Pentru Dana Bărăgan, scrisul este cea mai complexă formă de comunicare, o pasiune dobândită încă din copilărie și cultivată de-a lungul anilor. S-a alăturat echipei Realitatea.NET în martie 2020, abordând cu precădere domeniile politic, social și eveniment. A absolvit Facultatea de Filosofie și Jurnalism, fiind pasionată de comunicarea politică, strategii de comunicare, arta manipulării și a persuasiunii – domenii în care a făcut și un masterat. Orientul Îndepărtat reprezintă un izvor nesecat de inspirație, la fel și limbile asiatice, de care este fascinată. În timpul liber, scrie poezii, organizează evenimente culturale și activități pentru copii, dar scrie și articole și știri despre cultura coreeană.

Articolele autorului Dana Bărăgan:

Vladimir Putin, președintele Rusiei / Foto: Profimedia
Putin: Ucraina că nu a respectat acordul preliminar de pace din martie! SĂGEȚI OTRĂVITOARE către Kiev
Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat, marţi, Ucraina că nu respectă acordul de pace preliminar din luan martie. Afirmația a fost făcută în cursul nopții de marți spre miercuri, după întâlnirea de la Teheran cu liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, şi cu preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan. Până în prezent, nu există o poziție oficială a Kievului în acest sens.
Apa
Semnal de ALARMĂ tras de Apele Române! Rezerva de apă e în SCĂDERE: CONSUM RESTRICȚIONAT în peste 200 de localități din 17 județe
Nu doar culturile și animalele sunt afectate de seceta extremă cu care se confruntă România în momentul de față, și oamenii pot avea de suferit dacă nu sunt atenți la modul cum utilizează resursa de apă, care ne demonstrează - încă odată - că nu este inepuizabilă. Administrația Națională „Apele Române” (ANAP) face un nou apel către populație, subliniind necesitatea de a folosi rațional resursele de apă astfel încât acestea să fie suficiente pentru toți beneficiarii.
Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA/Profimedia
Demiterea celor 2 șfei de instituții-cheie din Ucraina, monitorizate „cu atenţie” situaţia de Departamentul de Stat al SUA
Departamentul de Stat al SUA este „la curent” cu informaţiile potrivit cărora preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că intenţionează să suspende doi dintre cei mai importanţi oficiali ai săi din cadrul forţelor de ordine în weekend – şeful SBU şi procurorul general al Ucrainei – invocând cazuri de trădare, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, în cadrul unui briefing de presă.
Alegeri
Marcel Ciolacu anunță SCHIMBĂRI PROFUNDE în desemnarea candidatului PSD la prezidențiale. Ce spune despre un candidat extern
Viitorul candidat al social-democraților la alegerile prezidențiale din 2024 va fi ales de fiecare organizație în parte, în conferință de alegeri în întreaga țară. Anunțul a fost făcut, astăzi, de președintele PSD Marcel Ciolacu, care a precizat însă că aceste discuții nu au început. Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că ar accepta și oameni din afara partidului. Liderul PSD a evitat însă să dea un răspuns clar legat de o posibilă susținere a lui Mircea Geoană venită din partea social-democraților. 
PENSII / Foto: Inquam Photos
Răsturnare de situație! Ciolacu: Pensiile militarilor și polițiștilor NU SUNT pensii speciale - VIDEO
Subiectul legat de pensiile speciale continuă să stârnească controverse aprinse. În cea mai recentă ieșire publică, liderul PSD Marcel Ciolacu a afirma că pensiile militarilor și ale polițiștilor nu sunt, de fapt, pensii speciale. Cu alte cuvinte, excluderea celor două din categoria pensiilor speciale înseamnă că ele nu vor fi supraimpozitate, deși depășesc veniturile din activitate. 
Marcel Ciolacu / Foto: Inquam Photos
Ciolacu, despre SCETEA din România: "Căutăm soluții". Cine ar trebui SĂ RĂSPUNDĂ pentru lipsa irigațiilor din PNRR
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, astăzi, că urmează să aibă o întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă, dar și cu ministrul Agriculturii Petre Daea pentru a purta discuții legate de PNRR și de soluțiile ce ar putea fi luate la problema sistemului de irigații, având în vedere situația extrem de dificilă cu care se confruntă fermierii în momentul de față ca urmare a secetei din România.
Război în Ucraina / Foto: Profi Media
Război în Ucraina, ziua 145: - Atac masiv al rușilor în teritoriile din regiunea Donețk. 2 morți și 10 răniți în Odesa - LIVE TEXT
Ucraina a ajuns, astăzi, în cea de 145 zi de război. La mai bine de patru luni și jumătate de la invadarea Ucrainei de către Rusia, care a început un război sângeros în Europa de Est, Kievul continuă să ceară mai mult material militar de la Occident pentru a rezista Moscovei și chiar pentru a încerca să recupereze teritoriul pierdut, în special în sudul țării. Până acum, aproximativ douăzeci de țări au trimis deja sau au promis că vor furniza arme grele autorităților de la Kiev. Între timp, Volodimir Zelenski "taie în carne vie". Liderul de la Kiev i-a demis, duminică seara, pe șefii a doua instituții extrem de importante, mai ales în actualul context. Vorbim de Ivan Bakanov, șeful Serviciului de Securitate de Stat și procurorul general al țării, Irina Venediktova.
Vaccinurile anti-covid pentru copiii cu vârsta sub 5 ani, autorizate în Israel
Bilanț coronavirus 17 iulie - Peste 2.000 cazuri noi, în ultimele 24 de ore: număr URIAȘ de copii internați - Care e situația la ATI
În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 2.165 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID –19), cu 1.942 mai puține față de ziua anterioară. 393 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare, potrivit buletinul dat publicității, duminică, de Ministerul Sănătății.
Sistemul HIMARS
Sistemele HIMARS ar putea SCHIMBA soarta războiului din Ucraina! Ministrul Apărării de la Kiev: Noi le oferim dovezi că le putem folosi cu precizie
Ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov se declară încrezător că țara sa va primi rachete cu rază mai lungă de acțiune pentru sistemele HIMARS, despre care spune că pot schimba soarta războiului, relatează Ukraîinska Pravda. Reznikov a fost încă de la bun început încrezător în capacitatea lansatoarelor de rachete americane HIMARS, care - spunea el - ar urma să consolidează arsenalul militar și capacitatea de ripostă a armatei ucrainene împotriva invaziei Rusiei. Din informațiile existente, armata ucraineană va avea în total 12 sisteme HIMARS .