Iată cele 7 alimente pe care un cardiolog vrea sa le mananci:
Ovăz și orz
Ovăzul și orzul conțin un tip special de fibre solubile numite beta-glucan, care are o serie de beneficii pentru sănătatea inimii și a oamenilor. Beta-glucanii se leagă de acizii biliari și colesterolul din intestine și previn absorbția lor în organism. Deci, dacă aveți colesterol ridicat, ar fi o idee bună să încorporați ovăz sau fulgi de ovăz în mod regulat la micul dejun. Beta-glucanii sunt găsiti, de asemenea, în alge marine, drojdie de panificație și diferite specii de ciuperci, cum ar fi reishi, shiitake și maitake.
Somon
Somonul și alți pești grași precum uleiurile de pește, în special acizii grași omega-3, sunt esențiali pentru menținerea unei inimi sănătoase. Peștii grași, cum ar fi somonul, tonul alb, macroul, heringul, păstrăvul de lac și sardinele, precum și crustaceele precum homarul, stridiile și calmarul sunt elementele esențiale ale unei diete sănătoase pentru inimă. Toate conțin omega-3 care protejează sănătatea.
Legume verzi
Salata, spanacul, varza sunt bogate în vitaminele A, C, E și K și conțin antioxidanți care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Dar abundența lor de calciu, magneziu și potasiu este cea care le face cu adevărat sănătoase pentru inimă. Potasiul este cunoscut pentru că ajută la limitarea efectelor sodiului asupra tensiunii arteriale, împreună cu magneziul și calciu, care ajută la relaxarea pereților vaselor de sânge care mărește fluxul sanguin și reduce tensiunea arterială. În plus, verdele, la fel ca majoritatea legumelor, este plin de fibre, ceea ce ajută la scăderea nivelului de colesterol.