Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

David Arakhamia, negociatorul-șef al Ucrainei / Captură Twitter
LISTA cu propunerile trimise de Ucraina lui Putin, pentru încetarea războiului, făcută publică: unde NU fac ucrainenii concesii?
Negocierile de astăzi, din Istanbul, dintre delegațiile Rusiei și Ucrainei par să fi adus primele rezultate concrete de la debutul acestor discuții, la începutul acestei luni. La finalul a trei ore de discuții, cele două țări au agreat că dialogul a fost unul "substanțial și constructiv", fapt ce poate însemna că, încet-încet, se pun bazele primilor pași către o posibilă pace. Partea rusă și-a anunțat intenția de a întreprinde "doi pași" pentru a detensiona situația din Ucraina, a declarat, marți, șeful delegației ruse, Vladimir Medinsky, după discuțiile cu partea ucraineană, la Istanbul. Rusia a anunțat, astfel, că intenționează să reducă activitatea militară în jurul capitalei Kiev - lucru care ar fi și început săs e întâmple, potrivit CNN, care citează doi înalți oficiali americani - dar și că va elabora un acord politic care să includă elemente stabilite cu delegația ucraineană. În plus, pare tot mai viabilă ipoteza unei întrevederi a liderilor Vladimir Putin și Volodimir Zelesnki, lucru recunoscut de delegațiile ambelor țări. Totodată, Ucraina a anunțat și care sunt statele pe care le vrea ca garanți ai unui posibil acord de pace cu Rusia, dar și detaliul extrem de IMPORTANT legat de Peninsula Crimeea. Publicația Faridaily a intrat în posesia ofertei pe care Ucraina i-ar fi făcut-o părții ruse. Kievul se pare că este dispusă să renunțe la Sevastopol, Crimeea, dar și părți importante din cele două republici separatiste, Donețk și Lugansk. 
Spațiu de joacă parc Capitală
VIDEO Cele mai mari 3 parcuri din București, controlate de ANPC: 15 locuri de joacă și două terenuri de baschet, ÎNCHISE
Comisariatrul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea (CRPCR) București-Ilfov a realizat, pe 29 martie 2022, sub coordonarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), ample acțiuni de control în cele mai mari 3 parcuri au fost verificate din Capitală: Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legii, în domeniu. 
Exploatare cărbune  - imagine de arhivă
Europa continuă să ia MĂSURI: legea care INTERZICE importul de cărbune din Rusia, adoptată de guvernul de la Varșovia
Tot mai multe țări europene sancționează drastic Rusiei ca urmare a invaziei în Ucraina, proces care a început pe data de 24 februarie sub forma unei "operațiuni militare speciale", cum îl numește Vladimir Putin, dar care a dus la sute de morți și răniți, mulți dintr ei fiind copii. În acest context, guvernul polonez a adoptat un proiect legislativ care va permite interzicerea importurilor de cărbune rusesc, potrivit anunțului făcut, astăzi, de Piotr Muller, purtător de cuvânt al Cabinetului de la Varșovia, relatează Reuters.
Marcel Ciolacu, președintele PSD, președintele Camerei Deputaților Foto: INQUAM/Octav Ganea
Marcel Ciolacu, despre aderarea României la Schengen: "Este clar că Europa nu mai poate amâna această decizie!"
Preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, susține, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că "războiul din Ucraina a transformat Portul Constanța în cel mai important port de la Marea Neagră", subliniind, în context, importanța ca România să se afle în spațiul Schengen. "Dacă România ar fi în Schengen, mărfurile care vor trece prin acest port vor ajunge mult mai repede în Vest. Este clar că Europa nu mai poate amâna această decizie!", a arătat liderul social-democraților. 
David Arakhamia (dreapta) și Vladimir Medinsky (stânga)/ Foto: Twitter Mihailo Podoliak
Delegația ucraineană pentru pace dă SEMNALUL: sunt „condiții suficiente” pentru o PRIMĂ Putin-Zelenski. Cât de aproape suntem de încheierea conflictului?
Condițiile pentru o primă întâlnire între președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, și omologul său de la Kremlin, Vladimir Putin, sunt „suficiente” după noua rundă de negocieri ruso-ucrainene din Turcia. Afirmația îi aparține lui David Arakhamia, negociatorul șef al Kievului, și vine la finalul celor trei ore de negocieri din cadrul discuțiilor pentru pace care au avut loc, astăzi, în Istambul (Turcia).
