MENIU

Senatul votează astăzi ridicarea imunității lui Eugen Pârvulescu: Politicianul ar fi dat mită pentru a obține o funcție

Eugen Pîrvulescu - Foto: INQUAM

Ridicarea imunității parlamentare în cazul senatorului Eugen Pârvulescu va fi votată astăzi în Senat. El este acuzat că ar fi dat 60 de mii de euro pentru urgentarea unui aviz de securitate de la ORNISS. Marius Petrescu, omul cu cele mai multe secrete din țară, a fost deja în fața procurorilor DNA, iar dacă votul din Senat va fi pozitiv, ar putea avea loc percheziții domiciliare și informatice în cazul senatorului.

Astăzi, Senatul României va vota ridicarea imunității parlamentare în cazul senatorului Eugen Pârvulescu, care face obiectul unei anchete pentru corupție. Senatorul este acuzat de procurorii DNA că ar fi dat suma de 60.000 de euro pentru a urgenta emiterea unui aviz de securitate de la Oficiul Registrului Național al Informațiilor Secrete de Stat (ORNISS).

În caz de aprobare a ridicării imunității, ancheta ar putea avansa rapid, cu percheziții domiciliare și informatice la adresa senatorului.

Senatorul Eugen Pîrvulescu este acuzat că a încercat, în 2022, să controleze Compania Națională de Investiții prin intermediul unui apropiat, Marin Țole, pe care a vrut să-l impună la cel mai înalt nivel, contra sumei de 60.000 de euro. 

Mare parte din bani au fost alocați pentru ca Marin Țole, la vremea respectivă secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, să procure certificatul care garantează acces la informații secrete de stat. Obținerea certificatului ORNNIS a fost intermediată de doi presupuși membri ai Masoneriei, Radu Mărgineanu și Gheorghe Florea. După ce planul a eșuat, Eugen Pîrvulescu l-a presat pe Marin Țole să-i dea înapoi jumătate din bani, astfel că acesta din urmă l-a denunțat la DNA.

CULISELE STATULUI PARALEL. Cum a încercat senatorul Pîrvulescu să controleze CNI. Legăturile cu șefii masoneriei

Mai multe articole despre:
eugen pirvulescu imunitate dosar