Alege cel mai bun grătar pentru tine
Poate sună că un sfat general, dar sunt două elemente importante pe care trebuie să le aibă un grătar pentru a face ceva bun. Primul este că trebuie să foloseșți cărbuni pentru grătar (sau lemne). Nu este nimic greșit cu grătarele care folosesc gaz pentru ardere, dar nu o să ai nici o aromă de fum. Ai putea la fel de bine să găteșți în cuptorul de la aragaz.
Al doilea este că îți trebuie un capac la grătar. Acesta captează aromă înăuntru și ține temperatura constanța. Și-l poți închide și că să stîngi flăcările ce pot să ardă carnea. De exemplu eu foloseam un tip de grătar că acesta iar acum am ceva de genul asta. Cel mai bun grătar cu cărbuni.
2. Folosește cărbune pentru grătar de calitate
De obicei atunci când faci grătar, cumperi cărbunii în fugă de la o benzinărie. La țară chiar mai făceam și cu coceni de porumb sau îi foloseam la început să aprindem focul. Dar dacă eșți pregătit cu ce trebuie, asta va face o diferența majoră deoarece cărbunii sau lemnul pe care-l foloseșți, pot să schimbe gustul cărnii. Poți alege: cărbune pentru grătar din lemn de esență tare care nu schimbă gustul cărnii Sau preferatele mele: cărbune pentru grătar tip brichete de cărbune cărbune pentru grătar de calitate
3. Pune carne și mici pe grătar atunci când trebuie
Trebuie să aștepți momentul potrivit. Când faci grătar trebuie să ai răbdare și să-ți păstrezi concentrarea.
Trebuie să aștepți că flăcările să se stîngă. Cărbunii trebuie să fie de un alb încins. Adică de culoare albă cenușie și la temperatura mare. Căldură lor trebuie să fie răspândită uniform. mici la grătar
4. Obține temperatura optimă pentru grătar Grătarul este asemănător cu un cuptor. Și la fel că la cuptor, trebuie să controlezi temperatura. Pentru a obține temperatura optimă pentru grătar, trebuie să o testezi cu mâna înainte de a pune carnea.
Când se pune carnea pe grătar? Ține mâna deasupra grătarului și vezi cât de mult poți să o ții acolo (fără să tipi sau fără să te arzi).
6 secunde = căldură slabă
4 secunde = căldură medie
2 secunde = foarte fierbinte
0 secunde = prea fierbinte
Sfat pentru grătar: O tehnică pentru a controla căldură de-a lugul grătarului, este metodă jumate / jumate. Strângi toți cărbunii încinși într-o parte, și vei avea o parte mega fierbinte, și cealaltă cu căldură indirectă. temperatura optimă pentru grătar
5. Folosește cele mai bune accesorii pentru grătar Câteodată mai pierzi câte un mic prin grătar sau dai cu o bucată de carne pe lângă… Ar trebui să foloseșți un set de accesorii pentru grătar, o pereche de mănuși că să nu te arzi, și un grătar pentru prăjit peste, Cel mai important accesoriu pentru grătar, pe care trebuie să te asiguri că-l ai, este un clește de inox pentru grătar. Pentru că-ți dau foarte mult control și reduc șansă de a-ți cădea carnea în interiorul grătarului. clește pentru grătar și accesorii grătar
6. Fă-ți singur carnea pentru burgeri
Burgerii făcuți în casă sunt cei mai buni. Chiar dacă-i faci doar cu sare, piper și carne tocată, tot sunt mai sanatori decât cei din magazin. Cumpără carne cu destulă grăsime sau cere la măcelărie carne tocată după preferință. Apoi poți să faci burgeri așa cum doreșți. burgeri la grătar.
7. Peștele pe grătar este delicios
De ce oamenii uită de peste? Peștele și fumul sunt așa de buni prieteni. Așa că hai să luăm niște peste (macrou, păstrăv sau somon) și să-l prăjim bine pe grătar. Poate să-ți fie de folos acest grătar care susține până la 3 pești și îl poți folosi și la legume. peste pe grătar.
8. Folosește carne marinată la grătar
Poți să foloseșți lichidul sau sosul de la carnea marinată și să adaugi la fiecare 10 minute peste carne și peste peștele la grătar. În felul asta carnea iese mai suculentă, strânge aromă de fum în interior și se caramelizează la suprafață. carne marinată pe grătar cu sos.
9. Adaugă și legumele la grătar
Știu că atunci când faci un grătar în grădina, este o scuză să ne transformăm în carnivori. Dar focul transformă și legumele în ceva foarte gustos, nu doar carnea. Ceea ce vrei este acel aspect de „dungi de grătar” pe legume. Arată super și gustul este la fel. Taie pe lung legumele, și pune-le direct pe grătar. Dupe ce sunt gata, adaugă peste ele niște ulei de măsline, sare și piper. legume la grătar frigarul la grătar.
10. Lângă grătar adaugă și o salată
Salata nu trebuie să fie ceva pe care să-l lași la urmă. Ea formează două treimi din masă ta, dacă vrei să ai o masă cât de cât echilibrată. Poți să alegi o salată clasică de roșii și castraveți, sau o salată de varză.
Sursa: blogdeinstalații.ro