Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Poliție
Incident la UPU a SJ Ploiești: Un bărbat a spart mai multe geamuri ale spitalului. Explicația este HALUCINANTĂ
Un bărbat din Ploieşti a fost amendat contravenţional şi este, în prezent, cercetat penal pentru infracţiunea de distrugere, după ce a făcut scandal în Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean din Ploieşti, unde a spart două geamuri. Potrivit propriilor declarații, bărbatul a devenit agresiv pentru că personalul medical, căruia i-a cerut date despre fratele său internat pe secţia ATI COVID a spitalului, i-a cerut să aştepte, și asta deoarece la momentul respectiv medicii se confruntau cu multe urgenţe. Imediat după acest incident, bărbatul ar fi părăsit unitatea medicală. Poliția a fost sesizată de personalul medical al spitalului
Florin Cîțu, prim-ministrul României
Armistițiu politic pentru trecerea iernii – nouă găselniță a PNL. Florin Cîțu: "Nu va fi nicio negociere. Scopul este să avem un guvern cu puteri depline"
Liderul PNL, premierul interimar Florin Cîţu, a declarat, marţi, că premierul desemnat, Nicolae Ciucă, a trimis către liderii partidelor parlamentare un document care reprezintă "un armistiţiu politic" prin care să susţină un guvern minoritar, pe o perioadă determinată, în schimbul obținerii votului de învestitură. Scopul, spune liderul PNL, este acela de a debloca criza politică prin care trece România în momentul de față. Până în prezent, liberalii nu au primit niciun răspuns de la PSD și USR legat de acest armistițiu, a mai spus Cîțu. 
Pastile - imagine de arhivă
Propunerea legată de antiviralul Favipiravir care ar putea SCHIMBA soarta bolnavilor COVID. Medic: "Va duce la reducerea internărilor"
Managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, propune eliberarea medicamentului antiviral Favipiravir, folosit pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, în farmaciile cu circuit deschis. În opinia medicului primar ATI de la IAȘI, punerea la dispoziţia pacienţilor a acestui medicament, pe bază de reţetă, ar genera o reducere a numărului de bolnavi cu forme medii din spitale.
Vaccin Pfizer/BioNTech / Foto: Profimedia
Valeriu Gheorghiță a oferit răspunsul mult-așteptat: MOTIVUL pentru care s-a prelungit valabilitatea vaccinului Pfizer
Una dintre cele mai frecvente întrebări despre vaccinul anti-COVID este, fără îndoială, legată de prelungirea valabilitatății vaccinului Pfizer.  Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare din România (CNCAV), a reiterat, astăzi, că decizia a fost luată de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), "nefiind impusă de faptul că anumite doze ar fi fost în pericol să expire". Potrivit lui Gheorgiță, este probabil ca, pe măsură ce vor exista noi studii, să fie prelungită perioada de valabilitate și pentru alte vaccinuri anti-COVID.
Valeriu Gheorghiță, coodonatorul campaniei naţionale de vaccinare antiCovid / Inquam Photos / Octav Ganea
Valeriu Gheorghiță: Persoanele vaccinate cu schema completă, risc de 20 de ori mai SCĂZUT de decese cauzate de COVID-19
Persoanele vaccinate cu schema completă anti-COVID prezintă un risc de 20 de ori mai scăzut la deces din cauza noului coronavirus, comparativ cu persoanele nevaccinate. Anunțul a fost făcut de medicul militar Valeriu Gheorghiță, care a anunțat, astăzi, rezultatele unui studiu după analizarea datelor a 2,7 milioane de teste, cu rezultat pozitiv sau negativ care vin de la peste 1,7 milioane de persoane cu vârsta de peste 16 ani.
Vaccinare antiCovid / Foto: Profimedia
MITURILE despre vaccinarea anti-Covid, DEMONTATE de specialiști. Care sunt cele mai frecvente ERORI în care pică românii
România a pierdut peste 45.000 de români. Practic, un oraș precum Turda, Alexandria sau Slobozia a fost pustiite de pandemie. Numai astăzi au murit peste 500 de oameni, cât populația unui sat mediu. Autoritățile s-au trezit într-un final și au impus restricții dure. Restricțiile ar fi putut fi și mai dure dacă țara noastră ar avea un guvern cu drepturi depline. În tot acest timp, din ce în ce mai mulți români merg să se imunizeze. Dar nu suficienți, spun specialiștii. Cei mai mulți români care nu se grăbesc la vaccinare invocă motive care îi fac pe medici să zâmbească amar. Specialiștii răspund, rând pe rând, la întrebările despre imunizare vehiculate în spațiul public, demontând miturile. 
