Articolele din categoria ACTUAL:

„Drepturile şi îngrijirea animalelor”, cursul care promite să schimbe perspectiva elevilor din clasele a V-a şi VI-a
O nouă materie opțională va fi introdusă în unele școli din România. „Drepturile şi îngrijirea animalelor”, cursul care promite să schimbe perspectiva elevilor din clasele a V-a şi VI-a
În contextul unei societăți tot mai conștiente de importanța respectării și protejării drepturilor animalelor, România face un pas semnificativ prin introducerea unei noi materii opționale în școlile din țară. Sub denumirea „Drepturile şi îngrijirea animalelor”, cursul va fi disponibil pentru elevii din clasele a V-a şi VI-a și are scopul de a educa tinerii asupra responsabilităților pe care le au față de aceste ființe. Lecțiile nu doar că vor dezvolta o înțelegere profundă a nevoilor și drepturilor animalelor, dar vor încuraja și o empatie crescută, contribuind astfel la formarea unor cetățeni mai conștienți și mai implicați în protecția mediului și a vieților celor care nu au voce. 
A fost descoperită melodia perfectă care reduce anxietatea, stresul și tensiunea arterială
A fost descoperită melodia miraculoasă care reduce anxietatea, stresul și tensiunea arterială. Rezultatele uimitoare ale unui studiu pe 157 de pacienți
Recent, cercetătorii au făcut o descoperire fascinantă în domeniul sănătății mintale și al relaxării: o melodie specială are capacitatea de a reduce considerabil anxietatea, stresul și chiar tensiunea arterială. Acest studiu revoluționar, efectuat pe un eșantion de 157 de pacienți, a arătat rezultate uimitoare, demonstrând că sunetele pot avea un impact profund asupra stării noastre emoționale și fizice. Într-o lume în care agitația cotidiană și presiunile psihologice sunt în continuă creștere, această melodie oferă o soluție promițătoare pentru cei care caută să-și recâștige liniștea interioară și să-și îmbunătățească calitatea vieții.
Cel mai scump metal preţios din lume
Cel mai scump metal preţios din lume. Prețul lui îl depășește cu mult pe cel al aurului și chiar al platinei
Atunci când ne gândim la metale prețioase, aurul și platina sunt adesea primele care ne vin în minte, datorită valorii lor ridicate și a utilizărilor variate în bijuterii, investiții și industrie. Cu toate acestea, există un metal care depășește cu mult aceste două bijuterii ale naturii în ceea ce privește prețul, fiind considerat cel mai scump metal prețios din lume. Acesta nu doar că atrage atenția investitorilor, dar și stârnește curiozitatea oamenilor din întreaga lume, datorită rarității sale extreme și aplicabilității diverse în tehnologie, medicină și în alte domenii avansate.
Alimentele anti-foame, care ajută la slăbit
Alimentele anti-foame, care ajută la slăbit. Nutriționist: „Ca să ne păcălim instinctele trebuie să fim isteți!”
Într-o lume în care dietele restrictive și tentațiile culinare sunt la ordinea zilei, găsirea unor soluții inteligente pentru a combate senzația de foame poate face diferența între succesul și eșecul în procesul de slăbire. Specialiștii în nutriție ne reamintesc că nu trebuie să ne luptăm cu pofta de mâncare, ci să învățăm să o gestionăm eficient.  
„Tovarășu’”, la BIFF. Documentarul care dezvăluie secretele neștiute ale lui Nicolae Ceaușescu
„Tovarășu’”, la BIFF. Documentarul care dezvăluie secretele neștiute ale lui Nicolae Ceaușescu
Documentarul „TOVARĂȘU’: FACEREA, GLORIA ȘI DESFACEREA UNUI DICTATOR” va fi proiectat la cea de-a XX-a ediție aniversară a Bucharest International Film Festival (BIFF), ce se va desfășura între 19 și 29 septembrie 2024. Filmul, realizat de „Chainsaw film productions”, promite să fie unul dintre punctele culminante ale secțiunii „Istorie și cinema”, va oferi o privire profundă asupra vieții și carierei unuia dintre cei mai controversați lideri ai secolului XX: Nicolae Ceaușescu.
Marina Voica și-a sărbătorit azi ziua de naștere
Marina Voica și-a sărbătorit azi ziua de naștere. Ce își mai dorește artista la 88 de ani?
Marea solistă Marina Voica, cunoscută pentru interpretarea memorabilă a refrenului „Și, afară, plouă, plouă!”, a împlinit astăzi 88 de ani. Cu o vitalitate molipsitoare, aceasta continuă să impresioneze prin talent și pasiune, cântând, dansând și conducând mașina chiar și la vârsta sa înaintată. Timpul pare să nu aibă nicio putere asupra ei, lăsând loc doar bucuriei de a trăi și de a împărtăși muzica cu generații întregi.
”Vedem potențial în piața românească, în special pe segmentul zborurilor lung-curier”, Ramin Youresh – CEO al Legend Airlines. INTERVIU
”Vedem potențial în piața românească, în special pe segmentul zborurilor lung-curier”, Ramin Youresh – CEO al Legend Airlines. INTERVIU
Într-un peisaj aviatic dinamic și în continuă evoluție, Legend Airlines, una dintre companiile aeriene promițătoare din România, a demonstrat o creștere remarcabilă și o capacitate impresionantă de adaptare la cerințele pieței globale. Asociația Companiilor Aeriene Românești „Carpathia” are plăcerea de a vă prezenta un interviu exclusiv cu domnul Ramin Youresh, CEO al Legend Airlines, în care acesta dezvăluie planurile ambițioase ale companiei, noile rute operaționale și potențialele extinderi pe piețe cheie, inclusiv România, Canada și Statele Unite. Vom descoperi viziunea strategică a Legend Airlines, angajamentul lor față de excelența operațională și planurile de dezvoltare viitoare, care ar putea consolida și mai mult poziția companiei ca un jucător major pe scena aviației internaționale.
Protecția Mediului, Jandarmeria și Poliția au pus gând rău turiștilor care hrănesc urșii
Protecția Mediului, Jandarmeria și Poliția au pus gând rău turiștilor care hrănesc urșii. Aceștia riscă DOUĂ amenzi usturătoare pentru simplul gest
Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului a decis să ia măsuri ferme în abordarea unei probleme tot mai presante pe Transfăgărăşan, unde turiștii opresc mașinile pentru a hrăni urșii sălbatici. În acest context, agenția a solicitat sprijinul Jandarmeriei Române și Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei pentru a implementa măsuri care să descurajeze astfel de comportamente riscante.