MENIU

Mafia coldistă își acoperă urmele: generalul Cocoru dispare din acte. Coldea, manevre obscure pentru a-și proteja acoliții

Florian Coldea și Dumitru Cocoru

Apar primele semne de slăbiciune în tabăra generalilor SRI acuzați de trafic de influență și spălare de bani, în dosarul instrumentat de procurorii DNA. Florian Coldea a început să-și protejeze oamenii, după ce a fost declanșată ancheta deschisă pe numele său de către procurorii anticorupție. Asociatul său, generalul Dumitru Cocoru, nu mai este administratorul firmei care a primit sume importante din șpaga pentru optimizarea din justiție.

Florian Coldea încearcă să-și protejeze oamenii de încredere. Asociatul său, Dumitru Cocoru, fost șef al Institutului pentru Tehnologii Avansate din cadrul SRI, s-a retras din funcția de administrator al celor două firme pe care le împarte cu inculpatul anchetat de DNA: Strategic Sys SRL și Strategic Assets SRL.

Strategic Sys este una dintre firmele care apar în ordonanța procurorilor DNA. Firma ar fi beneficiat de sume importante de bani veniți ”din consultanță” pe filiera Doru Trăilă și Dumitru Dumbravă.

Tupeul generalului lui Coldea: Dumitru Cocoru susține că NU a auzit de "câmpul tactic". Înregistrare EXCLUSIVĂ

Procurorii spun că între aceste firme erau emise facturi fiscale pe baza unor contracte pentru servicii de consultanță fictive. În realitate, banii proveneau de la inculpații din dosarele de corupție care sperau să-și cumpere libertatea prin intermediul influenței pe care generalul Coldea se lăuda că o are în justiție.

Câți bani au făcut generalii Florian Coldea și Dumitru Dumbravă prin firmele de consultanță pe care le dețin

Profitul total ale firmelor lui Coldea, în anul 2023, a depășit un milion de euro. Chiar dacă a renunțat la funcția de administrator, Dumitru Cocoru rămâne cu 50% din cele două afaceri.

Schimbarea organigramei celor două societăți, cu modificări la nivelul conducerii lor, nu a fost încă publicată în Monitorul Oficial, dar a intrat deja în vigoare de la începutul lunii iunie. 

Mandatul noului administrator este valabil un an.