Secție COVID spital / Foto: Profimedia
Cifrele care prevestesc DEZASTRUL: La cât a ajuns media națională de infectare - TABELUL cu distribuția și indicele, la zi
Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.561.928 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.123 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, în vreme ce 44.679 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Vestea bună este însă că 1.323.707 pacienți au fost declarați vindecați. Rata de infectare COVID în Capitală a scăzut și astăzi, pentru a doua zi consecutiv, ajungând la 16,13 la mia de locuitori, potrivit DSP București. Cât privește județul Ilfov, rata de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile depăşeşte, în continuare, 20 la mia de locuitori în localitățile Tunari, Otopeni şi Chiajna, potrivit site-ului Prefecturii.
Favipiravir, medicament folosit pentru pacienţii bolnavi de COVID-19
CRIZĂ de Favipiravir în spitalele din județul Sibiu. Situație delicată și la Miercurea Ciuc - Ce vor face bolnavii
Calvarul prin care trec bolnavii infectați cu COVID-19 pare să nu se mai sfârșească, și asta deoarece, pe lângă suferințele cauzate de boală, aceștia trebuie să se confrunte și cu criza de medicamente necesare pentru tratament. Este și cazul bolnavilor internaţi în trei spitale din judeţul Sibiu, care mai au doar pentru două zile medicamentul Favipiravir, atât de necesar tratamentului. Anunțul a fost făcut chiar de directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), Lucian Blăguţiu.
Studiu anticorpi COVID
Anticorpi „defecți”, depistați în creierul unor adolescenți, după infectarea cu COVID-19. Tinerii au început să sufere de paranoia și delir. Ce spun specialiștii - STUDIU
Situație de-a dreptul îngrijorătoare relevată de rezultatele unui studiu potrivit căruia trei adolescenți au dezvoltat simptome psihiatrice severe precum paranoia, delir și gânduri suicidale în timpul infecției cu COVID-19. Oamenii de știință cred acum că au identificat un posibil declanșator, vorbim despre așa-numiții anticorpi „defecți”, care ar fi atacat din greșeală creierul tinerilor, relatează Live Science. Autorii studiului afirmă că este nevoie de mai multe cercetări pentru a testa această ipoteză.
Dacian Cioloș, președinte USRPLUS / Inquam Photos / George Calin
Cioloș spune ce se întâmplă dacă Ciucă nu reușește să formeze un guvern și își depune mandatul: "Mingea este din nou în terenul preşedintelui"
Preşedintele USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat, astăzi, că preşedintele Klaus Iohannis este "preocupat să atace USR de câte ori are ocazia", menţionând că nu înţelege care sunt "subtilităţile acestei atitudini". Mai mult decât atât, liderul USR PLUS spune că dacă premierul desemnat Nicolae Ciucă nu reuşeşte să formeze un guvern şi îşi depune mandatul, "mingea este din nou în terenul preşedintelui, care va decide "cum are de gând să iasă din criză".
Plata taxelor la ghișeu NU se va putea face fără certificat verde. Anunțul de ULTIM MOMENT al șefului DSU
Plata taxelor la ghișeu NU se va putea face fără certificat verde. Anunțul de ULTIM MOMENT al șefului DSU
Cetățenii nu pot plăti taxele la ghișeele ANAF și ale primăriilor în următoarele 30 de zile dacă nu dețin certificat verde care să dovedească vaccinarea sau testarea de Covid-19. Anunțul a afost făcut, astăzi, de șeful DSU, Raed Arafat, la finalul ședinței Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Elevi într-o sală de curs
Activitatea cu prezența fizică în unitățile particulare de învățământ, SUSPENDATĂ. Arafat: Nu este discriminare este abordare diferită față de stat
Secretarul de Stat Raed Arafat a declarat că școlile private nu sunt obligate să dea vacanță elevilor în următoarele două săptămâni, așa cum se întâmplă în învățământul de stat, însă acestea vor trebui să își suspende orele cu prezență fizică. Șeful DSU a explicat că „prezența fizică este interzisă, nimeni nu-i oprește să facă online”.
