Articolele din categoria ACTUAL:

Românii formează cea mai numeroasă comunitate străină din Anglia
Marea Britanie ÎNCHIDE piața muncii pentru chelneri și asistente din străinătate
Marea Britanie a introdus o interdicție de viză pentru tinerii care doresc să lucreze în baruri și spitale, prin impunerea unui prag minim de venit minim anual. Modificarea drastică a normelor de imigrație a fost primită cu șoc și dezamăgire de către numeroși tineri care aspiră să lucreze și să trăiască în Regatul Unit, dar și de angajatori care profitau de salariile mici pe care le puteau plăti.
Cât costă cele mai scumpe ciuperci din lume
Cât costă cele mai scumpe ciuperci din lume și ce le face să fie atât de căutate?
Ciupercile sunt elemente esențiale în gastronomia din întreaga lume, aducând un plus de savoare și textură oricărei preparate culinare. Cu toate acestea, există anumite soiuri de ciuperci care sunt considerate adevărate delicatese supreme, atât prin prețul lor exorbitant, cât și prin gustul lor unic și rafinat. Aceste ciuperci de elită sunt considerate o adevărată delicatesă și sunt căutate de gurmanzi din toată lumea pentru a experimenta aromele exclusiviste pe care le oferă.
În ce zodie s-a născut cel mai ușuratic bărbat
În ce zodie s-a născut cel mai ușuratic bărbat. Face pe familistul convins, dar înșală mai mult decat respiră
Există anumite aspecte ale personalității umane care pot fi influențate de zodia în care o persoană s-a născut, iar comportamentul în ceea ce privește fidelitatea în relații poate fi unul dintre acestea. În astrologie, se crede că anumite zodii sunt mai predispuse să aibă dificultăți în a fi loiale într-o relație. Dintre acestea, nativul unei zodii a fost încoronat ca regele infidelităților.
Ligia Deca, ministrul Educației
Evaluare Națională 2024. Ministerul Educației „încearcă” o modificare a platformei de corectare digitizată. Ce se schimbă: anunț important pentru elevi și părinți
Cu o lună și un pic până la susținerea probelor din cadrul examenului de Evaluare Națională 2024, Ministerul Educației vine cu o modificare. Anunțul l-a făcut chiar Ligia Deca, titulara portofoliului de la Educație, care spune că „încearcă” o modificare a platformei digitale prin care sunt corectate lucrările elevilor la EN. Măsura vine după ce la simulare profesorii au semnalat nenumărate greșeli de tipul: două note diferite acordate de către cei doi corectori la același subiect grilă.
Alexandru Rafila / Foto: Inquam Photos
Rafila, despre spitalul din Târgu Cărbuneşti: Are doar 39% gradul de ocupare a paturilor. Spre cine arată ministrul cu degetul
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, apreciază că spitalul din Târgu Cărbuneşti se confruntă cu probleme de management şi trebuie să fie restructurat, astfel încât să devină autosustenabil, pe baza contractului de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate. Deși a fost modernizat cu o investiție de 15 milioane de euro în ultimii ani, managerul spitalului din Târgu Cărbunești, județul Gorj a anunțat că unitatea va intra în faliment. 
Trupul femeii înecate într-un baraj de pe râul Olt, găsit de salvatorii/ Facebook: Salvamont Romania
Trupul femeii înecate într-un baraj de pe râul Olt, găsit de salvatorii. Cadavrul, recuperat la aproximativ două săptămâni de la producerea incidentului
Salvamontiştii gorjeni au găsit-o, marţi, pe femeia înecată într-un baraj de pe râul Olt în urmă cu aproximativ două săptămâni şi au extras cadavrul acesteia din apă, a anunțat, marți, Salvamont România. Potrivit sursei citate, aceasta a fost găsită în zona grătarelor hidrocentralei. Pentru găsirea sub apă a persoanei dispărute, salvatorii au fost folosite cele mai performante detectoare din lume.