Joe Biden, președintele SUA / Foto: ProfiMedia
Poziția lui Biden, CONTRADICTORIE: își menține observația în cazul lui Putin, dar spune că nu exprimă schimbarea regimului politic
Președintele american, Joe Biden, a spus că nu-și retractează observațiile potrivit cărora preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, "nu poate rămâne la putere". Remarca a fost făcută de Biden într-un discurs istoric susținut sâmbătă seara, la Varșovia, la finalul vizitei oficial de stat pe care a efectuat-o în Polonia. "Acest om nu poate rămâne la putere", a spus Biden, în discursul din Varșovia. El l-a catalogat pe Putin ca fiind un "dictator" şi le-a transmis cetăţenilor ruşi că ei nu sunt consideraţi "inamici" de către Statele Unite.
Vizita demnitarului italian în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu/ Foto: Laurențiu Turoi/ MApN
Situația de securitate din Marea Neagră, pe agenda discuțiilor dintre Vasile Dâncu și omologul său italian
Ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu, a avut luni, 28 martie, o întâlnire bilaterală cu ministrul italian al apărării, Lorenzo Guerini, în cadrul vizitei pe care demnitarul italian a efectuat-o în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu. Printre subiectele abordate s-a aflat situația de securitate din regiunea Mării Negre, în contextul războiului în desfășurare din Ucraina, deciziile și măsurile aliate adoptate la Summit-ul NATO, destinate consolidării posturii Alianței de descurajare și apărare, respectiv cooperarea în cadrul UE și bilateral.
Klaus Iohannis (dreapta) și Paolo Gentiloni (stânga)/ Foto: Administrația Prezidențială
Întâlnire la nivel înalt, la Palatul Cotroceni: situaţia din Ucraina şi preţurile la energie, pe agenda discuțiilor. La ce CONCLUZII s-a ajuns
Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-a primit, astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Comisarul european responsabil pentru Economie, Paolo Gentiloni. Agenda discuțiilor a vizat cu prioritate situația generată de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei, inclusiv din perspectiva impactului economic la nivelul Uniunii Europene și al statelor membre, provocărilor generate de gestionarea fluxurilor de refugiați și situația din Republica Moldova, informează Administrația Prezidențială, într-un comunicat de presă.
Președintele SUA, Joe Biden/ Profimedia
SUA și UE, ANUNȚ CRUCIAL privind reducerea dependenței de gazul rusesc. Joe Biden: SECURITATEA este cheia elementară în acest proces
SUA și UE au anunțat un acord major pentru gaz natural lichefiat (GNL), într-o încercare de a reduce dependența Europei de energia rusească. În baza înțelegerii, partea americană va furniza blocului comunitar cel puțin 15 miliarde de metri cubi suplimentari de GNL până la sfârșitul acestui an, potrivit anunțului făcut de președintele Statelor Unite, Joe Biden. Liderul de la Washington a precizat, de asemenea, că SUA și UE vor lucra împreună pentru a găsi cele mai bune soluții privind independența de gazul rusesc, subliniind, totodată, că "securitatea este o cheie elementară în acest proces". 
"Wali", cel mai cunoscut lunetist din lume/ Captură foto NEXTA
Răsturnare de situație în cazul celebrului lunetist "Wali": unde se află acesta. DEZVĂLUIRI INCENDIARE despre armata lui Putin
Celebrul lunetist canadian "Wali", pe care propaganda rusă l-a dat drept mort la doar 20 de minute după ce ar fi intrat pe linia de front, ca urmare a unui atac al armatei lui Putin, este "bine, sănătos", scrie presa canadiană, informațiile fiind furnizate chiar de către celebrul lunetist. Acesta se află în prezent undeva, în zona Kiev, și va rămâbne în Ucraina până când va simți "că și-a făcut datoria". "Wali" a sosit în Ucraina la începutul lunii martie, pentru a lupta cu armata rusă. 
Ursula von der Leye, președintele Comisiei Europene / Foto: Profimedia
UE nu CEDEAZĂ în fața Rusiei! Ursula von der Leyen: Transferul plăților pentru combustibil în ruble - un ȘANTAJ și o încercare de ELUDARE a sancțiunilor
Uniunea Europeană nu va plăti pentru gazul rusesc în ruble. Declarația îi aparține președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vine după apelul făcut, miercuri, de președintele rus, Vladimir Putin, care le-a cerut șefilor Gazprom să facă rapid formalitățile pentru a se trece la plata livrărilor către state ostile exclusiv în RUBLE RUSEȘTI. Anunțul liderului de la Kiev a creat imediat rumoare, existând voci care au susținut că dacă solicitarea sa va fi pusă în practică, atunci Europa ar putea rămâne fără gazele naturale atât de necesare.