MENIU

Alegeri parlamentare. Diana Șoșoacă, admisă să candideze la Senat: „Le-am dat şah-mat”

Alegeri parlamentare: Diana Șoșoacă, admisă să candideze la Senat

Diana Șoșoacă, președintele partidului SOS România, va putea candida pentru un loc în Senatul României, după ce Biroul Electoral Municipal i-ar fi acceptat candidatura la alegerile parlamentare. Decizia vine după recenta interdicție de a candida la alegerile prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a admis o contestație împotriva candidaturii sale la funcția de președinte.

Biroul Electoral a admis ca Diana Șoșoacă să candideze la Senat.

„Este o zi cu totul specială. În lumina acelei decizii a CCR, care a devenit neconstituţională, astăzi am depus la Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti listele pentru Senat şi Camera Deputaţilor ale partidului S.O.S România, liste complete. Vreau să vă spun că la Senat conduc lista de Senat, iar la Camera Deputaţilor conduce domnul deputat Dumitru Coarnă”, a spus Şoşoacă în faţa Biroului Electoral Municipal. 

„Uimitor, la verificarea normală făcută de BEM, Diana Iovanovici Şoşoacă nu era interzisă să candideze la nicio funcţie a statului român. Dacă cineva credea că nu voi candida de frică să nu ne anuleze lista, lista nu se poate anula, eventual se anula candidatura mea, gândiţi-vă că în acest moment, pentru că suntem jurişti, le-am dat şah-mat. De ce? Pentru că dacă se admite candidatura, ceea ce s-a şi întâmplat, înseamnă că decizia CCR este una neconstituţională”, a spus Şoşoacă. 

O hotărâre judecătorească fără precedent zguduie alegerile din România: de ce a fost mazilită Șoșoacă - analiză POLITICO

Mai multe articole despre:
sosoaca alegeri parlamentare