Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Deces COVID fetiță 13 ani Bacău
Mărturii CUTREMURĂTOARE în cazul decesului copilei de 13 ani: Nu avea nicio altă patologie, malformații congenitale sau vreo afecțiune cronică. Organele au început să îi cedeze
Mărturie cutremurătoare a medicilor după decesul neașteptat al fetei de 13 ani, infectate cu COVID-19, anunțat, astăzi, de autorități, în bilanțul zilnic. Cadrele medicale de la Spitalul Județean (SJ) Bacău, unde a murit fata de 13 ani infectată cu noul coronavirus, spun că aceasta a ajuns la Urgență după ce dimineață mersese pe picioarele ei la medicul de familie și că, la scurt timp de la spitalizare, organele au început să îi cedeze pe rând. Conform acestora, copila nu avea nicio altă patologie, nu avea malformații congenitale și nici vreo afecțiune cronică.
Secție de Anestezie și Terapie Intensivă / Foto: Profimedia
Ministrul Sănătății promite operaţionalizarea de noi paturi ATI în Bucureşti cel târziu până luni. La ce spitale vor fi repartizate
Presiunea crescută pe secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), unde se afalu, astăzi, internați în stare gravă 1.727 de români, printre care și 39 de copii determină autoritățile să ia măsuri. Una dintre acestea, spune ministrul interimar al Sănătăţii, Cseke Attila, este operaţionalizarea - cel târziu luni - a unor paturi de Terapie intensivă în Bucureşti, la spitalele Bagdasar-Arseni şi Colentina.
Raed Arafat, secretar de stat în MAI / Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat, despre CARANTINAREA Capitalei: Ce ar însemna
Propunerea INSP de carantinarea a zonei metropolitane București și Ilfov, trimisă, astăzi, Ministerului Sănătății și șefului DSU, Raed Arafat, a stârnit un val de reacții în rândul autorităților. În vreme ce ministrul inerimar al Sănătății, Cseke Attila, a spus că această ipoteză va fi discutată mâine de Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), Raed Arafat a spus că a carantina Bucureștiul înseamnă "a izola" Capitala și Ilfovul "de restul României".
Carantină coronavirus
INSP a expus MOTIVELE pentru care a cerut carantinarea Capitalei și a județului Ilfov. Unde stă DECIZIA - DOCUMENT
Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) cere instituirea carantinei zonale pentru 14 zile în "zona metropolitană a municipiului București" (definită conform legii 351/2001) - București + județul Ilfov - avînd în vedere creșterea alarmantă a numărului de infecții COVID-19. Documentul care recomandă carantinarea Capitalei și a județului Ilfov pentru 14 zile a fost transmis ministerului interimar al Sănătății, Cseke Attila, și șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU). O decizie în acest sens ar putea fi luată mâine.
Sorin Câmpeanu, ministrul Educației / Foto: Inquam / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu: 5% din unitățile de învățământ sunt în sistem online. Care este procentul în București și în Ilfov
Aproximativ 5% dintre școlile din România învață online, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, 41 dintre unitățile de învățământ care au cerut trecerea în online în baza ordinului comun ministerul Educației - ministerul Sănătății fiind în județul Ilfov. Acest județ a ajuns astăzi la un indice de infectare uriaș de 16,01, fiind urmat în deaproape de Capitală, cu 15,42.
Misiune umanitară a Forțelor Aeriene Române / Foto: MApN
5 pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, în stare gravă, transferați la Oradea cu o aeronavă MApN - Galerie FOTO
O aeronavă C-130 Hercules a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează joi, 14 octombrie, o misiune de transport umanitar, pe ruta București - Oradea, a cinci pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2, aflați în stare gravă, potrivit unui comunicat de presă, publicat în urmă cu scurt timp, pe site-ul Ministerului Apărării Naționale (MApN).
Coronavirus
Infectările cu COVID-19, în creştere într-una din cele mai VACCINATE ţări din lume. Ce se întâmplă cu relaxările
Irlanda, țara cuuna din cele mai ridicate rate de vaccinare anticoronavirus din lume, pune sub semnul întrebării ridicarea majorității restricţiilor anti-COVID-19, stabilită pentru săptămâna viitoare, și asta ca urmare a creşterii numărului infectărilor. Ministrul de finanţe Paschal Donohoe a afirmat chiar că revenirea tuturor angajaţilor la lucru cu prezenţă fizică este improbabilă, în momentul de față.
