Nu este deloc surprinzător să auzim că fast-food-ul face poate face rău sănătății, dar este important să ținem cont de impactul pe care îl poate avea asupra inimii, susține chirurgul cardiac, dr. Jeremy London, într-un material pe Tik-Tok.
Dr. London observă că, oricât de delicioase ar fi, aceste produse „sunt de obicei pline cu grăsimi trans, zaharuri rafinate și sodiu excesiv, contribuind la creșterea colesterolului și la alte probleme cardiovasculare”.
Băuturile răcoritoare
Potrivit Dr. London, băuturile răcoritoare ar trebui evitate. De fapt, el numește aceste băuturi „moarte lichidă”. El subliniază faptul că acestea nu oferă niciun beneficiu pentru sănătate și doar vă dăunează sănătății. Sucurile obișnuite sunt supraîncărcate cu zahăr, care vine cu atât de multe dezavantaje, inclusiv faptul că promovează rezistența la insulină și inflamația cronică - principalii vinovați ai bolilor de inimă.
Apa, ceaiurile din plante sau apa minerală cu arome naturale sunt alternative mult mai bune, potrivit specialistului.
Produsele lactate
Laptele este un aliment de bază în multe diete, însă dr. London încurajează oamenii să își reconsidere consumul de produse lactate, atrăgând atenția asupra unui obicei uman unic: „Suntem singurele mamifere care beau lapte în afara copilăriei. Și îl bem de la o specie diferită. Gândiți-vă la asta”, spune medicul.
Lactatele, în special varietățile cu conținut integral de grăsimi, sunt bogate în grăsimi saturate, care pot crește nivelul LDL (colesterolul rău) și pot spori riscul de boli de inimă.
Alcoolul
„Alcoolul este absolut toxic pentru fiecare celulă din corpul nostru”, avertizează dr. London, subliniind că și consumul ocazional sau moderat de alcool vine cu riscuri.
Alcoolul poate crește „nivelul colesterolului, poate deteriora ficatul și poate solicita sistemul cardiovascular”.