Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Infecție COVID-19 Bulgaria
ALERTĂ de COVID în Bulgaria: Peste 3.500 de cazuri noi și 132 de decese în doar 24 de ore
Bilanț îngrijorător al infectărilor cu COVID-19 în Bulgaria. Vorbim despre peste 3.500 de cazuri noi în doar 24 de ore, acesta fiind cel mai ridicat bilanț zilnic din ultimele trei luni. Nici în ceea ce privește cazurile de decese asociate infectării cu virusul SARS-CoV-2 lucrurile nu stau mai bine. Din contră, potrivit datelor guvernamentale, de ieri și până astăzi au murit 132 de persoane. 
Teste COVID-19
Valeriu Gheorghiță, despre publicarea datelor care arată câte teste COVID se fac în fiecare județ: "Am făcut o informare premierului. Datele trebuie mai întâi validate"
Publicarea de către Ministerul Sănătății (MS), în premieră, a datelor privind numărul de teste pe județe continuă să se afle în atenția publică, stârnind controverse chiar în rândul autorităților statului. Cifrele au confirmat  suspiciunea că zonele care apar ca fiind VERZI sunt, de fapt, cele în care se fac cele mai puține teste privind infectarea cu coronavirus. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, susține că el este cel care l-a sesizat pe premierul Florin Cîțu legat de această situație, precizând că aceste date trebuie validate "înainte de a fi puse în mediul online", pentru că pot fi "erori de selectare" în centrele de vaccinare și, astfel, pot apărea ”interpretări eronate”.
Sursă foto: Profimedia
Valeriu Gheorghiță: Aproximativ 60.000 de persoane s-au programat pentru vaccinarea cu AstraZeneca după ridicarea restricției de vârstă
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat, astăzi, în conferința săptămânală de presă de la Palatul Victoria, că aproximativ 60.000 de români s-au programat la vaccinarea cu serul AstraZeneca după ridicarea restricției de vârstă pentru acest vaccin. În plus, spune Gheorghiță, începând cu data de 15 martie, toți românii care își doresc să se vaccineze se vor putea înscrie pe o listă de așteptare în platforma de vaccinare.
Susră foto: ANOSR
Organizațiile studențești solicită Avocatului Poporului să atace la CCR ordonanța privind eliminarea gratuității transportului feroviar
Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) și Asociația Studenților în Drept (ASD) au transmis Avocatului Poporului un memoriu privind necesitatea solicitării Curții Constituționale a României cu o excepție de neconstituționalitate privind Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 8/2021 prin care gratuitatea studenților la transportul feroviar a fost eliminată.
Indicele de infectare în România
Cifrele care ne dau EMOȚII privind rata de infectare din România - Explozie de cazuri în județul Ilfov
Județul Timiș a rămas, în continuare, cel mai afectat din cauza indicelui ridicat de infectare cu COVID-19, a cărui valoarea a ajuns, la raportarea de astăzi, la 5,19 cazuri la mia de locuitori. Cifre de scenariu roșu, respectiv valori de peste trei la mia de locuitori au înregistrat, de asemenea, și Capitala și județele Brașov, Clujul și Ilfov. Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Deces profesor universitar Iasi
Lumea universitară din Iași, în stare de ȘOC, după moartea bruscă a unui profesor de 45 de ani, infectat cu Covid
Covid-19 face noi victime în rândul cadrelor didactice din România. Un profesor universitar din Iași a murit la doar 45 de ani după ce s-a infectat cu virusul SARS-CoV-2. Profesorul nu avea alte boli și urma să își facă prima doză de vaccin anti-Covid pe 6 martie, lucru care nu s-a mai întâmplat însă pentru că la acea dată era deja internat la ATI, în stare gravă.
Vaccin anti-Covid19
Lupta pe frontul COVID: 8 vaccinuri și peste 300 de milioane de doze administrate la nivel mondial. Ce tip de vaccin folosește fiecare țară în parte
Campania de vaccinare anti-Covid a reușit în cele din urmă să își găsească un ritm la nivel mondial, chiar dacă progresează în continuare diferit, asta mai ales datorită capacității limitate de producție și livrare a loturilor cu cele opt vaccinuri care sunt adminsitrate, în prezent, în întreaga lume. Chiar și în aceste condiții, peste 300 de milioane de vaccinuri au fost deja administrate la nivel mondial, cele mai multe aparținând Pfizer/BioNTech, AstraZeneca și Moderna. Puternic vin însă din urmă și cele două vaccinuri chinezești, Sinopharm și Sinovac, dar și serurile rusești Sputnik V și EpiVacCorona. În plus, curând am putea primi vești bune și în ceea ce privește utilizarea vaccinului Johnson & Johnson la nivelul UE. 
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Scenariul tot mai SUMBRU al infectărilor. Vlad Voiculescu: "Lucrurile devin pe zi ce trece mai îngrijorătoare. NU putem exclude alte restricții"
Posibilitatea impunerii de noi restricții odată cu prelungirea stării de alertă, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare cu COVID-19, este avansată de tot mai mulți oficiali. Printre aceștia se numără și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, care a afirmat, astăzi, că lucrurile devin pe zi ce trece mai îngrijorătoare în privința cazurilor de coronavirus, lucru demonstrat și de numărul tot mai mare de pacienți în secțiile de ATI. 
