Articolele din categoria ACTUAL:

Horoscop WEEKEND 4-5 mai 2024
Horoscop WEEKEND 4-5 mai 2024. Energia vindecătoare a lui Mercur aduce o rază de lumină în viețile zodiilor greu încercate în ultima vreme
Cu influențele astrale majore care vin să ne încălzească, este timpul să aruncăm o privire asupra horoscopului de weekend pentru perioada 4-5 mai 2024. După o săptămână agitată, Pluto a intrat în retrograd pe 2 mai și va rămâne în această poziție până la 11 octombrie 2024. Cuadratura dintre Venus și Pluto aduce potențiale dificultăți în comunicarea cu partenerii romantici, dar nu totul este pierdut. Energeticul Mercur aduce o cantitate generoasă de vindecare și liniște, sugerând că nu avem prea multe motive de îngrijorare. Haideți să vedem cum aceste aspecte astrologice ne pot influența în acest minunat weekend plin de schimbări și oportunități!
Sfaturi de la Părintele Pimen Vlad, în pragul Sărbătorilor. Foto: Captură YouTube
Sfaturi de la Părintele Pimen Vlad, în pragul Sărbătorilor: „Mai lăsați pregătirile alea pentru Paște. Încercați să faceți asta”
Părintele Pimen Vlad a împărtășit creștinilor câteva sfaturi esențiale în pregătirea pentru Sărbătoarea Învierii Domnului. Cuvintele sale reflectă importanța trăirii profund religioase a acestui moment unic în calendarul creștin, invitându-i pe credincioși să se concentreze asupra adevăratului sens al sărbătorii și să trăiască aceste momente cu inimile deschise și pline de bucurie spirituală.
Rugaciune vinerea mare
Rugăciune pentru Vinerea Mare. Toată lumea trebui să o rostească pentru a avea noroc
Vinerea Mare este zi de mare tristete pentru toti crestinii de pretutindeni. In aceasta zi Manturitorul Iisus Hristos a murit in chinuri, rastingnit pe cruce. Cu greu ne putem imagina sacrificiul care a fost facut in aceasta zi, asa ca astazi trebuie sa ne rugam si sa tinem post negru in amintirea clipelor de durere care s-au petrecut. Rugaciunea din Vinerea Mare trebuie citita in fiecare gospodarie, pentru iertarea pacatelor si ajutor de la bunul Dumnezeu.
Rețeta de cozonac cu aluat opărit de la Jamila. Foto: Captură YouTube
Rețeta de cozonac cu aluat opărit de la Jamila. Ingredientul secret care îi dă un gust delicios și un aspect foarte pufos
Bucătăria este un loc plin de secrete și magie, iar atunci când vine vorba de rețete tradiționale, fiecare ingredient și fiecare pas este important. Jamila, cunoscută pentru talentele sale culinare, vine acum cu o rețetă spectaculoasă de cozonac cu aluat opărit. Acest cozonac, care te duce cu gândul la sărbători și la momentele dulci petrecute alături de cei dragi, are un ingredient secret care face minuni în ceea ce privește textura și pufoșenia sa.
Toxiinfectie alimentara
Mai mulţi elevi care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat la un restaurant
Cel puţin şapte elevi, din mai multe judeţe, care au participat la Olimpiada Naţională de Istorie, desfăşurată la Braşov, au ajuns la spital după ce au mâncat într-un restaurant din Codlea, scrie Edupedu.ro. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a deschis o anchetă în acest caz, însă nu şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov, pe motiv că nu a primit vreo plângere oficială.
Fostul şef al serviciilor de informaţii sârbe, Aleksandar Vulin. Foto: Profimedia
Fostul șef al spionilor din Serbia a fost numit vicepremier. Oficialul este cunoscut pentru legăturile cu Kremlinul și a fost sancționat de SUA
Aleksandar Vulin, fostul șef al serviciilor de informații sârbe cunoscut pentru întreținerea legăturilor strânse cu Kremlinul și pentru implicarea sa în activități controversate, a fost numit joi vicepremier într-o decizie care a stârnit critici și controverse în Serbia și în afara țării. Acesta a fost anterior vizat de sancțiuni impuse de Statele Unite, iar numirea sa într-o poziție de conducere ridică semne de întrebare cu privire la direcția politică a Serbiei și la gradul de influență al Rusiei în regiune. 
Masa de Paste
Combinațiile alimentare pe care trebuie să le eviți cu orice preț la masa de Paște
Masa de Paște este adesea un moment de sărbătoare în care familii și prieteni se adună pentru a împărtăși bucate tradiționale și delicioase. Cu toate acestea, combinațiile alimentare greșite pot duce la disconfort digestiv, diminuând astfel plăcerea acestui prânz festiv. Iată câteva combinații alimentare pe care ar fi bine să le evitați pentru a vă menține sănătatea digestivă în timpul acestei ocazii speciale:
Ce greșeli să nu faci după Paști dacă vrei să slăbești
Ce greșeli să nu faci după Paști dacă vrei să slăbești. Sfaturile unui nutriționist
După o perioadă lungă de post, masa bogată de Paște poate avea un impact semnificativ asupra digestiei și stării generale de sănătate. Consumul excesiv de alimente bogate în grăsimi și zaharuri poate provoca disconfort abdominal și poate crește riscul de acumulare a kilogramelor nedorite. Nutriționistul Gianluca Mech oferă sfaturi prețioase cu privire la modul în care putem gestiona dieta și obiceiurile alimentare după sărbătoarea de Paște, în scopul de a reechilibra organismul și de a începe un proces de slăbire rapid și sănătos.
Gabriela Firea
Firea, despre scenariul unei înţelegeri ca Cristian Popescu Piedone să nu îşi retragă candidatura: Dacă există, eu nu ştiu de ea. Nu cred că există o astfel de înţelegere
Candidata PSD la Primăria Capitalei Gabriela Firea a afirmat referitor la un posibil scenariu al unei înţelegeri în care Cristian Popescu Piedone să nu renunţe la candidatura sa la PMB, că în cazul în care există o astfel de înţelegere între Marcel Ciolacu şi candidatul PUSL, ea nu ştie despre ea şi nu crede că există un astfel de lucru.
Escrocheria prin metoda „pomana” a lăsat o femeie fără bijuteriile de aur
Escrocheria prin metoda „pomana” a lăsat o femeie fără bijuteriile de aur. Cum funcționează
Escrocheria prin metoda „pomana” a început să fie din nou folosită din ce în ce mai des. Recent, o femeie din Dâmbovița a păcălit mai multe femei sub pretextul că vrea să dea de pomană. Femeile au fost convinse să ofere bijuteriile de aur și argint escroacei, care a profitat de un moment de neatenție, le-a înlocuit cu obiecte fără valoare și apoi a dispărut fără nicio urmă.