 martie
Horoscopul săptămânii 11 - 17 martie. Astrele favorizează legarea de noi prietenii. Patru zodii primesc un bonus de inspirație ca să își pună planurile în aplicare
Începutul săptămânii 11 - 17 martie este marcat de o schimbare astrologică importantă, respectiv intrarea lui Venus în Pești, aducând o atmosferă de sensibilitate și conectare emoțională în viețile zodiilor. Această tranzitare astrală promite să ofere semnelor posibilitatea de a-și aprofunda conexiunile spirituale cu cei dragi, consolidând relațiile existente sau creând legături noi și profunde. Cu optimismul în suflet și energia pozitivă din primele zile, se anunță o săptămână plină de oportunități și realizări pentru multe zodii, oferindu-le senzația că pot prinde aripi și zbura către cele mai mari visuri ale lor.