Articolele din categoria ACTUAL:

Preturi
În ciuda ieftinirilor anunțate de Guvern, unele alimente de bază ar putea să se scumpească de la 1 august: "Când un produs se scumpeşte, altele se ieftinesc, e valabil peste tot"
De la 1 august, românii nu se aşteaptă să economisească la coşul de cumpărături. Asta pentru că scumpirea la unele produse alimentare este compensată de ieftinirea altora. Expertul economic Adrian Negrescu spune că România ar fi trebuit să adopte o măsură pe care o adoptă şi alte ţări, scăderea TVA la alimente, însă Guvernul a decis, de fapt, să crească taxe.
Fructe
Fructele care conțin cel mai mult zahăr, adevărate bombe calorice - Ce cantități ar trebui să mănânci ca să nu te îngrași
Fructele sunt alimente sănătoase, care ne oferă vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. Ele ne ajută să ne hidratăm, să ne detoxifiem și să ne îmbunătățim digestia. Totuși, fructele conțin și zaharuri naturale, care în exces pot fi dăunătoare pentru siluetă și pentru sănătate. De aceea, este important să știm care sunt fructele care conțin cel mai mult zahăr și ce cantități ar trebui să mănânci ca să nu te îngrași.
Razboi in Ucraina
Război în Ucraina, ziua 515: Succesul ofensive ucrainene, analizat de SUA. Mesaj tranșant al Kievului pentru Kremlin și Minsk - LIVE TEXT
Ucraina se confruntă cu o situație dificilă pe plan internațional, fiind prinsă între dorința de a se integra în NATO și presiunea Rusiei, care încearcă să își consolideze influența în regiune. În ultimele zile, au avut loc mai multe evenimente care au marcat evoluția relațiilor dintre Ucraina și aliații săi occidentali, pe de o parte, și Rusia și Belarus, pe de altă parte. Iată cele mai importante știri despre situația Ucrainei:
Canicula
Vremea 23 iulie - Canicula lovește cea mai mare parte a țării - Fenomenele extreme se țin lanț
Dacă vrei să afli cum este vremea de azi, 23 iulie 2023, în România, ai ajuns la locul potrivit. În acest articol îți vom prezenta prognoza meteo pentru principalele orașe și regiuni din țară, precum și informații despre starea vremii pe parcursul săptămânii viitoare. De asemenea, îți vom oferi câteva sfaturi utile pentru a te proteja de caniculă și de eventualele fenomene meteorologice extreme.
Schimb de focuri la Moscova între un bărbat înarmat cu o pușcă Kalașnikov și poliție/ Captură video Nexta
Schimb de focuri la Moscova între un bărbat înarmat cu o pușcă Kalașnikov și poliție - Atacatorul ocupase casa în care a locuit anterior Viktor Ianukovici
Incident șocant la Moscova! Un bărbat înarmat și îmbrăcat în uniformă militară a pătruns într-o casă din regiunea capitalei ruse și a început un schimb de focuri cu forțele de securitate. Bărbatul susținea că a strâns un arsenal de arme și că va merge la Kremlin, scrie Ukrainska Pravda, citând Meduza. Potrivit agenției Tass, bărbatul a fost ucis.
Tinerețe fără bătrânețe / Foto: unsplash.com
"Rețeta" tinereții fără bătrânețe, tot mai aproape de a fi elucidată. Următoarea mare lovitură economică - Se investesc bani grei
Tinerețe veșnică fără bătrânețe: este visul pe care îl au toți miliardarii pământului, familiile regale dar și șefii industriei pharma. Cu toții și-au propus ca, până în 2025 să găsească rețeta. Industria împotriva îmbătrânirii este, de altfel, cea mai mare lovitură economică. Se presupune că va valora 610 miliarde de dolari. Totul pentru studii care să dezvăluie în detaliu schimbările și procesele implicate în dezvoltarea bolilor, leziunilor și dizabilităților asociate vârstei. 
Florentin Pandele, primar orașul Voluntari / Arhivă foto
Florin Pandele, mesaj-bombă în mega scandalul privind azilele groazei: Dacă ne vor aresta, să ne aresteze odată!
Mesaj bombă din partea lui Florentin Pandele despre Ștefan Godei în plin scandal al căminelor groazei! Edilul din Voluntari susține că justiția va dovedi dacă el și fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, sunt vinovați. Mai mult, Pandele susține că nici Ligia Enache, apropiata familiei, nu știa despre ororile din azile, ci doar l-a ajutat pe Ștefan Godei să facă actele pentru deschiderea fundației. 
Accident grav DN2
3 morți într-un accident extrem de violent pe DN2, după ce o motocicletă și o bicicletă s-au ciocnit - Imagini dramatice
Un grav accident rutier a avut loc, sambata seara, pe DN2. Trei oameni au murit după impactul violent dintre o motocicletă și o bicicletă. Impactul a fost atat de puternic incat trupurile victimelor au fost aruncate pe camp, conform imaginilor furnizate de politie. Traficul rutier pe DN 2 este in blocat pe ambele sensuri de mers. Pe bicicletă se afla o femeie în vârstă de 58 de ani, iar pe motocicletă erau soț și soție, el de 47 de ani, vârsta femeii nefiind încă stabilită. Urmeaza informatii si imagini cu puternic impact emotional.
Tren - imagine de arhivă
Românii, blocați ore în șir în trenuri, fără prea multe explicații și "servicii zero" - Un tren a avut o întârziere de 700 de minute - Record absolut
Estre vreme extremă și în România, iar furtunile violente au făcut prăpăd pe căile ferate. Garnitura de la Arad a ajuns în Capitală cu o întârziere de aproape 11 ore, dar si alte trenuri au înregistrat întârzieri uriașe, de ore intregi. Totul din cauza furtunilor de noaptea trecută. Zeci de arbori au cazut pe șine din cauza vintului puternic, iar circulația a fost oprită până în momentul în care copacii au fost îndepărtați. Mulți români și-au petrecut întreaga noapte în tren, iar în unele vagoane au fost și întreruperi de curent. 
Percheziții domiciliare în județele Prahova şi Buzău într-un dosar privind traficul de droguri
Percheziții domiciliare în județele Prahova şi Buzău într-un dosar privind traficul de droguri - 4 persoane au fost reținute
Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea a 4 inculpați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de  risc și deținerea de droguri de risc, pentru consum propriu, fără drept. În cauză s-a reținut că, în perioada ianuarie – iulie 2023, inculpații au deţinut şi comercializat, în mod repetat (215 acte materiale), droguri de risc (canabis) către consumatori de pe raza județelor Prahova şi Buzău, relatează realitateadeprahova.net.
 Derby-ul FCSB-Dinamo București/ Captură foto
Marcel Ciolacu, despre derby-ul FCSB-Dinamo București: "Merita jucat în fața a 30.000 de suporteri!" - Cu ce scor s-a încheiat partida
A fost tensiune maximă, sâmbătă seara, în centrul Capitalei, cu prilejul confruntării greilor: FCSB și Dinamo au jucat pe stadionul Arcul de Triumf, la derby fiind prezent și premierul Marcel Ciolacu, care a urmărit meciul din tribune. Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a partide, autoritățile au luat măsuri extreme. Sute de jandarmi s-au aflat pe străzi, iar traficul a fost restricționat pe mai multe artere din zona stadionului.