MENIU

Zece liceeni neozeelandezi care s-au întors din Mexic sunt suspectaţi că au gripă porcină

Foto: cbc.ca

Zece liceeni neozeelandezi care prezentau simptome de gripă porcină după un sejur de trei săptămâni în Mexic sunt "probabil" infectaţi cu acest virus, a declarat ministrul neozeelandez al Sănătăţii, Tony Ryall.

"Oficiali din minister mi-au spus că nu este sigur faptul că aceşti liceeni sunt infectaţi cu gripă porcină, dar consideră că este probabil", a precizat ministrul. Cei 10 liceeni fac parte dintr-un grup de 25 de persoane - 22 de elevi şi trei profesori de la colegiul Rangitoto din Auckland - care s-au întors sâmbătă dintr-un sejur de trei săptămâni în Mexic şi care se află în carantină de la sosirea în Noua Zeelandă.

Treisprezece liceeni şi un profesor au prezentat simptome, printre care febră, şi se află în carantină la domiciliul lor, până când vor fi gata rezultatele testelor. Un licean a fost internat în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică, dar a fost externat apoi.

"Niciunul dintre pacienţi nu este considerat grav bolnav şi majoritatea par să fie în curs de însănătoşire", a adăugat ministrul. Potrivit directorului colegiului Rangitoto, David Hodge, liceenii au vârste cuprinse între 15 şi 18 ani. Niciunul nu se află în stare gravă şi nici nu au intrat în contact cu alţi elevi de la colegiu după întoarcerea din Mexic, a precizat el.

Mai multe articole despre:
elevi Australia SUA Mexic gripă porcină