Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Xerox
“Taxa pe xerox” le-a lăsat fără funcție! DECIZIA inspectoratului școlar județean în cazul directoarele unui liceu din Mangalia
Situație incredibilă într-un liceu din Constanța. Directoarele au fost schimbate din funcție după ce au fost acuzate că solicitau bani pentru printarea şi copierea fişelor de subiecte la lucrările scrise. Decizia schimbării acestora a fost luată chiar de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Constanţa, care a orgznizat și un audit pentru verificarea documentelor contabile.
Iarnă
Februarie cu temperaturi asemănătoare celor de primăvară în sudul și estul țării: Cum va fi vremea în restul țării, dar și la munte
Vremea trece printr-un proces de schimbare zilele acestea. Astfel, dacă în regiunile sudice și estice temperaturile vor fi mai ridicate în prima săptămână a lunii februarie, la munte va fi în continuare frig, iar în restul țării temperaturile vor fi normale pentru această perioadă din an, informează ANM în estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele 4 săptămâni. 
Coronavirus
Incidențe HALUCINANTE în majoritatea orașelor și comunelor ilfovene: unde s-a depășit valoarea de 31 de cazuri la mie
Ziua de astăzi ne aduce în continuare valori alarmante ale incidențelor din județul Ilfov. Cea mai mare rată o înregistrează tot localitatea Otopeni - 31.21, față de 29.81 (luni), urmată de Corbeanca - 29.21 față de 27.13 (luni), Mogosoaia - 25,65, față de 25.54 (luni) și Ciorogârla - 25,56, față de 24.04 (luni). Incidențe uriașe, de peste 4 cazuri al mie, înregistrează, însă, toate localitățile ilfovene. 
Vreme /Profimedia
Vreme SCHIMBĂTOARE în următoarele două săptămâni, cu precipitații slabe și maxime între 4 și 9 grade Clesius: prognoza pe regiuni
Administrația Națională de Meterorologie (ANM) a publicat, astăzi, prognoza pentru perioada 31 ianuarie - 13 februarie. Astfel, potrivit meteorologilor, în următoarele două săptămâni vremea va fi schimbătoare, cu valori termice mai ridicate decât normalul perioadei în prima parte a intervalului. Ulterior, se mai răcește la nivelul întregii țări, însă precipitațiile vor fi slabe cantitativ. La munte vor fi semnalate în continuare ninsori. 
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației Foto: INQUAM/Octav Ganea
Primul județ al țării în care școlile ar putea intra în online, de săptămâna viitoare. Sorin Cîmpeanu: "Urmează două săptămâni grele"
Urmează două săptămâni grele pentru toți, susține ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că de săptămâna viitoare, toate școlile și grădinițele din județul Cluj vor trece la învățământ online. Motivul este unul cât se poate de "simplu": săptămâna viitoare, cel mai probabil, procentul paturilor de spital destinate pacienților Covid-19 va depăși 75%, acesta fiind noul criteriu pentru suspendarea activității față în față.
Coronavirus
Peste 4000 de cazuri POZITIVE cu COVID-19, în doar 24 de ore, în Capitală: peste 1000 de cazuri în alte 4 județe
Peste 4000 de cazuri de infectare cu COVOID-19 s-au înregistrat în ultimele 24 de ore, în Capitală, aceasta fiind cea mai mare cifră înregistrată de ieri și până astăzi. Un număr uriaș de pozitivări a înregistrat și Clujul (1694 de persoane), Timișul (1220 de persoane), Brașovul (1206 de persoane) și Constanța (1064). Cele mai puține cazuri s-au înregistrat în Neamț, Ialomița, Teleorman, Mehedinți, Sălaj, Călărași și Gorj  - sub 200. 
Pastilă anti-Covid
Molnupiravir, prima pastilă anti-COVID ajunge, mâine, în România. Câte cutii primește țara noastră și cui este destinat antiviralul
Primele antivirale create pentru tratarea COVID-19 vor ajunge, mâine, în țara noastră. Vorbim despre 50.000 de cutii de Molnupiravir, medicamentul inovativ produs de Merck, potrivit unui anunț făcut de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Molnupiravir se va administra doar pacienţilor cu risc crescut, simptomatici în centrele de evaluare sau în spitale.
Poliție Franța
ARESTARE de răsunet, în Spania, într-un dosar privind fabricarea şi vinderea de certificate COVID şi teste negative FALSIFICATE
Poliţia spaniolă a anunţat, astăzi, că a arestat şapte presupuşi membri ai unei bande infracţionale internaţionale care fabrica şi vindea certificate COVID şi teste negative falsificate. Clienții trebuiau să scoată din buzunar sume cuprinse între 200 și 1000 de euro pentru un certificat COVID fals. Un test negatic costa 50 de euro. 1.600 de persoane, inculse în mod fraudulos în registru, sunt investigate.
Vaccin Pfizer/ Profimedia
Pfizer/BioNTech a început studiile clinice pentru un vaccin contra Omicron: Ce categorie de vârstă este vizată
Alianţa Pfizer-BioNTech a început recrutarea de voluntari pentru un studiu clinic care vizează testarea, pe adulţi cu vârsta sub 55 de ani, a siguranţei şi răspunsului imunitar în cazul unei versiuni a vaccinului său anti-COVID-19 care vizează în mod specific varianta Omicron. La studiul clinic vor participa 1.420 de persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 55 de ani. Studiul nu include persoane cu vârsta peste 55 de ani, deoarece scopul acestuia este de a măsura răspunsul imunitar al participanţilor, nu de a estima eficacitatea vaccinului, a declarat un purtător de cuvânt al Pfizer.