Articolele din categoria ACTUAL:

Ce simptome are boala „mâncătoare de carne”. Bacteria se răspândește rapid
Ce simptome are boala „mâncătoare de carne”. Bacteria se răspândește rapid în România
Recent, preocupările au crescut în jurul răspândirii Sindromului Șocului Toxic Streptococic (STSS), cauzat de o bacterie cunoscută sub numele de „mâncătoare de carne”, în mai multe țări, inclusiv Japonia și România. Chiar dacă România raportează cazuri sporadice ale acestei afecțiuni grave, Japonia a văzut o creștere alarmantă a numărului de infecții, ajungând la peste 1.000 de cazuri în primele șase luni ale anului 2024.
Bătaie ca-n filme pe o plajă din Mamaia! 20 de tineri și-au împărțit pumni și picioare, după o petrecere de pomină/ Foto: Inquam Photos
Bătaie ca-n filme pe o plajă din Mamaia! 20 de tineri și-au împărțit pumni și picioare, după o petrecere de pomină
Imagini incredibile pe o plajă din Mamaia. Un grup de tineri, format din români și ucraineni, s-au luat la bătaie, după o petrecere de pomină. În altercație au fost implicate circa 20 de persoane. La finalul scandalului, unul dintre tineri s-a ales cu capul spart. Pentru moment nu este cunoscut motivul pentru care adolescenții au ajuns la conflict. Poliția s-a sesizat din oficiu, după ce imaginile au apărut în spațiul public.
Anca Alexandrescu
Anca Alexandrescu, după cel de-al doilea răspuns primit de la SRI: Florian Coldea MINTE cu nerușinare și încearcă să dezinformeze cetățenii și presa
Am fost convinsa ca Florian Coldea minte cu nerusinare si inceraca sa dezinforme cetatenii si pe noi, presa. Cel mai grav este ca a sustinut lucruri contrar realitatii, a declarat, miercuri, la Realitatea PLUS, jurnalista Anca Alexandrescu, moderatoarea emisiunii "Culisele Statului Paralel". Reactia vine dupa raspunsul oficial primit de la SRI potrivit caruia Coldea a pierdut accesul la informatii strict secrete, iar avizul de securitate a fost emis strict pentru activitatea de profesor de la Academia de Informatii Mihai Viteazul. 
Cum se calculează salariul minim european: FORMULA din proiectul aprobat de Guvern
Cum se calculează salariul minim european: FORMULA din proiectul aprobat de Guvern
Economiștii vin cu un avertisment după ce proiectul de lege privind implementarea salariului minim european a fost aprobat de Guvern și trimis în Parlament! Specialiștii spun că introducerea acestui venit prin decizie politică ar putea duce în viitor la creșterea șomajului, dar și la falimentul unor filme. În plus, specialiștii mai spun că salariul minim european nu va aduce veniturile la nivelul celor pe care le au germanii sau francezii. Potrivit proiectului, venitul va ține cont de puterea de cumpărare.
O doctoriță și-a bombardat colegele cu fantezii sexuale, iar pe pacienți - cu diagnostice greșite
O doctoriță și-a bombardat colegele cu fantezii sexuale, iar pe pacienți - cu diagnostice greșite. Situație halucinantă, într-un spital din România
O doctoriță de la Spitalul Județean din Oradea își exasperează colegele cu live-uri și postări pe internet, inclusiv în timpul serviciului, pentru a le transmite declarații de dragoste, „pasiune” cu atât mai greu de tolerat cu cât a ajuns să comită greșeli profesionale grave, ce pot pune sănătatea și chiar viața pacienților în pericol.
Dosarul elevei olimpice, moarte în Neamț/ Arhivă foto
Dosarul elevei olimpice, moarte în Neamț. Tatăl fetei face mărturii cutremurătoare: Am multe semne de întrebare privind corectitudinea anchetei
Ancheta în cazul Sharei, olimpica de 16 ani răpusă de droguri în casa unui dealer din Piatra Neamț, a ajuns la final, la un an de la producerea tragediei. Trei bărbați au fost trimiși în judecată pentru trafic și deținere de droguri de risc și mare risc. Sperantele parintilor adolescentei in aceasta ancheta sint insa mici. Tatăl Sharei a declarat, în exclusivitate la Realitatea PLUS, că nu crede că vor avea loc condamnări pe măsura faptelor. 
Sfantul Cuvios David din Tesalonic
Sărbătoare 26 iunie. Un sfânt cu har divin este pomenit astăzi în calendarul ortodox. Mulți români îi poartă numele
Icoana Maicii Domnului de la Tihvin - Icoana Maicii Domnului de la Tihvin, praznuita pe 26 iunie, este una cele mai cunoscute icoane facatoare de minuni din Rusia. Icoana este pastrata in prezent la Manastirea Adormirea Maicii Domnului din Tihvin (aprox. 200 km de Sankt Petersburg). Se poate spune insa ca nu exista in Rusia, vreo biseri­ca in care sa nu se afle o copie a acestei icoa­ne a Nascatoarei de Dumnezeu. Icoana Maicii Domnului de la Tihvin apartine tipului iconografic "Hodighitria" sau "Aratatoarea caii". Potrivit traditiei aceasta icoana ar fi zugravita chiar de Sfantul Apostol Luca.