Spital Foișor
Spitalul Foișor, anunț IMPORTANT după ce secția ATI a fost EVACUATĂ ca urmare a infectării pacienților cu germeni multirezistenți
Spitalul Clinic de Ortopedie-Traumatologie Foişor a anunţat, astăzi, că "operaţiunile de curăţenie înaltă cu nebulizări virucide şi bactericide şi de prelevare de probe bacteriologice, începute în urmă cu cinci zile, au fost finalizate cu succes", probele fiind negative. Drept urmare, în prezent, activitatea zonei ATI a unităţii sanitare este "complet funcţională". Anunțul vine la o zi după ce unitatea medicală a anuțat că secția de Terapie intensivă a fost evacuată pentru nebulizare, după ce la o parte dintre pacienți s-au descoperit germeni multirezistenți.
Gabriela Firea, prim-vicepreședinte PSD
Firea îl acuză pe Cîțu de ȘANTAJ: "Cinismul și tupeul lor frizează penalul! Când Ceaușescu închidea curentul și căldura, se vedea măcar lumina flăcărilor de la aragaz"
Senatorul PSD Gabriela Firea susține că Florin Cîțu, care deține în prezent funcția de premier interimar după votul istoric din Parlament în favoarea demitereii sale de la șefia Exeutivului, condiționează plafonarea prețurilor la energie pentru populație ți firmele afectate de votul privind reinstarea sa în fruntea Guvernului.
Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior din Ungaria / Facebook
Ungaria oferă o NOUĂ "mână de ajutor" României pentru tratarea pacienților COVID. Va ajunge săptămâna viitoare în țară
Situația dramatică din România generată de explozia de infectări cu COVID-19 și de numărul bolnavilo în stare gravă care ajung în secțiile de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) este foarte bine cunoscută și la nivel internațional. Astfel, după anunțul făcut de Ugaria privind disponibiltatea preluării bolnavilor critici COVID-19 ca urmare a ocupării în proporție de 100% a paturilor de Terapie intensivă din București și din țară, iată că vecinii noștri de la nord-vest vin în sprijinul țării noastre și cu medicamente neceare tratării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2. 
Infecție COVID-19
Semnal de ALARMĂ al unui medic infecționist: "Valul 4 este, de fapt este un tsunami". Care sunt principalele SIMPTOME Covid la copii
Valul 4 de Covid-19 este un adevărat "tsunami", potrivit medicului şef al Secţiei Infecţioase de la Spitalul de Pediatrie din Sibiu, Rareş Pătru, specialistul subliniind că tulpina Delta este mult mai contagioasă faţă de precedentele, ceea ce-i afectează şi mai mult pe copii. Numărul pacienţilor minori cu COVID-19 s-a dublat în valul patru, faţă de primele trei valuri pandemice, a arătat medicul.
Pacienți tratați de Covid în Spitalul Marius Nasta din Capitală / Profimedia
Rată de infectare de PESTE 10 la mie în 25 de localități din județul Ilfov! Unde se înregistrează indicele de peste 18/1000 - TABEL
Situație DRAMATICĂ în județul Ilfov! Cifrele privind rata de incidență au luat-o de-a dreptul razna, fapt ce demonstrează că virusul a lovit mai virulent ca oicând localitățile din jurul Capitalei. În prezent, 25 de localități din jurul Bucureștiului au o incidență de peste 10 la mie, potrivit Prefecturii Județului Ilfov. Cea mai mare incidență din Ilfov este în Corbeanca, respectiv de 18,31 la mie. 
