MENIU

Operațiunea Jupiter. Peste 100 de percheziții în toată țara: evaziune fiscală, contrabandă, abuz în serviciu. 54 de mandate de aducere, puse în executare

Poliţiştii, sub supravegherea procurorilor Instanţei supreme, efectuează, luni, 110 percheziţii domiciliare şi pun în executare 54 de mandate de aducere, în cadrul unor acţiuni operative, pentru tragerea la răspundere a persoanelor implicate în comiterea de fapte penale şi protejarea comunităţii de activităţile ilegale.

"Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) continuă operaţiunea JUPITER, pentru combaterea infracţiunilor economico-financiare şi a celor de natură judiciară. Activităţile sunt efectuate în cadrul unor dosare penale în care se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, contrafacere, contrabandă, înşelăciune, delapidare, abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals", informează un comunicat al IGPR transmis, luni, AGERPRES.

Acţiunile urmăresc documentarea activităţii infracţionale a persoanelor cercetate, recuperarea prejudiciilor şi indisponibilizarea bunurilor obţinute din săvârşirea de infracţiuni sau deţinute ilegal.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Activităţile se desfăşoară în contextul măsurilor luate la nivelul Poliţiei Române pentru combaterea infracţionalităţii.