MENIU

Anunţ de ultimă oră de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Miercuri, temperatura aerului va fi în creştere, dar vremea va fi în general închisă. În majoritatea regiunilor vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ploaie, iar în zona montană treptat vor predomina ninsorile. Temporar vor fi depuneri de polei în cea mai mare parte a Olteniei, Transilvaniei şi pe arii restrânse şi în celelalte regiuni. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări la altitudini mari, unde va viscoli ninsoarea, iar la rafală se vor depăşi viteze de 80...90 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 0 şi 10 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţă.

Vremea în Bucureşti

În capitală, după o dimineaţă cu -5...-4 grade, pe parcursul zilei vremea se va încălzi, dar va fi închisă. Vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 4...5 grade.

Vremea la munte

La munte, vremea va fi în general închisă. Treptat vor predomina ninsorile, se vor intensifica şi mai ales în Carpaţii Meridionali se va depune strat consistent de zăpadă. Cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi izolat 20...25 l/mp. Cu precădere în cursul nopţii, vântul va avea intensificări susţinute, îndeosebi în masivele sud-vestice şi sudice, cu viteze la rafală ce vor depăşi 70...80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Valorile termice diurne vor creşte uşor faţă de ziua precedentă, în schimb cele nocturne vor marca o scădere.

Vremea joi şi vineri

Joi, cerul va fi temporar noros și izolat vor mai fi precipitații slabe, mai ales sub formă de ninsoare. Vor fi condiții de polei. Vântul va prezenta intensificări în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în sud și în est, unde la rafală se vor depăși local 55...60 km/h și la munte, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi de peste 80...90 km/h și va viscoli ninsoarea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 la Miercurea Ciuc și 6 grade la Timisoara, Giurgiu, Calarasi si Constanta

În capitală, cerul va fi temporar noros. Vântul va avea intensificări, peste 40...45 km/h la rafală. În jur de 0 grade dimineata si 5-6 grade la amiaza.

Vineri, regimul termic va fi caracterizat de valori peste mediile multianuale specifice perioadei. Temperaturile maxime, pozitive în toată ţara ajung la 9 grade la Reşita şi Botoşani, izolat poate si 10 grade. Cerul va fi temporar noros și vor cădea precipitații, mai ales ploi, în general slabe cantitativ, în regiunile vestice, centrale și nordice si pe arii restrinse in Oltenia. Izolat se va produce polei. Vântul va continua să prezinte intensificări, cu precădere în zona de munte, dar la cote mai reduse față de joi.

În Bucureşti, –5…-3 grade dimineaţa si 6-7 grade la amiază. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Mai multe articole despre:
meteo vremea vremea azi vremea mâine