Articolele din categoria ACTUAL:

Santierul naval Mangalia
Compania Damen anunță că iese din colaborarea cu statul român la Șantierul Mangalia: "După 3 ani de blocaje, niciun tip de ajutor, implicare sau finanțare"
Damen a anunţat că a fost anulat cadrul legal de funcţionare a asocierii dintre companie şi statul român privind Şantierul Mangalia, prin adoptarea legii nr.187/2023. De asemenea, Damen susţine că acest fapt vine după trei ani de alte blocaje în procesul decizional şi niciun alt tip de ajutor, implicare sau finanţare din partea partenerului român. 
Florin Piersic. Foto: Facebook
Pensia incredibilă din care trebuie să trăiască lunar Florin Piersic. Marele actor a dezvăluit totul
După 70 de ani de muncă și de roluri care l-au consacrat, marele actor Florin Piersic trăiește cu 4700 de lei pe lună. Pensia este de 2000 de lei, la care se mai adaugă și o indemnizație lunară de 2700 de lei. Actorul a mărturisit că nici în perioada comunistă nu o ducea mai bine. Rolurile principale din filme nu contau, iar din onorariu jumătate mergea la stat sub formă de impozite. 
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu, mesaj după începerea fazei de dezvoltare a zăcămintelor din Proiectul Neptun Deep: "România va deveni cel mai mare producător de gaze naturale din UE"
Marcel Ciolacu, prim-ministrul României, a aplaudat vineri demararea fazei de dezvoltare a zăcămintelor din cadrul proiectului Neptun Deep, cel mai amplu proiect de extracție a gazelor naturale din Marea Neagră. Acesta a afirmat că proiectul va contribui la securitatea energetică a țării și va transforma România în cel mai mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană.
Port rusesc atacat de Ucraina
Ucraina a atacat cu drone o bază navală rusă în apropiere de Novorossiisk. Moscova susţine că a doborât 13 drone şi în Crimeea - VIDEO
Drone maritime ucrainene au atacat vineri dimineaţa devreme o bază navală rusă în apropiere de portul Novorossiisk de la Marea Neagră, un important centru pentru exporturile ruseşti, dar aparatele au fost distruse de navele de război ruseşti, a declarat Ministerul rus al Apărării. De asemenea, Moscova susţine că a anihilat 13 drone care vizau Crimeea, informează Reuters. 
Muntele Athos
Un român a fost împușcat de către un călugăr pe Muntele Athos, în Grecia - Care a fost motivul
Un caz șocant a avut loc pe Muntele Athos, în Grecia. Un bărbat din Botoșani a ajuns în stare gravă la spitalul din Halkidiki după ce ar fi fost împușcat de un călugăr. Românul de 51 de ani este muncitor necalificat, iar preotul de pe Muntele Athos l-ar fi confundat cu o pisică. Mai mult, potrivit victimei, preotul i-ar fi promis că va avea grijă de el dacă nu va spune nimic, însă l-a abandonat în spital. Poliția elenă a început o anchetă. 
Politia
Restricții de circulație auto în 12 județe din cauza caniculei - Anunțul Infotrafic
Centrul Infotrafic informează că, în condiţiile avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie pentru vineri, între orele 10,00 şi 20,00 va fi interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe toate drumurile naţionale, drumurile expres şi autostrăzi din judeţele: Arad, Bihor, Caraş Severin, Călăraşi, Dolj, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Timiş.
Pastila pentru suflet
Pastila pentru suflet - Pilda zilei - Taina Sfântului Botez
Rugăciunea zileiRugăciune de priveghere„Iată, Mirele vine la miezul nopții și fericită este slugă pe care o va află priveghind. Iar nevrednic este acela pe care-l va află lenevindu-se. Vezi, dar, suflete al meu, cu somnul să nu te ingreuiezi, pentru că morții să nu te dai și afară din împărăție să rămâi. Ci te deșteaptă strigând: Sfânt, Sfânt, Sfânt ești Dumnezeul nostru; pentru rugăciunile Nascatoarei de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi. Amin!”