Muncitori, studenţi şi rezidenţi din zone precum Northland şi Bay of Plenty au fost ajutaţi să plece de oficiali ai apărării civile. Autorităţile au avertizat că valurile tsunami ar putea ajunge la trei metri deasupra nivelului mării.
Nu au fost raportate daune sau victime din cauza seismelor.
Ultimul cutremur a avut o magnitudine de 8,1 şi a lovit Insulele Kermadec, la nord-est de Insula de Nord a Noii Zeelande. Acesta a avut loc la scurt timp după un cutremur cu magnitudinea de 7,4 în aceeaşi regiune. Anterior, un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade a lovit la aproximativ 900 de kilometri distanţă, la est de Insula de Nord.
Agenţia Naţională de Management pentru Urgenţe (NEMA) din Noua Zeelandă a declarat că primele valuri vor ajunge pe ţărmurile nordice ale Noii Zeelande până la aproximativ 9:45 dimineaţa ora locală. Aceasta a spus că zonele ameninţate sunt de la Bay of Islands la Whangarei, de la Matata la Tolaga Bay, incluzând Whakatane şi Opotiki, şi Great Barrier Island.
"Vrem ca toată lumea să ia în serios această ameninţare. Mutaţi-vă pe un teren înalt", a declarat primarul din Whangarei, Sheryl Mai, pentru postul TVNZ.
Au fost emise avertismente şi pentru alte insule din Pacific, cum ar fi Tonga, Samoa Americană, Fiji, Vanuatu, Hawaii şi altele.
Australia a emis o ameninţare de tsunami pentru Insula Norfolk, un mic teritoriu australian cu aproximativ 1.750 de locuitori, dar a declarat că nu există nici o ameninţare pentru continent. Locuitorii Insulei Norfolk din zonele ameninţate de inundaţii au fost sfătuiţi să meargă pe terenuri mai înalte sau în interiorul insulei, a declarat Biroul de Meteorologie.
Chile a declarat că ar putea experimenta un tsunami minor.
Cutremurul cu magnitudinea 7,2 care s-a produs la est de Insula de Nord a Noii Zeelande a fost resimţit de peste 60.000 de oameni din toată ţara, mulţi descriind cutremurul ca fiind "sever". În zonă încă se mai înregistrau replici.