Articolele din categoria ACTUAL:

Elevii din teritoriile ocupate ale Ucrainei au ajuns să învețe biografia lui Putin la școală. Foto: zn.ua
Elevii din teritoriile ocupate ale Ucrainei vor învăța biografia lui Putin la școală. „Profesorii vor crea un cult al personalității liderului ocupanților”
Rușii din teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei intensifică eforturile de propagandă, având ca țintă în mod special generația tânără. Recent, s-a descoperit că în școlile din aceste zone sunt distribuite cărți care conțin biografii elogioase ale lui Vladimir Putin, promovând o imagine distorsionată a liderului rus într-un context care subminează valorile democrației și ale libertății. Aceste acțiuni nu doar că afectează percepția copiilor asupra realităților politice, dar contribuie și la formarea unei identități naționale care să sprijine regimul instalat în teritoriile ocupate. 
Ambasadorul României este sigur de România nu va fi deraiată de la acest traseu
Ambasadorul României în SUA: România nu intră în programul Visa Waiver pe ușa din dos. Nu există șanse să fie deraiată de la acest parcurs de aderare
Ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, a declarat miercuri că România nu intră în programul Visa Waiver pe uşa din dos, ci intră pe uşa din faţă, cu capul sus, pentru că am îndeplinit absolut toate condiţiile. Acesta a precizat că nu există şanse ca țara noastră să fie deraiată de la acest parcurs de aderare, la programul de scutire de vize, în următoarele luni.
Untul cu propolis, medicamentul călugăresc pe pâine. Foto: Youtube
Untul cu propolis, medicamentul călugăresc pe pâine. Părinții îl folosesc pentru sănătatea inimii și sporirea imunității
Untul cu propolis, un adevărat medicament călugăresc, își face loc pe mesele din mănăstiri și nu numai, fiind apreciat pentru proprietățile sale nutritive și terapeutice. Călugării, păstrători ai acestui secret străvechi, îl prepară cu grijă și îl consumă dimineața pe stomacul gol, având convingerea că ajută la sănătatea inimii și îmbunătățește imunitatea.
Ce se întâmplă cu mâncarea rămasă la all inclusive.
Ce se întâmplă cu mâncarea rămasă la all inclusive. Dezvăluirile unui bucătar-şef care o să te pună pe gânduri
Așa cum știm, regimul all inclusive este un truc menit să atragă cât mai mulți turiști. Cu toate acestea, puțini știu ce se întâmplă în bucătărie și la ce practici recurg angajații pentru a mai salva din mâncare. Un bucătar și-a făcut curaj și a acceptat să împărtășească unele dezvăluiri, aruncând o lumină asupra lucrurilor mai puțin plăcute sau chiar ingrijorătoare care se întâmplă cu mâncarea rămasă la all inclusive.
Statele Unite au fost lovite de fenomene meteo extreme (Profimedia)
MAE a dat atenționare de călătorie pentru Statele Unite. Uraganul devastator de gradul 5 a ajuns în statul Florida
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statele Unite ale Americii că autoritățile americane au emis pentru statul FLorida o amenințarea iminentă a uraganului Milton, un fenomen meteorologic extrem de periculos, care se îndreaptă către coasta de vest a statului și care a atins categoria 5. 
Restricții de circulație, în acest weekend, în București: Pe unde nu au voie șoferii să treacă
Restricții de circulație, în acest weekend, în București: Pe unde nu au voie șoferii să treacă
Bucureștiul va fi gazda unui eveniment sportiv important în acest weekend – Maratonul București, care aduce cu sine restricții majore de circulație. Șoferii sunt avertizați că vor întâmpina dificultăți în deplasare și sunt sfătuiți să aibă multă răbdare. Evenimentul, care presupune parcurgerea unei distanțe de 42,195 de kilometri, este un reper important în calendarul competițiilor internaționale de alergare.
Testul lui Solomon. Poți să îți dai seama care dintre cele două femei este mama copilului?
Testul lui Solomon. Poți să îți dai seama care dintre cele două femei este mama copilului?
Testul lui Solomon este un exercițiu menit să provoace gândirea critică și capacitatea de observație a participanților, oferind o oportunitate unică de a înțelege nu doar la prima vedere, ci și dincolo de aparențe. În imaginile care ne sunt prezentate, putem observa un băiat jucându-se pe covor, înconjurat de două femei care par să fie implicate într-o discuție destinsă, dar care ascund, de fapt, o dilemă provocatoare: care dintre ele este mama copilului? Această situație aparent simplă devine un test captivant pentru a evalua nu doar cât de bine ne putem folosi de intuiție, dar și de contextul emoțional și vizual al scenei.
Secretul îngrijirii orhideelor în pragul iernii
Secretul îngrijirii orhideelor în pragul iernii. Cum trebuie să le udăm acum, ca să înflorească spectaculos și în sezonul rece
Iarna se apropie cu pași rapizi, iar iubitorii de plante știu că perioada rece poate reprezenta o provocare pentru orhideele delicate. Aceste flori spectaculoase necesită o atenție specială și o îngrijire adecvată pentru a străluci chiar și în cele mai aspre condiții climatice. Secretul succesului în îngrijirea orhideelor pe timpul iernii stă în înțelegerea nevoilor lor specifice, iar udatul este o componentă esențială a acestei îngrijiri. 
Locurile din România unde un șnițel costă 2 lei și o supă doar un leu
Locurile din România unde un șnițel costă 2 lei și o supă doar un leu. Pofticioșii cu buget redus pot comanda și pe internet
Într-o lume în care prețurile alimentelor par să crească constant și gastronomia de calitate este adesea asociată cu cheltuieli mari, în România se găsesc localuri unde savurarea unor preparate delicioase devine o experiență accesibilă tuturor. In astfel de locuri, un șnițel proaspăt gătit costă doar 2 lei și o supă deosebită se vinde cu numai un leu. 
Adevărul despre NORDIS: cum se încearcă manipularea opiniei publice pentru a sluji politicul
Adevărul despre NORDIS: cum se încearcă manipularea opiniei publice pentru a sluji politicul
Povestea Nordis este dovada unei ambiții de a dezvolta ceva fără precedent, așa cum este dovada că în România, atunci când ai o idee cu perspectivă, multe entități vor căuta să profite la maximum și să câștige beneficii financiare sau de imagine, așa cum se dovedește și că atacurile din politică nu au limite, iar entități cu interese meschine vor cumpăra entități din presă pentru a manipula opinia publică și pentru a-și atinge obiectivele politice.