Marcel Ciolacu, președintele PSD
Marcel Ciolacu: Secția specială nu trebuie desființată. Dacă proiectul trece de Parlament, îl atacăm la CCR
Social-democraţii vor vota împotriva desfiinţării Secţiei speciale pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), iar dacă proiectul de lege va fi totuşi adoptat, vor face toate demersurile pentru a-l ataca la Curtea Constituţională a României (CCR). O psune chiar preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, care a declarat, astăzi, într-o conferință de presă susținută la finalul ședinței Biroului Permanent Național (BPN) al partidului, că Secția specială nu trebuie desființată. 
Liderul PSD, Marcel Ciolacu
Lovitură de teatru: PSD nu va mai sesiza CCR în legătură cu Legea bugetului de stat. Ce PLANURI au social-democrații
Social-democrații nu vor sesiza Curtea Constituțională a României în cazul bugetului de stat pe anul în curs, adoptat miercurea trecută în Parlament, și asta deoarece termenul pentru sesizarea CCR a expirat sâmbătă. Un anunț în acest sens a fost făcut chiar de către liderul PSD, Marcel Ciolacu, care susține însă că social-democrații urmează să analizeze dacă „sunt suficiente elemente de ilegalitate” în lege pentru a o ataca în contencios administrativ, la Curtea de Apel.
Sursă foto: pixabay.com
SCENARIUL ROȘU devine tot mai amenințător - Graficul cu indicele de infectare la nivel de județe
Pe teritoriul României au fost confirmate 830.563 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19), în vreme ce 20.963 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS-CoV-2 au decedat. Totodată, 761.631 de pacienți au fost declarați vindecați. Județul Timiș a rămas cel mai afectat din cauza indicelui de incidență ridicat, a cărui valoarea a ajuns, la raportarea de astăzi, la 5,43 cazuri/1.000 de locuitori. Cifre de scenariu roșu, respectiv valori de peste trei la mia de locuitori au înregistrat, în continuare, și Capitala (3,04), Brașovul (3,23), Clujul (3,39) și Ilfovul (3,61).  Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Distribuția COVID-19 pe județe
Distribuția COVID-19 în România. Care sunt cele mai afectate județe ale țării în ultimele 24 de ore
Autoritățile au oferit, în bilanțul de la ora 13:00, noi informații referitoare la județele cu cele mai multe cazuri de COVID-19 înregistrate în ultimele 24 de ore. La raportarea de astăzi, Capitala (643) și județele Timiș (232) și Cluj (103) au avut cele mai multe cazuri de noi îmbolnăviri, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.  Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE - VEZI AICI bilanțul Covid.
Carantină
Florin Cîțu: "Să ai 20.000 de locuri libere pentru vaccinare în Timișoara și totuși să fii carantinat. Nu îmi explic cum s-a ajuns la asta"
Premierul Florin Cîțu susține că Timișoara a ajuns să fie carantinată pentru că nu a existat o comunicare bună între autoritățile locale și cetățeni. Mai mult, la nivelul orașului sunt disponibile 20.000 de locuri libere pentru vaccinarea anti-Covid, fapt pentru care - spune premierul - nu se justifică solicitarea autorităților locale de a primi doze în plus de vaccin. În plus, premierul cere sancțiuni mai dure pentru românii care nu respectă măsurile sanitare luate de autorități pentru a limita răspândirea COVID-19. 
Florin Cîțu, prim-ministrul României
Premierul Cîțu cere să li se permită să se vaccineze și celor din a treia etapă: E o nebunie să lași locuri libere
Premierul Florin Cîțu a afirmat în această dimineață, într-o declarație de presă susținută la sediul PNL, că a cerut autorităților care se ocupă de campania de vaccinare anti-Covid să permită și vaccinarea persoanelor din etapa a treia, cel puțin în zonele cu un număr mare de îmbolnăviri, dacă sunt locuri libere și dacă populația din etapa a doua nu vrea să se vaccineze. 
Radu Țincu, medic primar ATI Floreasca
Radu Țincu, medic ATI Floreasca: "Secțiile ATI sunt la limită". Unde RISCĂM să se ajungă
Creșterea presiunii asupra secțiilor de Terapie intensivă de la nivelul țării este confirmată și de medicul ATI Floreasca, Radu Țincu. Acesta a declarat, astăzi, într-o intervenție telefonică la Realitatea PLUS, că, în prezent, aceste secții se află "la limită" din cauza numărului în continuă creștere de bolnavi în stare gravă, care necesită îngrijiri medicale de specialitate. 
Beatrice Mahler, managerul Institutului
Niciun loc liber la Marius Nasta, la ATI. Medicul Beatrice Mahler: Valul 3 va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală
Tot mai multe spitale aflate în prima linie în lupta cu pandemia de coronavirus anunță epuizarea locurilor libere în secțiile de Terapie intensivă, ceea ce înseamnă că nu putem răsufla ușurați, în ciuda eforturilor autorităților de a limita răspândirea virusului, dar și a ritmului alert în care se desfășoară campania națională de vaccinare anti-COVID. Din contră, spun medicii, care atrag atenția că al trilea val al pandemiei ar putea fi chiar "mai rău",  evoluția fiind extrem de brutală pe fondul apariției noilor tulpini, mult mai contagioase.
Capitala, în scenariul roșu
Ziua de mâine ar putea fi CRUCIALĂ pentru locuitorii Capitalei. Intrarea în scenariul roșu, discutată de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență
Direcția de Sănătate Publică (DSP) a comunicat Prefecturii Capitalei incidenţa de 3,05 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori pentru Bucureşti în ultimele 14 zile, raportată în bilanțul de la ora 13:00, fapt pentru care se fac demersuri pentru convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU). Noi restricții ar putea fi impuse, printre altele restaurantele ar putea să se închidă din nou.