Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Vaccin Moderna / Foto: Profimedia
Compania Moderna îşi apără vaccinul anti-COVID: Protecţia oferită depăşeşte RISCUL de apariţie a miocarditei. Ce persoane sunt vizate de această boală inflamatorie
Moderna a apără utilizarea vaccinului său anti-Covid-19, afirmând că protecţia oferită împotriva formelor gravă de boală, a spitalizărilor şi a deceselor este mai importantă decât riscul de miocardită, o afecţiune cardiacă rară observată la un număr mic de bărbaţii sub 30 de ani care s-au imunizat cu serul produs de compania farmaceutică americană.
Carantină
O țară din vestul Europei ar putea reintroduce CARANTINA, la recomandarea experților
Principala comisie de experţi epidemiologi din Olanda a recomandat, astăzi, impunerea carantinei pentru combaterea COVID-19, aceasta fiind, potrivit Reuter, prima oară în această toamnă când se preconizează o astfel de măsură în vestul Europei. O decizie în acest sens ar putea fi luată chiar mâine de guvernul interimar condus de premierul Mark Rutte. Conform propunerii experţilor, şcolile ar urma să rămână deschise, precizează sursa citată.
Accident jud. Bihor
GALERIE FOTO Accident CUMPLIT cu 6 victime în județul Bihor: Un copil în vârstă de 3 ani a MURIT. Un alt minor și un adult, transportați la spital
Un accident extrem de violent s-a produs în urmă cu scurt timp pe DN 79, la ieșirea din localitatea Oradea înspre Nojorid, în județul Bihor. 6 persoane (din care doi copii) au fost implicați în accidentul produs între un microbuz și un autoturism. Unul dintre copii, o fetiță în jur de 3 ani, aflată inițial în stop cardio-repsirator, a decedat. Un adult și celălalt copil au fost transportați la spital, relatează realitateadebihor.net.
Pacienți tratați de Covid în spital / Profimedia
Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore - GRAFICUL cu situația la zi
Media națională în ceea ce privește infecția cu COVID-19 a scăzut constant pentru a două săptămână, ajungând la 6,84, raportat la populația României, conform datelor INS. Ratele de infectare, atât în Capitală (7,94), cât și în județul Ilfov (9,67), sunt și ele în scădere, chiar dacă acestea au rămas în continuare în fruntea clasamentului atunci când vorbim despre cazurile de cornavirus. Două județe sunt în scenariul galben - Botoșani (2,9) și Suceava (2,47).  
Indicele de infectare COVID în județul Ilfov
Incidență Ilfov - O singură localitate are rata peste 13/1000. Unde se găsește cel mai mic indice - TABEL
Rata de infectare cu COVID-19 în județul Ilfov este în continuă scădere. La raportarea de astăzi doar o singură localitate din judeţ mai înregistrează o incidenţă a cazurilor de coronavirus de peste 13 la mia de locuitori. Vorbim despre localitatea Copăceni, care are o incidență de 13, 45, și care este urmată de Brănești (12,20) și Dragomirești-Vale (12,14) potrivit Instituţiei Prefectului.
Incendiu Spital Boli Infecțioase Constanța, 1 octombrie 2021 / Inquam Photos/ Daniel_Stoenciu
TRAGEDIA nu-l ține la departe de funcție: Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase Constanța vrea să revină în activitate. Aceasta invocă și PRETENȚII
Fostul manager al Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Stela Halichidis, în care a avut loc un incendiu la secția ATI, la începutul lunii octombrie, vrea să fie repusă în funcție. Pe site-ul Tribunalului Constanța a apărut o cerere de chemare în judecată depusă de aceasta împotriva Primăriei Constanța și a municipiului, potrivit Portalului Instanțelor de Judecată de pe site-ul Ministerului Justiției. 
Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor  (ANPP)
Vasile Barbu, președintele ANPP: Ministrul Sănătății și conducerea ISU trebuie SCHIMBAȚI. Președintele să nu mai joace Lambada cu România
Vasile Barbu, preşedintele Asociaţiei Naţionale pentru Protecţia Pacienţilor (ANPP), a tras un nou semnal de alarmă în această dimineață, după tragedia de la Spitaul Movila din Poliești, în care doi pacienți și-au pierdut viața și alți 16 au fost evacuați, asupra importanței prevenției în ceea ce privește sistemul medical românesc. Mai mult decât atât, acesta susține nevoia unor măsuri URGENTE, printre care se numără schimbarea ministrului Sănătății, funcție ocupată în prezent de Cseke Attila (UDMR), intervenția președintelui Klaus Iohannis în probleme din Sănătate, dar și să fie schimbată conducerea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).
Ministrul Sănătății, Cseke Attila / Sursa foto: Facebook
Cseke Attila, despre incendiu de la Spitalul din Ploiești: Conform DGSU, erau ceva PROBLEME legate de autorizație. De aceea au fost și amendați
Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, a afirmat în această dimineață, la Realitatea PLUS, că nu se poate pronuța asupra cauzalității care a dus la tragedia de la Spitalul Covid MOVILA, din Ploiești, unde 2 bolnavi au murit carbonizați, iar alți 16 pacienți în stare gravă, infectați cu virusul SARS-CoV-2, au fost transferați de urgență ca urmare a unui incendiu izbucnit din senin. Totuși, ministrul a spus că, din informațiile primite de la DGSU, acolo "existau ceva probleme", mai exact nu exista autorizația de funcționare la incendiu, motiv pentru care unitatea sanitară respectivă a și fost amendată. 
Incendiu spital, imagine de arhivă
Incendiu Spital COVID Movila - Manager SJ Ploiești: "Cauza o vor stabili specialiștii. Nu pot face speculații legate de o posibilă eroare umană". Cum se simt pacienții transferați
Tragediile se țin lanț în spitalele din România, acolo unde pacienții se duc pentru a găsi vindecare, dar ajung să moară cu zile. Este și cazul a doi bolnavi de COVID-19, aflați în stare gravă, care au murit carbonizați în incendiul care a izbucnit în această dimineață la Spitalul suport Covid Movila, din Ploiești. Alți 16 pacienții, și ei tot în stare gravă, au fost evacuați. Este, practic, al patrulea incendiu de la începutul acestui an. Medicii nu își pot explica cum s-a produs tragedia, și asta deoarece secția a fost renovată recent, s-au făcut investiții. În prezent, nu se poate spune nici dacă a fost sau nu vorba de o eroare umană. La fața locului sunt mai multe echipe de la ISU, Poliție și criminaliști care fac cercetări.