Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția COVID-19 pe județe. Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.333 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS -CoV-2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Situație în continuare alarmantă în Capitală, care a raportat 220 de cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore, urmat de județul Maramureș - 71 de cazuri și Timiș - 61. 
Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală
Streinu Cercel, despre evoluția pandemiei COVID-19 în România: "Virusul trebuie izolat, iar masca poate face diferența. La Balș nu există o persoană care să nu aibă nevoie de oxigen"
Săptămâna aceasta țara noastră a înregistrat un record absolut de infectări, peste 1.700 de cazuri raportate în 24 de ore. Cifrele nu arată deloc bine, tot mai mulți oameni sunt în stare critică la terapie intensivă și ne așteptăm la un nou val de infectări odată cu începerea școlilor. OMS trage un semnal de alarmă și spune că situația se va înrăutăți, însă sunt oameni care nu cred în existența pandemiei și au anunțat că ies să protesteze astăzi citez FĂRĂ BOTNIȚĂ. Profesorul Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balș din Capitală, a prezentat, astăzi, în cadrul emsiunii "Sănătatea la control", difuzate de postul Realitatea Plus, pe larg previziunile pentru această toamnă. 
Ministerul Educației, actualizare date unități de învățământ: 312 - lecții online, 4.391 – în sistem hibrid, 12.953 - față în față
Ministerul Educației, actualizare date unități de învățământ: 312 - școală online, 4.391 – în sistem hibrid, 12.953 - față în față
312 unităţi de învăţământ desfăşoară cursuri conform scenariului al treilea, respectiv scenariul roșu care presupune învățământ exclusiv online, de acasă. Toltodată, 4.391 de unităţi şcolare se află în scenariul 2 (galben), care presupune un risc mediu d einfectare, situație în care prioritate să meargă la şcoală au preşcolarii, elevii din clasele 0-IV şi elevii din anii terminali. În tot acest timp, 12.953 se află în scenariul 1, cu participare zilnică (faţă în faţă), informează un comunicat de presă publicat, astăzi, pe site-ul Ministerul Educaţiei şi Cercetării.
Emilian Popovici:
Emilian Popovici: "COVID-19 are o variabilitate undeva la jumătatea virusurilor gripale, ceea ce este bine atât pentru tratament, cât și pentru un potențial vaccin"
Vicepresedinte Societatii Romana de Epidemiologie, Emilian Popovici, a facut astazi, intr-o interventie la Realitatea PLUS, o radiografie a pandemiei de COVID-19 din Romania, pornind de la ultimele cifre raportate in aceasta saptamana si de la modificarile si gradul de transmisibilitate specifice infectiilor cu noul tip de coronavirus.
Distribuția Covid-19 pe județe: Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Distribuția Covid-19 pe județe: Unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri în ultimele 24 de ore
Bilanțul epidemiei de coronavirus din România a ajuns, astăzi, la 110.217 de cazuri de Covid-19, în vreme ce numărul total al deceselor a ajuns la 4.360. Față de ziua precedentă au fost raportate 1.527 de infectări și 48 de decese, la 25.254 de teste efectuate în ultimele 24 de ore. În prezent, la Terapie intensivă sunt internați 447 de pacienți. Cele mai multe cazuri noi de contaminare s-au înregistrat în continuare în municipiul București - 171 de cazuri, care totuși a înregistrat o scădere după două zile consecutive în care a înregistrat peste 200 de cazuri, urmat de județele Iași - 91 de cazuri și Dolj - 77. Ilfovul a scăzut sub 50 de cazuri, înregistrând astăzi 33 de cazuri noi de infecție cu COVID-19.
Furate din Marea Britanie, descoperite în Neamț: Obiecte de patrimoniu în valoare de 2,5 de milioane de lire sterline, descoperite de DIICOT
FOTO/ VIDEO Furate din Marea Britanie, descoperite în Neamț: Obiecte de patrimoniu în valoare de 2,5 de milioane de lire sterline, descoperite de DIICOT
Opere din secolul al XVII-lea care le-ar aparține lui Galileo, Isaac Newton, precum și ale pictorului spaniol din secolul al XVIII-lea Francisco Goya, care ar fi fost furate din Londra în 2017, au fost descoperite de polițiști în județul Neamț în urma unor ample acțiuni de percheziții. În total, este vorba despre 28 de percheziții care au avut loc în România, dar și în Anglia. Valoare totală a bunurilor este de peste 2,5 milioane de lire sterline. Persoanele suspectate se află în prezent în stare de arest preventiv, în Marea Britanie.
Haos în școli: Tot mai multe unități de învățământ trec din scenariul galben în scenariul roșu
Haos în școli: Tot mai multe unități de învățământ trec din scenariul galben în scenariul roșu
Haos în sistemul educațional! După nici măcar o săptămână de la începutul noului an școlar, mai multe unități de învățământ au trecut din scenariul verde în scenariul roșu, care presupune predare exculsiv online, după ce numărul de cazuri cu noul coronavirus a crescut. Cea mai recentă situație s-a petrecut în județul Constanța, acolo unde cinci clase din două școli gimnaziale din municipiu au intrat în scenariul roșu, după ce un profesor care predă în ambele unități de învățământ a fost depistat cu coronavirus. 
Poliția școlară, prezentă în unitățile de învățământ. Numărul agenților de poliție alocați acestei structuri, prea mic în comparație cu numărul de elevi
Poliția școlară, prezentă în unitățile de învățământ. Numărul agenților de poliție alocați acestei structuri, prea mic în comparație cu numărul de elevi
Apar tot mai multe imagini cu bătăi și umilințe între minori. În acest context, odată cu începerea noului an școlar, a început să funcționeze și Poliția Siguranță Școlară. O structură nouă, cu 270 de lucrători care vor ține legătura săptămânal cu profesorii și elevii. Ofițerii și agenții au început deja să meargă în școli. Profesorii și psihologii consideră, însă, că numărul polițiștilor ar trebui să fie mlt mai mare, relatează Realitatea PLUS.