Articolele din categoria ACTUAL:

Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
Dulceață de gutui rase, cu gust aromat și textură cremoasă
S-au copt gutuile, vrei să le conservi aroma pentru mai târziu și ești în căutare de rețete savuroase? Încearcă să prepari dulceață de gutui rase, o delicioasă rețetă tradițională românească, specifică toamnei, când gutuile sunt coapte și pline de aromă. Gustul ei dulce-acrișor și textura ușor caramelizată fac ca această dulceață să fie perfectă atât pentru a o servi pe pâine prăjită, cât și ca umplutură pentru diverse prăjituri sau clătite.
România, aproape de a intra în spațiul Schengen terestru. Consiliul JAI, ultimele analize
România, aproape de a intra în spațiul Schengen terestru. Consiliul JAI, ultimele analize
Preşedinţia ungară a Consiliului UE va prezenta în cadrul Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne (JAI) de la Luxemburg de săptămâna viitoare situaţia actuală a aplicării integrale a acquis-ului Schengen în Bulgaria şi România, informează un comunicat al Consiliului, în timp ce Comisia Europeană va prezenta Barometrul Schengen, care analizează evoluţiile din spaţiul de liberă circulaţie.
Ciolacu îi transmite felicitări Maiei Sandu pentru încă un mandat. Foto/Guvern
Ciolacu: „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european!”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu, aflat vineri în vizită oficială la Chișinău, a avut o întrevedere cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat cu acest prilej că ,,România crede în vocația europeană a Republicii Moldova și va continua să sprijine fără echivoc continuarea acestui drum pe care autoritățile de la Chișinău s-au angajat cu încredere și responsabilitate, reușind să facă față unor crize și provocări hibride, fără precedent, apărute pe fondul războiului declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.”
România va fi nevoită să recunoască în propriile acte identitatea sexuală din acte emise de alte țări
România, obligată să recunoască actele de identitate ale persoanelor TRANSGENDER. Decizie a Curtii de Justiție a UE
România este obligată să schimbe actele de identitate ale persoanelor transgender eliberate în alt stat UE, fără ca acestea să mai fie supuse procedurii autohtone de recunoaștere juridică a genului. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a luat această decizie în cazul unui transgender cu dublă cetățenie, română și britanică, care a dat în judecată statul român pentru că n-a vrut să-i recunoască, în actele românești, identitate masculină, obținută deja în Marea Britanie.
Femeie cu bebeluș de 8 luni în cărucior, împinsă pe scări de un bătrân. Micuțul s-a lovit la cap: incident șocant la Galați/ Arhivă foto
Femeie cu bebeluș de 8 luni în cărucior, împinsă pe scări de un bătrân. Micuțul s-a lovit la cap: incident șocant la Galați
Incident șocant la Galați. Un bărbat de 81 de ani din Galaţi, preşedinte al unei asociaţii de proprietari, a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce a împins pe scările unui bloc o femeie în timp ce aceasta cobora cu bebeluşul său în vârstă de opt luni.  Micuțul se afla într-un cărucior iar în timpul căderii s-a lovit la cap. Copilul a fost transportat la spital.