Inflamația în corpul ființelor umane este un lucru care deranjează multe persoane, deoarece, pe lângă faptul că este legată de diferite boli, mulți sunt cei care consideră că inflamația nu este deloc estetică. Acesta este motivul pentru care un număr mare de oameni caută soluții pentru a reduce inflamația din organism și pentru a-l avea într-o stare mult mai sănătoasă care să le permită să se simtă mai bine.
De obicei, pentru a combate inflamația se folosesc exerciții fizice regulate și o dietă sănătoasă, bogată în alimente antiinflamatorii, precum și alte obiceiuri, cum ar fi dormitul suficient, evitarea stresului și nefumatul. S-a dovedit că acest lucru ajută la reducerea inflației și menține organismul într-o stare mai bună.
Există însă și alte tipuri de obiceiuri și practici necunoscute sau puțin practicate în această parte a lumii, dar care în țări precum Japonia sunt folosite de mulți oameni, în special de tineri, pentru a încerca să își reducă inflamațiile din corp și să ducă o viață mai sănătoasă.
Există sau nu vitamina N?
Potrivit farmacistei, nutriționistei și psihoneuroendocrinologului, María Real Capell, aceasta se numește „vitamina N”, o vitamină care nu există, dar care a fost „inventată” de profesioniștii din domeniul sănătății pentru a explica beneficiile pe care le primesc oamenii atunci când au un contact mult mai frecvent cu natura.
„Vitamina N este vitamina pe care noi, profesioniștii din domeniul sănătății, am inventat-o pentru a descrie beneficiile contactului cu natura”, spune María Real Capell, adăugând că japonezii sunt cei care practică cel mai mult această activitate și i-au dat numele de „baie în pădure” pentru a obține toate beneficiile naturale.
În japoneză se numește „shinrin-yoku” (baie de pădure) și s-a dovedit că reduce inflamația, stresul, tensiunea arterială și riscul de depresie.
Această „baie de pădure” ar permite organismului să primească rezultate complet opuse celor pe care le primește din cauza poluării respirate în marile orașe ale lumii. Chiar Organizația Mondială a Sănătății a declarat că poluarea este un factor de risc cardiovascular ridicat care poate afecta organismul în același mod ca și sedentarismul, obezitatea, alimentația deficitară și fumatul.
Din acest motiv, cel mai bun remediu pentru a scăpa de efectele poluării din marile orașe ar fi „evadarea” în medii naturale, unde se poate respira această așa-numită „vitamina N”, cu un aer sută la sută curat de substanțe nocive pentru organism și care va permite reducerea considerabilă a inflamațiilor.
Sursa: doctorulzilei.ro