MENIU

Nepotul lui Fane Spoitoru, internat de urgență în spital. S-a ales cu gâtul tăiat în urma unei altercații. De la ce a pornit totul

Alexandru Petrescu, nepotul celebrului Fane Spoitoru, a fost internat de urgență cu gâtul tăiat în urma unei altercații. Totul a pornit de la un incident banal, la o cununie.

Alexandru Petrescu este fiul nelegitim al lui Migdal Ion, zis „Migdale”, devenit celebru în lumea interlopă românească din postura de frate al lui Fane Spoitoru, potrivit Gândul. Ion Titişor, zis Fane Spoitoru, a murit la 7 aprilie 2016, într-o clinică din Israel, în urma unui accident vascular celebral. 

Potrivit unor surse judiciare, fiul nerecunoscut al lui „Migdale” este cunoscut drept o persoană recalcitrantă, care devine violentă, de obicei, după ce consumă alcool. Un astfel de episod a avut loc și în noaptea de 15-16 octombrie, în timp ce Alexandru Petrescu se afla la o cununie,  care avea loc într-o locuință din Ferentari.

Bărbatul ar fi început să danseze lasciv, fapt care l-ar fi înfuriat pe un alt interlop din neamul Spoitorilor, Samir Curt, în vârstă de 31 de ani.

Mai multe surse au afirmat pentru Gândul, că individul ar fi spart un pahar, după care l-a lovit în gât pe nepotul lui Fane Spoitoru. Bărbatul a fost grav rănit, sângerând abundent, motiv pentru care la fața locului a fost chemat un echipaj al serviciului de ambulanță.

Alexandru Petrescu a fost stabilizat și transportat apoi la Spitalul Universitar de Urgență, unde a și fost internat

Anunțați de cadrele medicale, anchetatorii au deschis un dosar pentru tentativă de omor, iar polițiștii Serviciului Omoruri au adus la audieri mai multe persoane. În cele din urmă, polițiștii l-au reținut pe Samir Curt, în vârstă de 31 de ani. Vineri, 18 octombrie, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de magistrații Tribunalului București.

Ce spun magistrații de la Tribunalul București

„La data de 18.10.2024, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au pus în mișcare acțiunea penală împotriva unui inculpat (un bărbat în vârstă de 30 de ani), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

În baza mijloacelor de probă administrate procurorii au reținut, în esență, următoarea situație de fapt:

În data de 15.10.2024, în jurul orei 22.20, aflându-se în curtea unui imobil din mun. București, sector 5, în urma unui conflict spontan izbucnit în cadrul unei petreceri la care participau numeroase persoane, inculpatul a folosit un pahar spart pentru a lovi victima în repetate rânduri, cu intenția de a-i suprima viața. Victima, un bărbat de 29 de ani, a suferit plăgi în zona mandibulei, în zona latero-cervicală dreapta și mai multe plăgi în zona toracelui posterior, leziuni traumatice care au pus în primejdia viața victimei. Victima a fost salvată de intervenția rapidă a unor martori, care au transportat-o la spital, unde a primit îngrijiri medicale de urgență.

Inculpatul a fost reținut pentru 24 de ore, iar la data de 19.10.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

În cauză se efectuează urmărirea penală și față de alți cinci inculpați, care au fost reținuți la datele de 17 și 18.10.2024, pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă. Cu privire la aceștia, procurorii au stabilit că, deși au fost prezenți la petrecerea respectivă și dețineau informații care ar fi dus la identificarea inculpatului, au refuzat să le pună la dispoziția organelor de urmărire penală cu ocazia audierii lor în calitate de martori.  În prezent, cei cinci inculpați sunt cercetați în stare de libertate.

Cercetările sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Serviciul Omoruri”, se arată în comunicatul de la Tribunalul București.