Articolele din categoria ACTUAL:

Urșii de pe Valea Prahovei pun pe jar RO-ALERT
Urșii de pe Valea Prahovei pun pe jar RO-ALERT. Două mesaje transmise, pentru a alerta asupra prezenței acestora în localități
În ultimele zile, Valea Prahovei a devenit scena unor evenimente neobișnuite, atrăgând atenția autorităților și a localnicilor deopotrivă. Prezența urșilor în zonă a generat alerte RO-ALERT, sistemul național de avertizare care informează populația despre situații de urgență. Două mesaje au fost transmise deja, avertizând locuitorii și turiștii cu privire la pericolul reprezentat de aceste animale, care au fost observate migrând spre zonele populate.
Compartimentul secret al cărucioarelor de la supermarket de care puțini știu. Foto: TikTok
Compartimentul secret al cărucioarelor de la supermarket de care puțini știu. Cum te poate ajuta să îți organizezi cumpărăturile
Cu toții ne petrecem o bună parte a timpului în supermarket, în timp ce ne chinuim să ne încadrăm lista de cumpărături într-un cărucior de cumpărături. Deși aceste cărucioare au o mulțime de caracteristici care par să facă treaba mai ușoară, precum înălțimea reglabilă, coșurile și rotile mari, puțini oameni știu de cel mai bine păstrat secret al lor. 
Orașul din România care a devenit o ruină. Foto: Captură YouTube
Orașul din România care a devenit o ruină. Oamenii pleacă pe capete iar singurul peisaj este cel al clădirilor degradate
În România se află un oraș care, odinioară plin de viață și efervescență, a ajuns să devină o umbră a ceea ce a fost. Străzile lui, cândva animate de râsete și conversații, sunt acum bântuite de tăcere, iar clădirile care odată străluceau se transformă treptat în ruine. Oamenii pleacă pe capete, căutând oportunități mai bune în alte colțuri ale țării sau ale lumii, lăsând în urmă o comunitate dezbinată și peisaje triste. 
Țara ideală în care să emigrați după 60 de ani
Țara ideală în care să emigrați după 60 de ani: Oferă îngrijiri medicale gratuite și se află aproape de România
Atunci când ne gândim să plecăm din țară după 60 de ani, alegerea unei destinații ideale devine esențială pentru asigurarea unui trai confortabil și al unui standard de viață ridicat. Într-o lume din ce în ce mai globalizată, există o țară care nu doar că oferă oportunități atractive de relocare, dar și servicii esențiale, precum îngrijiri medicale gratuite. Aceasta poate deveni un cerc de siguranță pentru seniori, asigurându-le nu doar sănătatea, ci și un mediu prietenos și accesibil, situat la apropierea României. 
Ciorba de roșii cu cimbru a lui Adi Hădean. Foto: adihadean.ro
Ciorba de roșii cu cimbru a lui Adi Hădean - Rețeta secretă, pe care marele bucătar a învățat-o chiar de la bunica sa
Ciorba de roșii cu cimbru a lui Adi Hădean este mai mult decât o simplă rețetă; este o poveste culinară ce ne transportă înapoi în timp, în bucătăria bunicii, unde aromele naturale și tradițiile se împletesc armonios. Marele bucătar, cunoscut pentru talentul său de a transforma ingredientele simple în preparate deosebite, ne dezvăluie secretul acestei ciorbe delicioase, care îmbină dulceața roșiei cu parfumurile plăcute ale cimbrului. 
Stroe: Asteptam ca domnul Tanczos Barna să respecte Constituția / Foto: Inquam Photos
Ionuţ Stroe, (PNL) după ce Tanczos Barna a afirmat că maghiarii ”vor fi mai aproape de autonomie”: Cu cât vor fi "mai aproape", cu atât vor fi mai departe de viitoarea guvernare
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a reacţionat, duminică, la afirmaţia fostului ministru al Mediului de la UDMR Tanczos Barna, potrivit căreia, după alegeri, maghiarii din România ”vor fi mai aproape de autonomie”. ”Cu cât vor fi «mai aproape» de tema autonomiei, cu atât vor fi mai departe de viitoarea guvernare”, afirmă Stroe, care a cerut politicianului UDMR să respecte Constituţia.
Victor Moraru (stânga) alături de Marian Neacșu (dreapta) - sursa foto: Facebook/Victor Moraru
Scandal cu numiri pe pile într-una dintre cele mai bănoase companii ale statului. Un apropiat al lui Marian Neacșu, evaluat de finul vicepremierului
Candidatură controversată la conducerea unei companii-monstru de stat cu fonduri de sute de milioane de euro! Victor Moraru, un apropiat al vicepremierului Marian Neacșu, demisionar recent de la conducerea AMEPIP, super-agenția care controlează toate companiile de stat din România, și-a depus candidatura pentru conducerea Transelectrica. 
Medicația trebuie urmărită cu atenție în perioadele de caniculă
Canicula și medicamentele. Unde nu trebuie ținute în perioadele cu temperaturi de peste 30 de grade Celsius
Canicula poate modifica semnificativ eficacitatea medicamentelor, existând chiar riscul ca unele dintre substanțe să capete efecte toxice. De altfel, majoritatea tratamentelor au indicația de fi păstrate la cel mut 30 de grade Celsius. De asemenea, chiar efectele normale ale unor medicații pot fi periculoase în perioadele de caniculă, așa cum sunt, de exemplu, tratamentele care provoacă transpirație și deshidratare.