Articolele din categoria ACTUAL:

Negocieri fără rezultat la Bruxelles. Kovesi află pe 12 aprilie dacă va fi procurorul-șef al UE
Negocieri fără rezultat la Bruxelles. Kovesi află pe 12 aprilie dacă va fi procurorul-șef al UE
A treia rundă de negocieri PE-Consiliul UE pentru postul de procuror-şef european, la care candidează Laura Codruța Kovesi, fosta şefă a DNA, s-a terminat cu o nouă "remiză". Kovesi va afla cel mai probabil pe 12 aprilie dacă va fi preferată în fața candidatului francez. În urmă cu puțin timp, Parlamentul European a trimis un comunicat în care își întărește susținerea pentru Kovesi.
Viorica Dancila
Cum i-a urecheat Dăncilă pe cei 12 ambasadori occidentali VIDEO
12 ambasade occidentale, ale unor state partenere și aliate - Austria, Belgia, Canada, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Olanda, Norvegia, Suedia și Statele Unite, au transmis miercuri o scrisoare premierului României în care își arată îngrijorarea față de integritatea sistemului de justiție din România. Ambasadorii recomandă Guvernului de la București să se abțină de la "modificări care ar slăbi statul de drept și capacitatea României de a lupta împotriva criminalității sau corupției".
CFR vrea trenuri noi. Cât costă 40 de rame electrice
CFR vrea trenuri noi. Cât costă 40 de rame electrice
Este vorba despre 40 de rame electrice destinate serviciilor feroviare de transport pasageri, pe rutele suburbane şi regionale (RE-R), inclusiv mentenanţă, instruirea personalului şi asistenţă tehnică în perioada de garanţie, cu posibilitate de suplimentare a numărului de garnituri până la 80. Valoarea estimată (la momentul actual) se regăseşte în intervalul: 1.707.125.000 lei, fără TVA, contravaloarea a 40 rame cu 15 ani mentenanţă şi 4.557.130.000 lei, fără TVA, pentru 80 de trenuri cu 30 ani mentenanţă.
Proiect buget București. Ce domeniu priește cei mai mulți bani
Proiect buget București. Ce domeniu priește cei mai mulți bani
Proiectul de buget propune alocarea a peste 370 de milioane de euro pentru infrastructură, modernizarea transportului în comun și reabilitarea arterelor, 85 de milioane de euro pentru domeniul sănătății, 38 de milioane de euro pentru consolidări, 128 de milioane de euro pentru asistență socială (destinați atât proiectelor în derulare, cât și stimulentelor financiare pentru tineri și pentru categoriille sociale vulnerabile).