Emanuel Focșan este redactor la Realitatea.net si editor la Realitateafinaciara.net. Cu o experiență de 25 de ani în domeniu, a lucrat în radio, presă scrisă și televiziune. Are o afinitate pentru domeniile socio-economic și analize. Are studii economice, în domeniul istoriei și jurnalismului.

Articolele autorului Emanuel Focșan:

Rămășite dezgropate ale oilor din naufragiul de la Midia Exclusiv
Ministrul Mediului, la "Legile Puterii": Mulți vor face pușcărie după dezastrul ecologic din localitatea Smârdan
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că în urma dezastrului ecologic din comuna tulceană Smârdan va urma o serie de destituiri și condamări penale. Invitat la "Legile Puterii" de la Realitatea Plus, ministrul a precizat că modul în care autoritățile au ascuns ani la rând existența unui cimitir ilegal de animale este nu numai inadmisibil, dar și incredibil.
Doina Pană, fost ministru al Apelor și Pădurilor
Doina Pană la "Culisele Statului Paralel": Am cerut DIICOT să trateze otrăvirea mea cu mercur ca infracțiune la siguranța națională
Fostul ministru al Apelor și Pădurilor, Doina Pană, a declarat la "Culisele statului Paralel" că a cerut ca otrăvirea cu mercur, a cărei victimă a fost, să fie tratată ca o infracțiune la siguranța națională, având în vedere faptul că s-a petrecut în timpul mandatului. Într-o intervenție la Realitatea Plus, Pană și-a exprimat și dezamăgirea legată de faptul că ancheta înaintează extem de lent.
Familia uneia dintre victimele accidentului mortal din cartierul Andronache Exclusiv
VIDEO Sora tinerei ucise de șoferița băută din Andronache: Mi s-au uscat lacrimile, vreau să se facă dreptate!
Mărturiea sfâșietoare a surorii tinerei de 21 de ani care a murit după ce a fost izbită în plin de o șoferiță băută, în cartierul bucureștean Andronache. Femeia îndurerată a relatat, în exclusivitate pentru Realitatea Plus, că a fost nevoită să aștepte ore în șir, în frig și ploaie, pentru ca medicii legiști sî termine autopsia și să predea familiei sicriul. 
Statistici, un de de la primul caz COVID-19 în România
Un an de COVID în România. În medie, 55 de români au murit zilnic și aproape 2.200 s-au infectat
La un an de la raportarea primului caz de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în România, datetele transmise vineri ne arată efectele devastatoare pe care le-a avut în țara noastră cea mai mare pandemie din ultimul secol. În medie, aproape 2.200 de români s-au îmbolnăvit, zilnic, iar 55 au murit. În termeni generali, în anul care a trecut de la primul caz, patru români din o sută au fost bolnavi, iar unul a pierdut lupta.
Coronavirus
BILANȚ coronavirus 26 februarie, la an de pandemie în România. 3.761 cazuri noi, 66 de decese, 968 de pacienți la ATI
Un nou bilanț al infectărilor cu coronavirus a fost anunțat de autorități, la un an de la primul caz COVID-19 înregistrat în România. La nivel național, în ultimele 24 de ore au fost anunțate 3.761 de cazuri noi și 66 de decese. În secțiile de Terapie Intensivă sunt internate 968, în stare gravă, de persoane. Datele transmise azi sunt calculate după noua metodologie, ținând cont și de focare. 
Scenarii privind incidența COVID
Azi se schimbă modul de calcul al incidenței COVID. Se revine la SCENARIUL ROȘU?
De azi se schimbă modul în care se calculează incidența infectărilor COVID, indicatorul în funcție de care sunt înăsprite sau relaxate restricțiile epidemiologice, potrivit celor trei scenarii: ROȘU, GALBEN și VERDE. Temerea și disputele legate de această modificare vizează faptul că, prin introducerea în calcul a cazurilor din focare, incidența ar crește și unele localități ar reveni în scenariul ROȘU, ceea ce ar duce la închiderea unor sau restricționarea unor activități.
Elevi cu mască în sala de clasă
Analiză oficială: Rata de infectare COVID-19 la copii a crescut după deschiderea școlilor
Redeschiderea școlilor a avut un impact vizibil asupra evoluției ratei de infectare cu SARS-CoV-2 în cazul copiilor. Astfel, datele publicate miercuri de către Institutul Național de Sănătate Publică arată că indicele a crescut pe toate grupele școlare, până la 19 ani. Cifrele nu pot fi însă direct corelate cu o creștere a numărului de infectări, pentru că nu există date despre numărul de teste făcute pe grupele respective înainte de redeschiderea școlilor. 
Nicusor Dan, primarul general al Capitalei (Inquam Photos/Octav Ganea)
Nicuşor Dan despre suspendarea PUZ-urilor de sector: Dacă nu o facem, se distrug sute de hectare verzi pentru dezvoltări imobiliare
Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a afirmat, miercuri, că propunerea de suspendare a Planurilor Urbanistice Zonale în 5 sectoare ar avea drept scop stoparea distrugerii a sute de hectare de spaţii verzi în scopuri imobiliare. Edilul a comentat și scenariile pesimiste lansate de dezvoltatori. Nicușor Dan a explicat că nu se blochează proiecte în curs și că, în cazul unor noi "dezvoltări rezonabile" din punct de vedere urbanistic, se poate discuta punctual.  
Imobil în construcție (foto: Emanuel Focșan)
Dezvoltatori: Blocarea PUZ-urilor de către Primăria Generală, COD ROȘU pe piața imobiliară
Planul Primăriei Generale a Capitalei de a suspenda pe o perioadă de doi ani o serie de planuri urbanistice zonale ar provoca un șoc pe piața imboliară, susține Asociația Dezvoltatorilor Imobiliari din România (ADIRU). Blocarea PUZ-urilor ar afecta atât proiecte în derulare sau viitoare, cât și unele finalizate. Ca impact, decizia poate fi comparată cu un COD ROȘU pentru piața imobiliară.
Urmările incendiului de la Institutul
Numărul deceselor pacienților transferați de la Balș a RĂMAS la 22. Precizări IMPORTANTE făcute de Ministerul Sănătății
Un pacient infectat cu coronavirus a murit, astăzi. Inițial s-a crezut că este vorba despre unul dintre pacienții transferați în urma incendiului de la finalul lunii ianuarie, de la Institutul Marius Nasta din Capitală, fapt ce ar fi dus bilanțul deceselor pacienților transferați la 23. Miniserul Sănătății a venit, însă, cu o precizare, menționând că că pacientul la care presa face referire nu se afla în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase d la momentul incendiului și nici nu are legătură cu acesta. 
Medicul Monica Pop
Monica Pop despre mesajul antimască al lui Dragoș Bucur: A greșit, dar unele reacții au fost ORIBILE
Medicul Monica Pop este de părere că actorul Dragoș Bucur a greșit când a transmis mesajul său antivaccin și antimască, însă reacțiile unora dintre cei care l-au criticat au fost josnice, de neimaginat chiar. În direct la Realitatea Plus, specialistul oftalmolog a afirmat că nu și-a imaginat cât de învrăjbită este societatea, iar un astfel de clivaj nu ajută niciuneia dintre tabere.