În contextul renegocierii redevenţelor cu Petrom, Cătălin Predoiu consideră că actualul ministru nu are independenţa necesară acestui lucru, având în vedere că Nicolescu a fost angajat al Petrom mai mulţi ani. Răzvan Nicolescu l-a acuzat pe Cătălin Predoiu de faptul că, înainte de a deveni ministru al Justiţiei, a desfăşurat un contract, prin intermediul firmei sale de avocatură, cu un client din domeniu energiei.
„Am spus că nu e potrivit să negocieze ministrul Nicolescu redevenţele petroliere cu Petrom.
Motivaţia: a lucrat câţiva ani buni la Petrom, iar la Guvern e angajat de mai puţin de un an. Mă gândesc că nu poate fi complet obiectiv. Ce răspunde domnul Nicolescu? Că dânsul nu se bagă în jocuri politicianiste, rămâne la înălţimea marilor chestii guvernamentale, sugerează aluziv că aş fi ipocrit şi fără caracter. Motivul: în 2007 lucram ca avocat şi aveam client în industria energiei.
În fine, domnul Nicolescu nu e primul ministru lovit de slăbiciunea aroganţei guvernamentale. Din câte am observat, puţini din cei ajunşi pe un fotoliu de ministru scapă acestui păcat al trufiei. Mai grav este că domnul Nicolescu probează, pe lângă lipsa de politeţe (recte educaţie) şi o lipsă de logică. Dacă lumea politică e atât de scârbavnică, de ce s-a amestecat domnul Nicolescu în ea şi de ce dă răspunsuri din vârful buzelor privind cu dispreţ peste pervazul balconului guvernamental?” , întreabă Cătălin Predoiu.
Prim-vicepreşedintele PDL consideră că atacul lui Răzvan Nicolescu este unul nefondat.
„În 2007, eram managerul unei firme de avocatură cu 45 de angajaţi, cu sute de clienţi, printre care şi companii din energie. Care e problema? Am negociat eu cumva în 2008 redevenţe petroliere cu acei clienţi?
Domnul Nicolescu avea un singur patron înainte de a fi ministru, iar acum, după un an de zile, negociază cu acel patron redevenţele petroliere. Nu comparaţi situaţiile, domnule Nicolescu, deoarece pe acest subiect nici nu încape comparaţia.
Lucrul cel mai grav: încercarea de diversiune a domnului Nicolescu îmi arată că nu e de bună credinţă. Motiv pentru care cer încă o dată Premierului să nu-l lase să negocieze redevenţele petroliere cu fostul său angajator.
Se supără domnul Nicolescu? Se supără angajatorul? Sau se supără nişte domni de la Viena, care i-au aranjat domnului Ponta, în urma lobby-ului dlui Nicolescu, o importantă vizită de stat?
Sunteţi mici domnilor, mici de tot, şi n-aveţi nici o legătură cu adevăratele interese ale României, indiferent la ce mare proiecte lucraţi. Voi lucraţi pentru străini, mi-e limpede acest lucru”, încheie Cătălin Predoiu.