Ingrid, din Charlotte, North Carolina, o adeptă a teoriei pâinii arse, a explicat ce înseamnă de fapt acest stil de gândire, potrivit Mail Online.
Ea a spus că secretul este să consideri încurcăturile și întârzierile că pe modul în care Universul fie „ne salvează de ceva negativ, fie ne împinge în direcția în care trebuie să mergem.”
Într-un clip postat pe rețeaua de socializare, care a fost vizionat de peste 618.000 de ori, Ingrid explică: „Am învățat recent despre teoria pâinii arse și chiar m-a ajutat să accept lucrurile care sunt în afară controlului meu. Deci dacă ești anxioasă, ascultă”, a spus ea.
„Fie ne salvează de ceva și mai rău, fie ne împing în direcția în care trebuie să mergem”
„Teoria pâinii arse este ideea că dacă îți arzi pâinea prăjită la micul dejun, înainte de muncă, și ai cinci sau zece minute de întârziere, acest lucru te poate salvează de fapt de la ceva catastrofic. Poate că te salvează de un accident. Sau poate că te salvează de întâlnirea cu cineva pe care nu vrei să-l vezi”, a adăugat Ingrid.
„Ideea este că neplăcerile din viețile noastre fie ne salvează de ceva și mai rău, fie ne împing în direcția în care trebuie să mergem. Mi-a fost întotdeauna greu să accept lucrurile care nu depind de controlul meu și m-am confruntat uneori cu stări de anxietate. Dar adoptând această tehnică și gândindu-mă la ea când sunt supărată cu privire la ceva care nu este sub controlul meu, mă readuce cu picioarele pe pământ și îmi permite să mă bucur de mai multă liniște în viață mea”, a mai spus ea.
Cum funcționează „teoria pâinii arse”
Această teorie susține că există un motiv bun în spatele lucrurilor negative care au loc. Susține, în cele din urmă, că Universul lucrează pentru ține. Încearcă întotdeauna să te aducă mai aproape de visurile tale.
De exemplu, te poate aduce mai aproape în moduri directe și evidente – cum ar fi faptul că te întâlnești cu un fost coleg care are o oportunitate de job pentru ține, exact în momentul în care ești hotărâtă să faci o schimbare în plan profesional. Alteori, Universul te poate ajută în moduri mai puțin evidente, care par mai degrabă ghinioane sau întâmplări nedorite.
Dacă îți arzi pâinea prăjită dimineață și nu mai ai timp să mănânci pentru că întârzii la birou, gândul tău este acela că va fi o zi proastă. Dar dacă faptul că nu ai mâncat la micul dejun te face să iei prânzul în altă parte, pentru că îți e poftă de ceva bună? Și poate că în acel loc întâlnești o persoană interesantă, care ar putea fi jumătatea ta?
Practic, teoria pâinii arse te îndeamnă să ai încredere în Univers. Doar pentru că lucrurile nu par să meargă bine nu înseamnă că ar trebui să-ți pierzi credință și optimismul.