Articolele din categoria ACTUAL:

Foto arhivă Inquam
Crimă în Tecuci. Un angajat al primăriei, ucis de propriul fiu. Autorul crimei încă este în libertate
Un bărbat, angajat al Primăriei Tecuci, a fost omorât de propriul său fiu. După ce și-a atacat tatăl, a dispărut fără urmă și este în prezent căutat de Poliție. Crima șocantă s-a petrecut într-un bloc situat în apropierea Liceului Agricol din Tecuci. Potrivit informațiilor disponibile, tânărul de 28 de ani, care ar avea probleme de natură psihică, și-a înjunghiat tatăl de mai multe ori, rănile provocate fiindu-i fatale.
Carnagiu pe șosea, la Hunedoara: 5 tineri au MURIT pe loc în urma impactului/ Arhivă foto
Carnagiu pe șosea, la Hunedoara: 5 tineri au MURIT pe loc în urma impactului
Val de accidente cumplite pe șoselele din România. O tragedie de proporții a avut loc în Hunedoara: cinci persoane, printre care și tânărul șofer în vârstă de 22 de ani, au murit după ce acesta a riscat o depășire periculoasă. Autoturismul s-a făcut praf după ce s-a izbit violent de un cap de pod. În Botoșani, 3 bărbați au fost și ei la un pas de moarte după ce au fost loviți în plin pe trecerea de pietoni de o șoferiță. Iar la Suceava, cinci persoane au ajuns în stare gravă la spital, printre care și doi copii, în urma unui accident violent. 
 Sfintii Mucenici Fotie si Anichit
Sărbătoare 12 august. Mari sfinți ai ortodoxiei sunt cinstiți de credincioși. Zi de post
Sfintii Fotie si Anichit au trait in vremea imparatului Diocletian. Anichit, unul din demnitarii cetatii Nicomidia, a marturisit ca este crestin in momentul in care s-au declansat torturile impotriva crestinilor. Desi i se taie limba, Anichit nu ramane lipsit de grai, ci marturiseste in chip minunat catre imparat: "O, idolatrule, iata esti acoperit de rusine! Iata, de nimic sunt zeii tai!". Dupa rostirea acestor cuvinte, imparatul a poruncit sa fie decapitat. Insa calaul, in loc sa-l omoare pe Anichit, s-a lovit pe sine fara sa vrea si a murit.
Trucul genial prin care îți faci propria candelă bio cu care parfumezi toată casa
Trucul genial prin care îți faci propria candelă bio cu care parfumezi toată casa. Tot ce îți trebuie este o coajă de portocale și niște ulei esențial
Dacă doriți să vă bucurați de o aromă plăcută în casă, puteți să vă faceți o lumânare parfumată bio, mult mai ieftină decât cele din comerț și cu o aromă mult mai persistentă. Nu este nevoie să cheltuiți sume mari de bani pentru variantele scumpe din magazine, deoarece puteți să vă faceți propriile lumânări parfumate cu ajutorul cojilor de portocale și uleiului esențial.
Anca Alexandrescu, argumente pentru ca Rafila să nu își dea demisia
Anca Alexandrescu, argumente pentru ca Rafila să nu își dea demisia, în pofida scadalului de la Sf. Pantelimon: „Ar fi o victorie pentru Arafat”
 Scandalul de la spitalul Sf. Pantelimon a stârnit valuri de indignare în rândul opiniei publice, iar, în urma acestuia, au existat multe voci care au cerut demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. Cu toate acestea, Anca Alexandrescu, realizatoarea emisiunii Culisele Statului Paralel la Realitatea Plus, a venit cu argumente împotriva unei astfel de decizii, si a spus ca o astfel de demisie nu ar rezolva problema din sistemul de sănătate românesc, care este una de fond.
Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant. Foto: Profimedia
Israelul ar putea fi atacat în orice secundă. Ministrul israelian al Apărării avertizează Iranul şi Hezbollahul: „Ne forţează să facem daune semnificative”
Sunt tensiuni tot mai mari în Orientul Mijlociu. Israelul ar putea fi atacat în orice moment de Iran, după asasinarea liderului Hamas. Teheranul a anunțat că ar putea lovi cu 600 de drone și rachete Israelul. Un atac-surpriză care ar putea dura până la patru zile. Între timp, Gardienii Revoluției, forța de elită a regimului de la Teheran, au început exercițiile militare în vestul țării. 
Miron Mitrea, analiză la rece: Ce șanse are polul suveranist să se impună în alegeri
Miron Mitrea, analiză la rece: Ce șanse are polul suveranist să se impună în alegeri
Într-o mișcare ce a surprins scena politică, Diana Șoșoacă și George Simion și-au dat mâna și au purtat discuții amicale în cadrul unui eveniment recent. Pozele au făcut furori pe internet, iar mulți vorbesc despre formarea unui adevărat pol suveranist care să schimbe jocurile în politica românească. Despre șansele polarizării partidelor suveraniste a vorbit analistul politic Miron Mitrea, în cadrul emisiunii Culisele Puterii, la Realitatea Plus.
Invenția genială a cercetătorilor pentru a elimina zgomotul enervant de la vecini. Foto: elconfidencial.com
Invenția genială a cercetătorilor pentru a elimina zgomotul enervant de la vecini. Cum funcționează țesătura care te scapă de sunetul bormașinii
Într-o lume în care viața urbană este adesea marcată de haosul zgomotelor de fond, cercetătorii au făcut un pas revoluționar în căutarea unei soluții eficiente pentru a ne oferi un refugiu sonor. Studiile recente au dus la dezvoltarea unei invenții ingenioase menite să reducă zgomotul enervant provenit de la vecini, transformând modul în care percepem și experimentăm confortul acasă. Această tehnologie inovatoare promite nu doar să atenueze sunetele deranjante, ci și să creeze un mediu de trai mai plăcut și relaxant. 
Imaginea care te atrage cel mai mult îți va spune unde te va duce calea vieții
Testul menit să descifreze subconștientul: Imaginea care te atrage cel mai mult îți va spune unde te va duce calea vieții
Opțiunile vieții noastre și alegerile pe care le facem ne definesc și ne influențează parcursul în moduri surprinzătoare. Uneori, există întrebări persistente și dileme pe care le purtăm în interiorul nostru, așteptând un răspuns sau o direcție. Dar ce-ar fi dacă există un test unic și misterios care ar putea dezvălui secretul sinelui nostru interior și ar răspunde la aceste întrebări care ne bântuie deja de mult timp?
Ucrainenii au trecut la vânătoare de ruși, cu ajutorul dronelor. Foto: Facebook
Ucrainenii au trecut la vânătoare de ruși, cu ajutorul dronelor. VIDEO cu soldații lui Putin fugind disperați să se salveze
În contextul intensificării conflictului din Ucraina, o nouă etapă a războiului s-a deschis, în care tehnologia joacă un rol crucial. Ucrainenii au început să își folosească dronele nu doar pentru observație, ci și pentru vânătoare activă de soldați ruși, rezultând în scene șocante de panică și disperare în rândul trupelor lui Putin. Un videoclip care surprinde fugă precipitată a acestora demonstrează impactul acestei tactici inovatoare.