Articolele din categoria ACTUAL:

Unitățile de urgențe din insulele grecești sunt subdimenisionate (Profimedia)
„Nu te îmbolnăvi în Grecia”. Semnal de alarmă european, după ce mai mulți turiști au murit pentru că au primit ajutor prea târziu
Idilicele insule grecești sunt un paradis natural și atrag milioane de turiști, dar tocmai acest aflux constituie și o vulnerabilitate majoră. Publicația Politico.eu arată că Grecia se confruntă cu un sistem medical deficitar și cu lipsa medicilor, sfârșind prin a avertiza „nu te îmbolnăvi” aici. Analiza vine în contextul în care cel puțin 9 turiști străini, inclusiv o româncă, au murit pentru că au primit ajutor mult prea târziu.
Cozmin Gușă
Cozmin Gușă: „Reforma bugetară. Ce-ar trebui să facă Marcel Ciolacu din ce i se permite să facă. Poate Ciolacu să facă asta? Nu știm, dar în mod sigur trebuie să încerce!”
Petrișor Peiu a scris zilele astea o analiză ce-a făcut vâlvă mare (Guvernul Ciolacu a pregătit revoluția fiscală anti-capitalistă și anti-românească - Solid News), unde arată și felul în care companiile străine, cu lider absolut OMV, abuzează economia României prin neplata taxelor datorate, scrie în editorialul său de marți analistul politic Cozmin Gușă.
Constantin Toma, Primarul Buzăului
Primarul Buzăului, executat silit. Băncile au dat iama în pădurile edilului
Scandal uriaș în Buzău, unde primarul Constantin Toma a ajuns să fie executat silit de bănci. Executorii au scos la vânzare mai multe păduri pe care edilul le deține în zona muntoasă din județul său. Însă aceasta nu este prima dată când edilul se confruntă cu probleme cu banii, majoritatea firmelor deținute de el au intrat în faliment. Jurnaliștii Realitatea PLUS l-au contactat pe Constantin Toma, dar acesta nu a fost disponibil pentru că este în concediu. 
Horoscop special 16 august 2023
Horoscop special 16 august 2023: Luna Nouă în Leu – Zodiile care vor risca totul pentru dragoste și cele care vor lua decizii impulsive
Aproximativ în fiecare lună, există o lună nouă care repornește ciclul lunar și are loc pe măsură ce luna călătorește împreună cu soarele, oferind acel aspect invizibil de pe Pământ. Dintr-o perspectivă a astrologiei, lunile noi anunță o tabără curată și oferă oportunități de a înflori și de a se transforma. Și cu o lună nouă în Leu, îți va oferi șansa de a deveni cel mai încrezător și curajos in sine.
Nicolae Ciucă
Ciucă, la Ziua Marinei: Poziţia unică a României a îndreptat ochii tuturor către capacităţile noastre navale
Preşedintele Senatului Nicolae Ciucă afirmă că zona Mării Negre a devenit un "punct fierbinte al globului, dar şi o zonă de mare relevanţă strategică pentru partenerii noştri nord-atlantici", punctând că securitatea acestor ape asigură stabilitatea întregii regiuni şi transformă România într-un furnizor important de securitate. Șeful Senatului a subliniat, în context, că "poziţia unică a României a îndreptat ochii tuturor către capacităţile noastre navale".
Țânțarul care provoacă infecția cu virusul West Nile. Foto: Profimedia
Bărbat din județul Dolj, confirmat cu infecție cu virusul West Nile. Medicii, exasperați de numărul pacienților înțepați de insecte
Plimbările în aer liber, grătarele sau picnicurile la iarbă verde aduc cu ele și numeroase pericole. În ultimele zile, la spitalele de boli infecțioase din toată țara au venit tot mai mulți oameni care au fost înțepați de țânțari, păianjeni, purici sau căpușe. Printre aceștia au fost și copii. Mușcăturile acestora pot provoca iritații ale pielii foarte neplăcute sau chiar boli, spun medicii. 
Bebelușa Oana Ioniță. Foto: Facebook
Bebelușa Oana Ioniță a divorțat. Drama pe care o trăiește cea mai simpatică dansatoare de la TV
Bebelușa Oana Ioniță se află în plin proces de divorț, după o căsnicie de 10 ani cu tenorul Florin Budnaru. Deși au luat decizia de comun acord, și au custodie comună pentru copil, aceasta spune că îi este foarte greu să își vadă băiețelul la ore programate. Bebelușa Oana Ioniță spune că fiul său a renunțat la multe lucruri care înainte îi făceau mare plăcere: înotul, engleza, matematica sau astronomia.