Test antigen rapid pentru depistarea infecției cu COVID-19 / Profimedia
Valul de INFECTĂRI cu COVID-19 lovește ca un TSUNAMI! NOI date OFICIALE privind distribuția și indicele de infectare cu COVID-19
Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.332.221 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 2.842 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. În prezent, vorbim despre 38.927 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 care și-au pierdut viața. Vestea bună este însă că 1.164.547 de pacienți au fost declarați vindecați. Media națională a infectărilor se apropie vertiginos de pragul de 6. Un singur județ, vorbim despre Covasna, se mai află în scenariul vere, în vreme ce alte două judeșe (Gorj și Harghita) sunt în scenariul galben, în rest harta cu indicele de incidență cumulat la nivel județean la 14 zile este complet ROȘIE. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid
Ambulanță
Timpi de așteptare URIAȘI, de până la 72 de ore, la Ambulanță. Alice Grasu: Urgența de Cod roșu trebuie prioritizată. Ce MĂSURI s-au luat pentru a acoperi deficitul de personal
Ziua și recordul de solicitări la ambulanță. Mii de oameni infectați cu SAR-CoV-2 sună după ajutor, iar medicii abia dacă mai fac față. Astazi, în Bucuresti rata de infectare a ajuns la 12,24 de cazuri la mia de locuitori Ieri, la Serviciul de Ambulanță București Ilfov erau în așteptare peste 1.800 de solicitări. 
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid
Doza 4 anti-Covid devenie o realitate, în România! Ce categorii de persoane vor face 4 doze de vaccin și la ce interval
Românii sunt tot mai aproape de vaccinarea cu doza 4 a vaccinului anti-Covid. O spune chiar medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare anti-Covid (CNCAV). Gheorghiță a explicat cine și în ce condiții va trebui să completeze schema de vaccinare cu încă o doză de vaccin, după doza booser, a cărei administrare a fost aprobată pe data de 22 septembrie. Măsura a devenit valabilă șase zile mai târziu, mai exact pe 28 septembrie, membrii CNCAV hotărând în unanimitate, pe baza datelor științifice disponibile, necesitatea administrării dozei 3 de rapel pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea celei de-a doua doze, cu oricare dintre vaccinurile pe baza de ARN mesager.
Deces COVID femeie Suceava
COVID-19 lovește când te aștepți mai puțin! A murit de coronavirus la 3 zile după ce s-a imunizat cu doza booster
Caz ȘOCANT la Suceava! O femeie în vârstă de 50 de ani a murit din cauza infecției cu COVID-19 la doar câteva zile după ce s-a imunizat cu cea de-a treia doză a vaccinului împotriva noului coronavirus. Deși s-a internat în spital imediat ce a început să se simtă rău, femeia a reușit să prindă un loc la ATI cu doar câteva ore înainte să-și piardă viața. 
Spital România - Imagine de arhivă
ALERTĂ la Secția ATI a Spitalului Foișor! Pacienți în stare gravă, EVACUAȚI după ce au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți
În plină explozie a cazurilor de infectare cu COVID-19, când secțiile ATI nu mai dispun de niciun loc liber pentru bolnavii cu coronavirus în stare gravă, află că Secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Ortopedie-Traumatologie Foișor din București a fost evacuată pentru nebulizare, după ce la o parte dintre pacienți s-au descoperit germeni multirezistenți. Vorbim despre "pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți - inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale". Informația a fost confirmată de reprezentanții unității medicală, care nu precizează însă și despre câți pacienți este vorba. 
Infecție COVID-19
Un adolescent de 16 ani a murit din cauza Covid-19. Informațiile despre deces, CONTRADICTORII
Recordul îngrijorător al bolnavilor infectați cu COVID-19, internați în stare gravă la ATI și raportat astăzi de Grupul de Comunicare Strategică (GCS), confirmă gravitatea situației în care ne aflăm din punct de vedere pandemic și trage un nou semnal de alarmă legat de vulnerabilitatea copiilor și a tinerilor față de infecția cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, din totalul celor 282 de decese, 1 a fost înregistrat la categoria de vârstă 10-19 ani. Vorbim despre un adolescent din județul Dolj, în vârstă de 16 ani, care prezenta comorbiditati. Informațiile legate de faptul că tânărul ar fi fost sau nu vaccinat sunt contradictorii. Se pare, astfel, că el ar fi fost imunizat doar cu prima doză a vaccinului Pfizer și că de la data vaccinării și până la infectare ar fi trecut suficient de mult timp astfel încât să nu se mai afle sub protecția serului. Reprezentanții unității medicale unde era internat tânărul susțin că el ar fi fost nevaccinat.