Articolele din categoria ACTUAL:

Orban și Hunor
UDMR, alianță strategică cu Viktor Orban. Mesaje dure anti-București, rușii în alertă
UDMR face o mișcare politică surprinzătoare, în contextul alegerilor europarlamentare. Formațiunea condusă de  Kelemen Hunor și-a prezentat joi, la Cluj-Napoca, un program electoral cu accente de autonomie regională intitulat „Transilvania prosperă, Europa puternică”. Presa maghiară vine cu informații surprinzătoare despre noua relație UDMR-Fidesz, iar agenția Sputnik avertizează cu privire la "revizionismul" maghiar iminent.
Augustin Lazar
Parchetul General: Modificările codurilor penale prin OUG nu sunt justificate
Parchetul General a transmis Ministerului Justiției o serie de observații cu privire la modificările legislației penale. Instituția spune că dacă propunerile făcute de Ministerul Justiției ar intra în vigoare ar afecta în mod substanțial activitatea de urmărire penală și implicit capacitatea de a trage la răspundere penală a celor care au săvârșit infracțiuni. În plus, Parchetul General mai precizează că nu sunt justificate modificările prin OUG a codurilor penale.
Adina Florea, intervievată la CSM
CSM cere control la Secţia Specială! E vizată Adina Florea pentru dosarele TelDrum şi Timmermans
Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii solicită Inspecţiei Judiciară să facă un control la Secţia pentru investigarea infracţiunilor în justiţie, pentru a verifica maniera în care sunt înregistrate şi prioritizate dosarele. Demersul ar viza-o direct pe procurorul şef adjunct Adina Florea, atât în ceea ce priveşte solicitarea de transmitere a dosarului Tel Drum de la DNA, cât şi în cazul plângerii formulate împotriva prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans.