MENIU

Adrian Vasilescu, anunț despre marea austeritate din România. Ce îi așteaptă pe români după reducere dobânzii-cheie

Adrian Vasilescu, anunț despre marea austeritate din România. Ce îi așteaptă pe români după reducere dobânzii-cheie

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a făcut anunțul despre marea austeritate din România. Vasilescu a venit cu lămuriri în exclusivitate la Realitatea Plus și a dezvăluit ce îi așteaptă pe români după reducere dobânzii-cheie. 

„Această măsură ar putea să îi doară la un moment dat pentru că prețurile robor nu vor continua să se miște la fel ca până acum... iată că deja s-au apropiat. În momentul de față avem un singur reper... măsura de azi a BNR.

Dobânda se va reduce la 5,25 la sută... această scădere va fi o facilitate pentru bănci... și la credite ... avem lichiditate multă pe piață, vine și alimentează și creditele pentru întreprinderi pentru economia reală și credite de la bănci către stat.... toate astea vor face o ușurare!”, a spus Adrian Vasilescu.

Întrebat despre faptul că, în mai, Mugur Isărescu a spus că se va ajunge la înghețarea pensiilor și a salariilor, acesta a replicat: „La BNR nu avem date și nu se merge pe ghicite. Aici e vorba despre decizie politică. Mă îndoiesc că dupa alegeri începem reducerile de pensii de salarii”.

BNR a redus dobânda cheie după un an și jumătate! Cifre cruciale pentru românii cu rate la bancă

 

Mai multe articole despre:
adrian vasilescu austeritate