Raed Arafat / Foto: Inquam Photos
Raed Arafat, CLARIFICĂRI IMPORTANTE pentru populație: ce se întâmplă cu școlile. Condiții pentru accesul în magazine și mall-uri
Secretarul de stat Raed Arafat, care deține și funcția de șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a făcut, astăzi, câteva precizări esențiale la finalul ședinței de guvern, în contextul în care noile restricții pentru combaterea pandemiei de coronavirus au intrat în vigoare tot astăzi. El a venit, astfel, cu precizări legate de obligativitatea prezentării certificatului verde, subliniind, totodată, și care sunt excepțiile de la această regulă.
Pandemie COVID-19 România / Foto: Profimedia
Distribuția și indicele de infectare cu COVID-19. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore - TABEL
Pe teritoriul României au fost înregistrate 1.561.928 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 7.123 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare, în vreme ce 44.679 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Vestea bună este însă că 1.323.707 pacienți au fost declarați vindecați. Rata de infectare Covid în Capitală a scăzut ușor, astăzi, ajungând la 16,24 la mia de locuitori, potrivit DSP București. Cât privește județul Ilfov, cea mai mare rată de incidenţă a COVID-19 cumulată la 14 zile rămâne în localitatea Tunari, unde valoarea sa se ridică la 25,43 la mia de locuitori, iar în alte trei localităţi - Otopeni, Chiajna şi Domneşti - aceasta depăşeşte 20 la mia de locuitori, potrivit site-ului Prefecturii.
Ce restricții sunt valabile, astăzi, în România / Foto: Profi Media
Măsuri SUPLIMENTARE luate de CNSU pentru combaterea pandemiei de Covid-19. Care sunt EXCEPȚIILE privind certificatul verde - DOCUMENT
Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a adoptat în ședința de astăzi, 25 octombrie, Hotărârea numărul 94 privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pe durata stării de alertă pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Totul după ce în hotărârea de guvern privind măsurile valabile începând de astăzi nu a mai apărut prevederea privind accesul pe bază de ceritificat verde COVID în mall-uri, dar și alte magazine neesențiale. Prin urmare, membrii CNSU s-au întrunit din nou pentru a introduce noile restricții în actul normativ.
Regele Mihai I al României / Sursă foto: Romaniaregala
Regele Mihai I ar fi împlinit astăzi 100 de ani. Ludovic Orban: "Pierderea sa, care a fost urmată de ani atât de grei pentru noi toți, a lovit cu forța unei catastrofe"
Mihai I, rege al României între 1927-1930 şi 1940-1947, s-a născut la 25 octombrie 1921, la Sinaia, ca fiu al principelui Carol şi al Elenei, principesă de Grecia. Ultimul rege al României ar fi împlinit, astăzi, 100 de ani. Cu acest prilej, fostul lider al PNL Ludovic Orban a transmis un mesaj emoționant, pe contul său de Facebook, în care a afirmat că "imaginea siluetei sale sobre și delicate, modul în care își alegea cuvintele, manierele elegante și respectul pe care știa să-l arate fiecărei persoane erau atât de firești încât simpla sa prezență te făcea să te simți elevat, să te simți mai bun, să îți dorești să fii mai bun". "Pierderea sa, care a fost urmată de ani atât de grei pentru noi toți, a lovit cu forța unei catastrofe", a spus Orban. 
Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării
Gabriel Oprea: Armata Română înseamnă un factor de încredere și stabilitate. Este pilonul în care românii au cea mai mare încredere
Astăzi este o zi importantă: Ziua Armatei Române. Pentru a cinsti memoria tuturor eroilor, generalul Gabriel Oprea a ridicat, din fonduri private personale, Monumentul Eroilor militari români căzuţi la datorie în teatrele de operații și pe teritoriul national si l-a donat Ministerului Apararii Nationale. Fostul ministru al Apărării Național, în prezent președinte al în prezent președinte al Uniunii Militarilor și Politiștilor “Mihai Viteazul” (UMPMV), a vorbit despre acest moment important, precizând că armata a însemnat și înseamnă în continuare "un factor de încredre și stabilitate", fiind "pilonul în care românii au avut mereu încredre". 
Accident rutier
Accident pe DN1 cu 3 autoutilitatre: O persoană a ajuns la spital. Trafic restricționat
Un accident în care au fost implicate trei autoutilitare a avut loc, în această dimineaţă, pe DN 1, în zona localității Movila Vulpii, din județul Prahova, pe sensul de mers dintspre Ploiești către Brașov. O persoană a fost rănită, fiind transportată la spital. În prezent, traficul a fost deviat pe DJ155. Se estimează ca în 30 de minute traficul să fie reluat pe sensul către Brașov.